Şimdi Ara

Rx 580 8gb dusuk fps (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
3.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ya ben shappir rx580 aldim 4 aylik miningten cikma.burda iki ogretmen arkadas bu ise girmisler ama istedikleri gibi olmadi 1000 tlden koydular ilana biz 950den aldik ben cok memnunum ama arkadasin bazi parcalar yetersiz kalmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heh cok iyi geldin o konuya bende ryzen 5 1600 6 cekirdekli almayi dusunuyordum sonra arastirdim bu cekirdeknolayi her islem icin tane kullaniyormus yani bu durumda ben oyun haricinde baska bisey yapmayacahim icin 4 cekirdekli 1500x yeter dusuncesiyle bunu almistim.dogrumudur ? Yani bir oyun oynarken 4 cekirdekli islemcide 1 cekirdek calisiyor digerleri bista sanirim bazen ara da oyun ici kayit aliyorum buda 2.cekirdegi kullaniyor yinede 2 cekirdek bista kaliyor boyle dimi ?

• oyundan oyuna değişen bir durum bu hocam... yanlış anlamışsınız ama durumu.

csgo'yu ele alalım. csgo 4 çekirdek seven bir oyun. 4den sonra çok fps kazandırmıyor. tek çekirdek performansı derken aslında kastedilen şey işlemciye ait tek bir çekirdeğin performansıdır. tek bir çekirdeği ne kadar performans veriyorsa, toplam kaç çekirdekliyse o miktarda performans verir. yani 10 gücünde tek çekirdek gücü olan 4 çekirdek işlemci 40 güç verir gibi de diyebiliriz. fakat csgo, 4 den sonraki çekirdeklerden pek yararlanmayan bir oyun. o yüzden yeni nesil 6 ve 8 çekirdeklerin etinden sütünden pek yararlanmıyor. ama bu ileride yararlanmayacağı anlamına gelmez. son zamanlarda işlemciler üzerine bazı çalışmalar, deneyler yapıyor ve kullanıcılardan geri dönüşler istiyorlardı

yeni oyunların cogu tüm çekirdekleri kullanır. boşta çekirdek bırakmaz. pubg, battlefield gibi oyunlar işlemcinin kemiğindeki iliğe kadar sömürür öyle bir sömürür ki eğer işlemcinin hyper threading'i yoksa yayın açamazsın sadece oyunu oynayabilirsin.

örneğin i5 8400 6 çekirdek 6 izlek bir işlemciyken,
    ryzen 5 1600 ve 2600 6 çekirdek 12 izlek işlemcidir. yani hyper threadinge sahiptir. her bir çekirdek iki farklı iş üstlenir.

hyper threading'in en önemli olayı işlemcinin verimi alabildiğine arttırıp çekirdeklere iki farklı veriyolu sunmasıdır. bu sayede oyunun yanında yayın açabilir, pc'de at koşturabilirsin

Rx 580 8gb dusuk fps

gelgelelim CSGO için hyper threading'in hiçbir anlamı yoktur. hatta csgo fazla thread dağılımını sevmediği için kimi zaman hyper threading kapatılarak daha iyi performans alındığı bile görülür bazı oyunlarda.

benim tavsiyem eğer yayın açılmayacak ve csgo odaklı bir sistem güdülecekse,

bu tür bir işlemci işinizi görecektir

az güç tüketen ve pek ısınmayan bir chip olduğundan giriş sınıfı anakart takılabilir,
    https://www.incehesap.com/msi-h310m-pro-vd-anakart-fiyati-39603/

tabii bunlarla beraber ram de almak gerekecek.

bu tür bir yolu izleyebilirsiniz.

derseniz ki daha geleceğe yatırım olsun, csgodan başka oyunlar da oynarım, yayın açarım vs, o zaman bütçeyi biraz zorlayıp ryzen 2600, b450 etrafına bir sistem dizebilirsiniz. ama biraz daha pahalı olacaktır tabi. ne kadar ekmek o kadar köfte

i3 8100 şu an rx 580'i birçok oyunda besler. fakat oyunların trendi nereye gider bilemeyiz, eğer amd bu şekilde devam ederse, oyun yapımcıları da daha fazla çekirdek/izlek gerektiren oyunlar çıkarabilir. ama elbette rx 580'den bahsediyoruz, yani bir noktada verebileceği fps değerleri belli.

