Şimdi Ara

rx 550 vs rx 460 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
5.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @flocky88 biraz yumuşak olun arkadaşım gerek yok tartışmaya bu kadar. Evet haklı olduğunuz taraflar var zira daha önce birçok ekran kartı değiştirdim Nvida da kullandım. Ancak şöyle bir durum var. Hatta ekran kartı bölümünde konusuda var. DÜnyanın en pahalı Nividia kartlarını TÜrkiye alıyor.

[link=https://forum.donanimhaber.com/gtx-1080-tahmin-edin-en-pahali-fiyatla-hangi-ulke-aliyor--125834469][/link]

Tabi bu 1080 modelinde ama yinede pahalı. Ben Rx 480 aldım 1500 küsür fiyatı. Şimdi 1080 almış olsam alırdım ama bir süre sonra performansı düşecek. daha güncel şeyler çıktığında. SOnrasında biraz zaman geçince uygun fiyatlı bir amd daha alırım. Ha tavsiyeniz doğrumu derseniz makul sayılabilir. Yani kabul etmek lazım piyasaki birçok uygulama veya Oyun Nvidia ile daha iyi çalışıyor yani Nvidia burada arayı kapatıyor. Ama yinede 1050 üstü biraz daha iyi bir amd alınabilir o fiyata diye düşünüyorum. Tabi buda bir düşünce.

@Musta35 hocam sizde haklısınız ancak bu bir tavsiye arkadaşta tavsiye etmiş. Yani insan kullandığını bilir. Bakın ben bir radeon 4890 bozdum. Sonra gittim 650 Ti boost aldım o zaman başka bir amd alabilirdim ama gerçekten memnun kaldım. Şimdi yine gittim Rx 480 aldım. Yani 1080 e o kadar para vereceğime parayı kenarda tutar bir daha daha güncel amd alabilirim. AMa yinede başta o arkadaşta tavisiyede bulunmuş sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

@flocky88 biraz yumuşak olun arkadaşım gerek yok tartışmaya bu kadar. Evet haklı olduğunuz taraflar var zira daha önce birçok ekran kartı değiştirdim Nvida da kullandım. Ancak şöyle bir durum var. Hatta ekran kartı bölümünde konusuda var. DÜnyanın en pahalı Nividia kartlarını TÜrkiye alıyor.

[link=https://forum.donanimhaber.com/gtx-1080-tahmin-edin-en-pahali-fiyatla-hangi-ulke-aliyor--125834469][/link]

Tabi bu 1080 modelinde ama yinede pahalı. Ben Rx 480 aldım 1500 küsür fiyatı. Şimdi 1080 almış olsam alırdım ama bir süre sonra performansı düşecek. daha güncel şeyler çıktığında. SOnrasında biraz zaman geçince uygun fiyatlı bir amd daha alırım. Ha tavsiyeniz doğrumu derseniz makul sayılabilir. Yani kabul etmek lazım piyasaki birçok uygulama veya Oyun Nvidia ile daha iyi çalışıyor yani Nvidia burada arayı kapatıyor. Ama yinede 1050 üstü biraz daha iyi bir amd alınabilir o fiyata diye düşünüyorum. Tabi buda bir düşünce.

@Musta35 hocam sizde haklısınız ancak bu bir tavsiye arkadaşta tavsiye etmiş. Yani insan kullandığını bilir. Bakın ben bir radeon 4890 bozdum. Sonra gittim 650 Ti boost aldım o zaman başka bir amd alabilirdim ama gerçekten memnun kaldım. Şimdi yine gittim Rx 480 aldım. Yani 1080 e o kadar para vereceğime parayı kenarda tutar bir daha daha güncel amd alabilirim. AMa yinede başta o arkadaşta tavisiyede bulunmuş sadece.

Forum oyle bir hal almiski amd onersek amd fanboyu nvidiada nvidia fanboyu ben arkadasa oneride bulundum alip almamasi konu sahinine kalmis onerimide testlerle saglamlastirdim.Nvidia amd batmis cikmis umrumda degil ama forumdaki bazi arkadaslar onune gelene fanboy yakistirmasi yaparsa kendileri konu actiginda yardim gelmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nvidia kart denemek istiyordum gt1030 alacağım kararımı verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 27 Nisan 2017; 19:58:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyagı

nvidia kart denemek istiyordum gt1030 alacağım kararımı verdim

gt1030 aldığınızda deneyip sonuçları buraya yazar mısınız?
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    elbette yazarım

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

@Tugrul_512bit MLAA+SMAA performansı nasıl?

Risen-3 bu ayarlardan etkilenmiyor gibi. Diğer oyunlarda düşüş var baya. Mesela crashtime-5 undercover çok yavaşlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 6 Mayıs 2017; 14:49:12 >
    SMAA ayarı yerine SSAA yaptığını tahmin ediyorum. SMAA'nın zorlayıcı olmaması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

SMAA ayarı yerine SSAA yaptığını tahmin ediyorum. SMAA'nın zorlayıcı olmaması lazım.

böyle değil miydi?
    rx 550 vs rx 460
  • rx 550'nin shading unitleri(çekirdekte denebilir) 512 adet rx 460'ın 896 adet. Frekanslarıda birbirine benziyor. Doğal olarakta rx 460 benchmarklarda daha iyi.
    rx 550'nin maximum dtp'si iyi. Sadece 50w. rx 460'ın 75w.

rx 550 de amd yeni bir polaris entegresi kullanmış. Bunun sonucu birkaç driver öncesi sadece rx550 de görülen bazı bugları ( uzun süre kullanımda reset kitlenme gibi bişi ) çözdüklerinden bahsediyorlardı. Yani rx 550 stabilite olarak diğer rx lerin bi tık altında olabilir. Bütçe yeterse bunlar yerine 1050 ve 1050ti de alınabilir.
    SMAA için sweetfx yükledim. Bayağı güzel çalışıyor. Öneririm. Süperörneklemin yanında MLAA kullanmak yanlış, çünkü ikisinin aynı yaptığı işi süperörneklem daha iyi yapıyor. SMAA ile MLAA'yı birleştirince bir geometri bir morfolojik filtreyi birleştirmiş oluyorsunuz. Vertex artı morfolojik bakış açılı iki filtre oluyor.
  • ne gibi 1 sıkıntı acaba?
  • Vram yetersizliği?

• Overclockmanyagı O kullanıcısına yanıt
    konuyu hortlatıcam ama kartı aldınızmı acaba. bende 550 ile 1030 arasında kaldım
  • gtx1030 almadım kartı bekleyemedim ve gtx1050ti mini almıştım 630tlye iyiki almışım diyorum kartlar iyi pahalandı ama tercihim yinede gt1030 olurdu o iki kart arasında
  • Overclockmanyagı O kullanıcısına yanıt
    hakkaten iyiki almışsınız ya 800 - 900 lerde 1050 ti ler. piyasa kötü banada idareten kart lazım dı ucuza 1030 alabilirim sorduğum kişilerde 550 yerine 1030 önerdi. teşekkürler hocam.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.