Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.450.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • verdiğin linklerdeki videoların altındaki yorumlarda da yazdığı gibi, bunların enerjilerini nerden aldıkları açık değil. bunları izlerken bağlantılı olan videolara da baktım. hiçbirinde bağımsız çalıştığı konusunda netlik yok. birinde de manyetik motor diye adam mıknatısları dizmiş başka mıknatıslı bir çubuğu indirip kaldırarak bir çekme bir itme hareketi yapmış oluyor mıknatısla. ki zaten her motorun çalışma prensibi budur: elektrik verirsiniz ve mesela 50hz lik şehir şebekesine bağlarsanız saniyede 50 kere iter 50 kere çeker ve dairesel düzlemde bunu yaparsanız daire üzerindeki mıknatısı çekmiş ve tam hizasında da iterek dönme hareketini sağlamış olursunuz.

benim inceledikelrimin hepsi birer erke dönergeci zırvasından ibaret.

zaten mantıken düşünürseniz, sürekli bir itme çekme yani N-S hareketinin sonuç verdiği açık.

dolayısyla siz bir mıknatısın N-S kutuplarına arasına bir bobini hiç hareket ettirmeden tuttuğunuzda gene de elektirk üretildiğini görürseniz ancak o zaman mıknatısın varlığının tek başına elektirk üretimi için yeterli olduğuna inanın. ve bunu göremiyorsanız erkecilerin saçmaladığını söyleyin.

NEC5 arkadaşımızın verdiği devre 18-24 voltu 12 volta sabitliyor. bunu pek verimli bulamadım ben.

bana bir rüzgar jenaratöründen çıkan elektriği 12 voltta sabitlemek yerine bu elektirk 12-14.5 v arasında olduğunda akü şarjına, diğer tüm durumlarda bir ısıtıcıya vererek ev veya ocak ısıtmasında kullanılması en verimli yoldur gibi geliyor.

• hornet 76 arkadaşım aynı şeyi 2 yıldır düşünüyorum ve çok da ciddiye alıyorum.

aslında spor pek çok durumda insanın doğal yaşamda yaptığı bazı hareketlerin sistematize edilmesinden oluşuyor. bizler spor yaparken fiziksel olarak iş yaptığımız durumları taklit ediyoruz yani çoğunlukla.

neden spor ve en azından pedal ya da bazı kol-kürek hareketleri bir taklitin ötesinde elektriğe dönüştürülmsin ki. mecbur muyuz koşu bandı yıpratmayı amaçlamaya:)

bazı kolla ya da pedalla çevirlen üreteçlerin piknk yerlerinde -fenerlerde vb kullanmak amacıyla dizayn edildiğini de zaten biliyoruz ki olay bunun biraz daha geliştirilmesinden ibaret.
  • iide bende düşündüm bunu dimi nec 5 abi ayrıca bu konu uzerinde durduğunada sevindim...

bi kaç araba alternatörü hanımların kullandığı zayıflama bisikletlerine uygun kasnak dişli vs gibi alternatörün devrini verebilecek bir sistemkurulabilir ama su devirin bir hesaplanması sart böylece 3 araba alternatörü desek tam devirde 25-30 amper rolantede ise 150 w verdiğini biliyorum sadece 3 ü rolante devrinde bile çalışsa 450 w eder...buda ortalama 37.5 amper eder...buda tam verimde 10 saatte 370 amper aküyü şarj etmesi demektir...

evde 4 kişi olsa kerkes bi saat kullansa gunluk spor olarak...
    ortalama 350 amper 4200 w ediyor bu da
    2 gunluk ışıklandırma tv uydu buzdolabı gibi cihazları çalıştırmaya yetecek gibime geliyor...

bana göre maliyetide 500-600 lirayı bulacak...

hesaplamalarım ve fikrim saçma olabilir beginerrim kusura bakmayın!!!

invertör de lazım olacak tabi tam sinüs en az 600 w...

yine ayrıca bu tip portatif bir urunun patentinin alınabildiği duşünülürse ''hem kilo verin hemde elektrik''
    sloganı altında modası geçmiş bu sahte bisikletleri tekrar piyasaya sokabiliriz...