ama csgo bazında sizi üzmeyecek bir işlemcidir. tekli çekirdek performansı olarak ryzen 1600 ve 2600'le hemen hemen eştir. ama elbette iş multi taskinge ve bazı yeni oyunlara gelince topallar (pubg, ac odyssey, battlefield gibi oyunlar). bu topallama rx 580'de fazla hissedilmez. ama bir gtx 1070, 1080 ile epey hissedilir. işin bu tarafları da gözetilerek bir karara gidilmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliayhangizemiseviyor -- 2 Ocak 2019; 18:19:15 >

• Cok sagol cevaplarin icin iyi aydinlandim :) arkadas sadwce csgo pubg falan yapiyor bence oyle anakart ram degistirecek butcesi yok.peki benim islemci ekran karti uyumu nasil ben bf4 pes 19 far cry 5 tarzida takiliyorum.

• neydi sizin işlemci gpu çok karıştı konu
  • Bende msi a320m anakart 8 gb 2400 mhz ram ryzen 1500x islemci shappir rx580 nitro sp 8gb ekran karti var hocam

• hocam anakart düşük kalmış, ram ryzen işlemci için biraz yavaş, bir de bir noktada dual channela geçerseniz daha iyi perf. alırsınız /2x8 ram yani/

ama elbette temel olarak iyi bi performans verir, işlemciniz ekran kartınız için yeterli
  • Hmm anladim.o zaman ben yavastan bendeki anakat ve rami satisa cikartip yukseltme yapmaya calisayim.cok sagol yardimlarin icin 👍

• yok canım, gerek yok. alacağını almışsın bu dakikadan sonra al sat tekrar al uğraşılmaz uğraşmaya değecek kadar bir etkisi olmaz yani halihazırda gıcır gıcır oynatamacağı oyun yoktur zaten keyfine bak

• merhaba hocam. ryzen 1600- 1050 ti - 1x8gb 3000 mhz ram kullanıyorum. cs go da çoklu çekirdek açık. orta yüksek ayarlarda ve basit eğlencede yer yer 100 fps lere kadar düşüyor, aslında dert değil ama monitörüm 144 hz olduğu için kasıyormuş gibi hissediyorum. sizce bu işlemciye ne kadar oc yapabilirim? % kaç performans artışı yaşarım? afterburner dan ekran kartıma bir miktar oc yapsam işe yarar mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer açıksa vsync kapatın, kasma hissiyatı genelde vsyncden ötürü oluşur

bunun haricinde 100 fpsye kadar bir düşüş söz konusuysa cok iyi bir o.c yakalasanız bile sabit 144de kalabileceğinizi sanmıyorum

sizin durumunuz biraz farklı. sizi de biraz ekran kartı tıkıyor, ekran kartını biraz aşırtmaya çalışın bakalım ne gibi bir etki doğuracak. olumlu bir etki doğurabilir

fazla şey etmeyin tabi, core clock +50 mem clock +200 ile başlayın. bol bol furmark vb. stability testleri yapın

çoklu çekirdeği kapatıp da deneyin bir de. bios ayarlarında multi threading gibi bir ayar olarak yer alır kapatıp açmanın bir zararı yoktur bir işe yaramazsa tekrar açabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliayhangizemiseviyor -- 2 Ocak 2019; 21:23:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F4FFD5890

Cozunurlugu dusurunce neden islemciye yuklenilsin ki.daha cok rahatlamasi gerekmiyormu.normalde cozunurluk dusunce fps artar zaten bu mantigini anlayamadim

Alıntıları Göster
    Çözünürlük arttığında ekran kartı daha fazla Kare /saniye çizerek daha işlemci ile daha yoğun iletişime geçecektir.

