Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (498. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.450.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 496497498499500
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sahmeran-D

quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

Forumda "Grid Tie" konusunun konuşulması zamanı geldi.

Arkadasim sebekeye neydigi belirsiz aletlerle elektrik vermek Yurtdisinda agir cezalar almaniza
    o bölgede hasil olan arizalarin sizle alakasi olmasa bile acaba bundanmi diye agir arastirma ve
    bu arastirmalarin maliyetleri en ufak kanit bulurlarsa tüm zararlari ödemenize sebeb olur.

Kesinlikle,

Ve hatta ülkemizdeki mevcut yasalarla bile ciddi cezalar verilebilir.
  • Şurada Ebay'de satılan ucuz grid tie inverterlerin bile non-islanding olduğu ve şebeke elektriği kesildiğinde sistemi tamamen devre dışı bıraktığı hatta alternatif enerji kaynağı olarak kullanmak isteyenlerin bu sebeple elektrik kesintilerinde yine elektriksiz kaldığından bahsedilmiş.

http://www.waldeneffect.org/blog/Plug_and_play_grid_tie_inverters/

Diğer konularda problemler ortak.
  • Merhaba yurdumun güzel insanlari bir bilmecenin icinde cikmak icin sizlere bu dinamayi biraz bana aciklaya bilirmisiniz ne yapilir yarami yapmaya degermi ne ürete ne bilir
  • arkadaşlar artık vakit geldi emekliliğe 2 yıl kaldı.koydeki arsama ev yapmaya karar verdim .ordada guneşten ruzgardan yaralanmak istiyorum.kaba elektirik işlerini yaparım.
    flanş alternator yapmış arkadaşlar videoları var .yoksa hazır bir motor tipinde bir alternator mu alayım. flanş alternator yapmak cazipse kullanacağım malzeme ve teknik resimleri bulabilirmiyim.link verirseniz sevinirim.yada ortak bir başlıkta bir calışma yapalım.yada hazır bir sistemmi tercih edeyim .derin bilgilerinize ihtiyacım var teşekkurler.
  • cosar06 C kullanıcısına yanıt
    merhaba arkadaşım motorum içini açıp oyuk sayısı ve şekli ile ilgili fotoraf paylaşabilirsen daha kolay yardım alabilirsin niyetine girmek işin 4te 1i malzeme toplamak yarısı icraata geçirmek 4 te 3 ü ben daha yarısındayım ara vermek zorunda kaldım ilerleme oldukça projemi paylaşıcam tabiki :)
  • cosar06 C kullanıcısına yanıt
    yardimin icin simdiden tesekürler resim istemisin bunlari yaptim
     Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosar06 -- 5 Aralık 2013; 21:04:43 >

• Selam borddaki bütün yardim seven insanlar???? evet geldik isin sonuna burdaki insanlarin hic bos vakti yokmus ben eniyis kendime yardim edeyim hosca kalin yardim sever kalin???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosar06

Selam borddaki bütün yardim seven insanlar???? evet geldik isin sonuna burdaki insanlarin hic bos vakti yokmus ben eniyis kendime yardim edeyim hosca kalin yardim sever kalin???

coşar 06 kardeş elindeki generatör 15 kv lık güzel bir generatör rotor araba alternatörlerindeki gibi elektro mıknatıslı sistemmi anlayamadım eğer öyleyse rotora mıknatıs dizip yapabilirsin eğer asenkron motorsa (görünüşe göre benzemiyo) deviri dişli yardımıyla yükseltip 1500 devirde sabit 220 volt alabilirsin
  • Arkadaşlar bende bu yolda birşeyler yapmak istedim. Elimden geldiğince bende bir rüzgar türbini yaptım.
    Dinamo olarak elektrikli bisikletin 48 voltluk arka tekerleğini kullandım. 3 adet 12 volt 7 amperlik akümü dolduruyor hatta fazlası ile yetiyor.
    Şarj kontrol devresinide yaptım maksimum 3-5 amper destekliyor :)
    Firenleri de otomatik yaptım firen olarak 4 adet 2 volt 50 wattlık spot ampül kullanıyorum ve otomatik devreye giriyor.

Ama şöyle bir sorunum var kanatları pvc borudan yaptım geçenlerde kanadın biri rüzgarda kırıldı neyse tekrar bir tanede yaptım ve bu sefer bütün kanatları tekrar güçlendirdim vida sayıı arttırdım kanatların zayıf yerlerini tekrar pvc bor kesip 2 kat yaptım ama dün akşam şiddetli bir rüzgar çıktı ve firenler bile işe yaramadı kanadın birini tekar kopardı bende artık sıkıldım bu konudan;

Acaba internette buldum, karbon fiber kaplama malzemesi varmış bundan kaplasam sağlamalıkta artış olur mu ?

Yada en kısasından forumda saçtan yada polyester karbon fiberden yapılmış kanat satan var mı ?

Fotoğrafları ekliyorum ama ilk yaptığım halin fotografları mevcut elimde mesela kanada bağlantı için iki vida var sonradan ben oraları iki katlı pvc yaparak 4 vidaya çıkardım.

Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musa-90 -- 11 Aralık 2013; 11:16:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alone_child26

Duruyo Ustam elimde tmm onu sokup fotograflarim

söktüm ustam işte fotoğrafları ne yapmalıyım bundan sonra

Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: musa-90

Arkadaşlar bende bu yolda birşeyler yapmak istedim. Elimden geldiğince bende bir rüzgar türbini yaptım.
    Dinamo olarak elektrikli bisikletin 48 voltluk arka tekerleğini kullandım. 3 adet 12 volt 7 amperlik akümü dolduruyor hatta fazlası ile yetiyor.
    Şarj kontrol devresinide yaptım maksimum 3-5 amper destekliyor :)
    Firenleri de otomatik yaptım firen olarak 4 adet 2 volt 50 wattlık spot ampül kullanıyorum ve otomatik devreye giriyor.