• Fikri ortaya atarken aslında biraz şaka birazda ciddi olarak forma yazmıştım ama piyasadaki enterasan fikirlerin çoğu zaten bu şekilde ortaya çıkıyor belki üzerinde ciddi olarak duran bir arkadaşım bu konuda muvavaffak olabilir... Tabi benide unutmaz umarımmm...
  • Bence rüzgar+güneş harışık bi şey yap derim ben,rüzgarın olmadığı günler güneşten faydalanırsın ama sistem biraz karışık.
  • Mekanik kısmını pek iyi bilmesem de elektrik-elektronik kısmında bilgim var.Sana şöyle bi sistem önerebilirim.Ama işin eksi tarafı maliyeti biraz fazla herhalde.
  • Resimdeki gibi...

Rüzgar türbünü yapıyorum
  • [simage][/simage]http://www.got.net/~davidbu/davidbu/pics/pedgenr_a.gif

• merhabalar...
    bende bu enerji konusunda cok merakliyim. internette baya dolaştım ve bu siteyi buldum .http://www.mdpub.com/Wind_Turbine/index.html
    adam kendisi ufak da olsa bir rüzgar jeneratoru yapmiş. bende bundan esinlendim kanatlari kolonya sisesinden kucucuk birsey yaptim. fakat koydugum motor elektrik üretmeye uygun olmadigindan elektrik uretemiyorum.
    ben yine de donecek mi diye merak ettim. cok yuksege koymamama ragmen dondu.
    resmini de koyiyim =)

Rüzgar türbünü yapıyorum

ve simdi daha buyugunu daha yuksege yapmaya karar verdim. bunu yapabilecegime inaniyorum fakat kurulumdan sonra elektrigi depolayip alternatif akima cevirmede biraz zorlanacagim. sira ona gelince onu da halledecegime inaniyorum...

• insanın ne güzel şeyler yapabildiğine dair fikir olsun diye..

bisiklet ne işler yapıyor:
    http://www.econvergence.net/electro.htm
    http://www.windstreampower.com/Human_Power_Generator_Series.php

şu model 1930-40-larda yapılmış:
    http://www.powerhousemuseum.com/collection/database/?irn=210776

42 bisikletlik bir elektirk santralı
    http://humanenergy.ampenergy.com/

bu arada ben neden hiç kimseden bir merhaba, bir hoşgeldin alamıyorum..bu gelenek kalktı mı?

• hoşgeldin...süper bi video bu içecein dışında
  • hoş geldiniz sewgili hocam
  • Merhaba konuya ilişkin tüm mesajları okudum.

Baudolino arkadaşımızın ilk mesajındaki konuya ilişkin yaklaşımını destekliyorum. Bu forum ile çok eskiden projeksiyon cihazı yapmak için kafa yorarken tanışmıştım. O günden bu güne birçok, proje ile uğraştım. Lise 2. sınıfta okuldan ayrıldığım günden bu yana, saçma sapan eğitimlere değil bilgi paylaşımına ihtiyacımız olduğunu savunurum. Her türlü olumsuz koşullara rağmen, yaşamak zorunda olduğum bu topraklarda başardığım birçok proje ile, insanların paraya mahkum edilerek nasıl aptallaştırıldıklarını her geçen gün daha da iyi anladım. Örneğin bu gün, dev firmalarca pazara sunulan yeni teknoloji ürünlerinin eski teknolojiden çok daha ucuza mal olmasına rağmen daha pahalıya satıldığına, yeni ürünlerin birçoğuna, insanları bağımlı hale getiren sarf malzemeleri ekleyebilmek için özel bir çaba harcandığına eminim.

Yenilenebilir enerji sorununu çözme konusunda ise sizlerle paylaşmak istediğim, expert22 arkadaşımızın 2. sayfada bahsettiği H2 (Hidrojen) 'in bu konuda gerçek çözüm olduğuna inanıyorum. Hidrojen H2O yani suyun 3/2 sidir. Kabaca suya düşük bir voltaj vererek bir kutuptan Hidrojen diğer kutuptan Oksijen elde ederiz. Hidrojen direkt yakılarak (arabalardaki içten yanmalı motorlarda ya da doğal gazın kullanılabildiği her yerde) ya da çok hızlı biçimde aküyü şarj etmede ve elektrik üretiminde kullanılabilmektedir. Bu konuda en büyük sorun hidrojenin depolanmasında yatmaktadır. expert22 arkadaşımız bunu büyük mutfak tüpü ile başardığını yazmış. Aslında bu konudaki en büyük engel Shell ve Bp gibi mafyatik firmalar. Bu firmalar hidrojene en büyük yatırımı yapan, fakat bağımsız bir enerji olduğundan, bir türlü nasıl tekellerine alıp satacaklarını çözemedikleri için, yatırımlarını geliştirme yönünde değil engelleme yönünde yapıyorlar.