Fakat burda işlemci kart ile aynı seviyede olmadığından, belli bir fps den sonra ekran kartının isteklerine cevap veremeyecek.

yani oyunda işlemci kullanımı %100 e ulaştığında, ekran kartı performans kapasitesinin ancak %60 lık kısmında bir görev üstlenebilecek.

Bu durum işlemciyi yoracak ve fps dropları, ve sizinde bahsettiğiniz gibi bir noktadan sonrasına ulaşamayacaksınız.

Kısaca sisteme r9 280x de taksanız vereceği fps aynı.

İşlemcinizin fx4300 oldugunu varsaysak bile
    PC Builds
    Bottleneck Calculator - PC Builds
    https://thebottlenecker.com/calculator
    sitesindeki gibi en iyi ihtimalle %38 bir darboğaz demektir.

ben şahsen Fx6350 ile kullanıyorum. 4.6ghz e hız aşırtarak kartı ancak işlemciyle eşdeğer üzebiliyorum. çoğu kişi Fx8350 bile hız aşırtıyor.

aradaki farkı farklı bir anakart işlemciyle (örn 4770k ) dağlar gibi görebilirsiniz.

• Ana sorun bu senli yeni nesil bir ekran kartını DDR3 sistemde kullanmak ki 10GB ramli bir sistem büyük ihtimalle mHz farkindan vs. uyumsuzluk yapar.

• Ana sorun bu senli yeni nesil bir ekran kartını DDR3 sistemde kullanmak ki 10GB ramli bir sistem büyük ihtimalle mHz farkindan vs. uyumsuzluk yapar.

• O zaman bi 8 gb ram ilave gider ?

• 144 hz moniyorunuz freesync mi yoksa gsync mi ? Mesela benimki freesync ekran karimida ona gore sectim amd freesync ozelligini aktif edip daha senkronize sekilde kullaniyorum

• evet, ikinci bir ram epey performans kazandırır, miktardan değil de dual channeldan ötürü.

dual channel ramler son zamanın favorileri, nedense ciddi fps artışı kazandırıyorlar birçok durumda
  • Bu arada sizin verdiginiz linkteki sitede kendi sistemimi girdim sonuc bu :

Ortalama darboğaz yüzdesi: 1.17%

* Bu sonuç, farklı program ve oyunlardan ortalama CPU ve GPU kullanımına dayanmaktadır. İşletim sistemine, arka plan işlemleri aktivitesine ve hedeflenen uygulamalara göre değişir. Bu sonuç evrensel değildir ve donanım ve yazılım ortamlarındaki farklılıklara göre değişir. Lütfen bu hesap makinesini birincil olarak karar verici olarak kullanmayın, farklı bileşenler arasındaki performans ilişkilerini anlamak için yardımcı bir araçtır.

Grafik kartı ve işlemci birlikte harika çalışacak

Ryzen 5 1500X (Saatte% 100 hızında), Radeon RX 580 (saatte% 100 oranında) x1, yalnızca% 1.17 darboğaz üretecek.

• ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    Bu arada sizin verdiginiz linkteki sitede kendi sistemimi girdim sonuc bu :

Ortalama darboğaz yüzdesi: 1.17%

* Bu sonuç, farklı program ve oyunlardan ortalama CPU ve GPU kullanımına dayanmaktadır. İşletim sistemine, arka plan işlemleri aktivitesine ve hedeflenen uygulamalara göre değişir. Bu sonuç evrensel değildir ve donanım ve yazılım ortamlarındaki farklılıklara göre değişir. Lütfen bu hesap makinesini birincil olarak karar verici olarak kullanmayın, farklı bileşenler arasındaki performans ilişkilerini anlamak için yardımcı bir araçtır.

Grafik kartı ve işlemci birlikte harika çalışacak

Ryzen 5 1500X (Saatte% 100 hızında), Radeon RX 580 (saatte% 100 oranında) x1, yalnızca% 1.17 darboğaz üretecek.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.