Ama şöyle bir sorunum var kanatları pvc borudan yaptım geçenlerde kanadın biri rüzgarda kırıldı neyse tekrar bir tanede yaptım ve bu sefer bütün kanatları tekrar güçlendirdim vida sayıı arttırdım kanatların zayıf yerlerini tekrar pvc bor kesip 2 kat yaptım ama dün akşam şiddetli bir rüzgar çıktı ve firenler bile işe yaramadı kanadın birini tekar kopardı bende artık sıkıldım bu konudan;

Acaba internette buldum, karbon fiber kaplama malzemesi varmış bundan kaplasam sağlamalıkta artış olur mu ?

Yada en kısasından forumda saçtan yada polyester karbon fiberden yapılmış kanat satan var mı ?

Fotoğrafları ekliyorum ama ilk yaptığım halin fotografları mevcut elimde mesela kanada bağlantı için iki vida var sonradan ben oraları iki katlı pvc yaparak 4 vidaya çıkardım.

Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum

musa 90 kardeş senin sorununu kanatlara ilave 50cm uzunluğunda yada dahada uzun lama demirler ilave ederek yapabilirsin bu şekilde kanatlar hemen kırılır senin yine biri kırılmış lamaların ölçülerine dikkat et balans yapmasın sonra kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: cosar06

Hayirli günler bir Motor aldim asenkron Bunu nasil baglanmis yildizmi??? ücgenmi??? Burda bana yardim edecek varmi
    Acelem var cünkü 14 gün icinde geri vermem lazim
    Bu motor 1.5 yıl calismis dakikada 890 Devirde güç 3600 watt oluşturabilir, çünkü rüzgar ya da su türbinlerinin yapımı için özellikle uygundur. Ayrıca kolayca bir dış koşucu olarak özel tasarımı ile bir kayış aracılığıyla sürülebilir.

Özellikler:

3-faz 400 volt

3.6 kw / 2.5 kw (yıldız / üçgen)

7.2 A / 4,3 A (yıldız / üçgen)

Çalışma sıcaklıkları 60 dereceye kadar izin

cos: 0.72

Hava koşullarına dayanıklı (IP 54)
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum

üçgen bağlantıya benziyi tb yazanlar yardımcı sargımı yoksa kondansatör bağlantısımı

• Eski Forum Üyelerinden Mehmet Şiranlı ( Şef34 ) Kardeşimin güzel bir çalışması daha piyasaya düştü 6 Bölümden oluşan ( ALTERNATOR YAPIMI )video Anlatımı ile Altertnator yapımının baştan sona en ince detayına kadar anlatımı vardır. faydalı olur inancımla foruma koyuyorum kısa yolunu verdiğim linki tıklayın ana video sayfasının sağ tarafında diğer 6 videolarda vardır sırayla hepsini izlemenizi tavsiye ediyorum . iyi seyirler...

http://www.youtube.com/watch?v=NiR7RhcW-x4&feature=share
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord

Eski Forum Üyelerinden Mehmet Şiranlı ( Şef34 ) Kardeşimin güzel bir çalışması daha piyasaya düştü 6 Bölümden oluşan ( ALTERNATOR YAPIMI )video Anlatımı ile Altertnator yapımının baştan sona en ince detayına kadar anlatımı vardır. faydalı olur inancımla foruma koyuyorum kısa yolunu verdiğim linki tıklayın ana video sayfasının sağ tarafında diğer 6 videolarda vardır sırayla hepsini izlemenizi tavsiye ediyorum . iyi seyirler...

http://www.youtube.com/watch?v=NiR7RhcW-x4&feature=share

usta çok yardımcı olmuştu sef34 nasıl ulaşabilirim

• facebook veya Skypeden ulaşabilirsiniz...
    mehsiranli@hotmail.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord

facebook veya Skypeden ulaşabilirsiniz...
    mehsiranli@hotmail.com

bende ulaşamadım facebookta kabul etmemiş tel no değiştirmiş kontrol kaleminde özel sms attım cevap vermiyor derdi nedir bu adamın. neyse bende yazmıyorum artık,rahatsız etmemek lazım@
  • Sayın sinan ekici .. Bu adamın kimseyle bir derdi yok. Eski telefonu değiştiği için ulaşamıyorsunuz.. Bu aralar Nete girmiyordur bunun için cevap verememiştir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenakord -- 20 Aralık 2013; 20:41:28 >
  • Arkadaşlar Dinamo işe rüzgar dan enerji elde ediyorum.Sorum Şu Bildiğiniz gibi rüzgar enrejilerinde Frenleme sistemi vardır.Dinamoya frenleme sistemı nasıl uygulayabilirm ? Bana özelden mesaj atabilirseniz svınrım
  • o frenleme sistemini bende merak ediyorum nasıl olabilir. birde bende redüktörlü motor var elle dönmüyor en az kaç kanat ve kanat uzunlukları nasıl bir şey kullanmalıyım
  • Selam arkadaşlar ara verdiğim projeye son sürat devam etmekteyim bobin teli aldım ve bobinlerin sarımını bitirdim çift tel 0,95 lik telden 50 sipir sardım bobinlerin kalınlığı 15mm oldu biraz kalın geliyor gözüme fakat mıknatısları yerleştirip bir şansımı deniycem olmazsa 10 mm ye kadar indiricem yeni bir bobin gurubu sarıcam resim ektedir gelişme oldukça bilgileri sizlerle paylaşıcam.önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum rüzgarınız bol olsun :)
     Rüzgar türbünü yapıyorum

• 
Sayfa: önceki 496497498499500
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.