Örneğin, yine 2. sayfanın başlarında tumra-yucelnet ikilisinin akıllarınca dalga geçtikleri ''20 ytl ye 12volt ve 20amperlik klavyenin yarısı kadar olan'' güneş paneline yakın bir gelişme Siemens firmasınca duyurulmuş, fakat hemen ardından söz konusu petrol şirketleri departmanı satın alarak faaliyetini durdurmuştur.

Burada tartıştığımız konunun dünyadaki birçok savaşlara vesile olduğunu, fosil yakıtların (Petrol, Kömür ve doğalgaz'ın) dünyayı cehenneme çevirmek üzere olduğunu unutmayalım.
    Bence SU (suyun ve fotovoltik piller ile elektroliz mantığı) ile çalışan, çanak anten boyunda güneş ocağı yerine, basit piknik tüpleri gibi, küçük fakat güçlü elektrik jeneratörleri kombi, araba vs. yapmak mümkün. Bu işin en zor tarafı kolay olması. Düşünsenize Einstein'in döneminde internet gibi bir bilgi paylaşımı olabilseydi neler yapılmazdı. Fakat şimdi ne yapılıyor, savaş petrol savaş.
    Dünyanın çok vakti kalmadı malesef ve ben bu kadar aptallaşmış insanla pekte umutlu değilim açıkçası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prodes2 -- 26 Şubat 2008; 4:33:00 >

• SELAM ARKADAŞLAR .

BENDE YAKLAŞIK İKİ YILDIR RÜZGAR JENERATÖRÜ PROJELERİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUM.NACİZANE TECRÜBELLERİMİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTERİM.
  • crainmeerd
    Çavuş

26 Kasım 2007; 15:27:40

--------------------------------------------------------------------------------

t.acar
    eğer özel boyutlarda yani adamların standartları dışında bişey istediysen öyle. çünkü bu sefer işin içine kalıp parası falan da giriyor.
    ama adamlardan katalog iste senin istediğin ebatlara yakın bişey varsa o zaman istediğin kadar verirler.

mesela ben iki kez 40 ar adet 25x50x10 ebatında aldım.

türkiyede bu adamlardan başka neodyum mıknatıs yapan yok. istanbulda bir kaç firmada var. onlarda yurtdışından alıp sattıkları için fiyetları çok pahalı. hemde onlar N40 getiriyor. aksadaki N45 yani daha kuvvetli.

crainmeerd kardeş bende bufirma ile telefondo görüştüm ancak senin verdiğin fiyatların olanaksız olduğunu söylediler acaba firmada tanıdığın birimi var.(bide artvin yazmışsın nick e. adapazarına mıknatıs almaya gelmedin her halde) saygılar

• arvinliyim fakat artvinde değil gebzede oturuyorum. ben orda halit yavaş ile görüştüm ondan aldım mıknatısları. tanesini 5,5 ytl + kdv ye aldım. faturasını bulamadım yoksa onuda koyacaktım buraya. ama dediğim gibi benim aldığı tahmini bir 8 ay kadar oldu.
  • Sayın crainmeerd arkadaşım.
    Bende 25 mart 2008 tarihinde, yani 3 gün önce aksa magnete mail attım. Fiyat sordum ve tanesi 15 ytl olduğunu söylediler. Tekrar telefon ettim fiyatta indirim varmı diye " bu zaten indirimli fiyatı " dediler. Sizin aldığınız fiyat çok iyi. Hatta ben 50*20*10 demiştim. Elimizdeki ölçüler 50*25*10 var dediler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MEHMET TURHAN

şaka yapıyosun herhalde bende arapçeşmede oturuyorum:)

bende gazilerde oturuyorum gazile dağında bir kaç tane var sen arapçeşmenin neresinde oturuyorsun
  • bunlarda benim çalışmalarımdan.

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

• buda şimdi kullandığım sistem
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.