Şimdi Ara

rx 7900 xtx hellhound vs pulse (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam undervolt yaparım sadece oda serin çalışması için onun dışında uzun şekilde kullanmam zaten Asus tuf rx 7800 xt var normalde hotspot 88 dereceyi geçmezdi 9 aylık kart daha 106 dereceleri görmeyi başladı hotspot onuda anlamadimda zaten undervolt yaptım 90 i geçmiyor şimdi hotspot

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktg06 -- 17 Ocak 2025; 0:25:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gktg06 kullanıcısına yanıt
    2K da 9070 XT de bekleyebilirsin o halde güzel. Dediğim gibi 2. Elde fırsatlar daha da çoğalacaktır hele bir çıksın yeni kart. Mutlaka kafana göre bulursun.

red devil 7800xt kullanan arkadaşıma sordum 1200 1300 devir otomatik fanda 83-85 derece oluyormuş. fanı manuel yapsa çok az arttırsa 1900 devir oluyormuş yani sessizlik de önemli. benim h150i 5800x3d'de boşuna 2400 devir döner mesela oyunlarda su 34 dereceyi geçti diye. quiet balanced extreme ne seçili olursa olsun yani saçma ortam 26 derece zaten su 34 olsa ne? o yüzden 1500 devre sabitliyorum ses yapmıyor. 85 88 normal sende de auto 1200 1300 devir gibi dönüyorsa. ona bir bak bir de sürücü yüzünden fan dönmemiş dönüş düzeni değişmiş olabilir. o zaman 106 olur bende de öyle o resim attığım yeri detaylı ayarlamak lazım fan durdurma olmasın sürekli dönsün voltaj şu olsun gibi yani sen de bilirsin zaten amd kullanıyormuşsun ama hotspot skıntı değil ben çok video izledim bununla ilgili hatta benim kartı söktü bir eleman macundan değil sıvı metal sürdü hala 92 derece. dönmeme eğiliminde böyle red devil TUF gibi kartlar sessiz olsun diye ama benim kasa sesli zaten 4x140mm asus helios kasa yavaşlatılamıyor kontrolcü koymuşlar sesli daha da sesli şeklinde. gerek yok ekran kartının sessiz olmasına dönmeyeyim sıfır rpm olsun yapmasına. 1300 devir gibi güzel bence. 1900 çok tabi mid tower fanları yavaşlatılmış o arkadaştaki kasa mesela. benim intel sistem ölü gibi sessiz oldu d15'in noctua fanlarını söküp be quiet fanlar takınca. ses ve sıcaklık her pc kullanıcısı için kafa karıştıran hatta kafa bozan durumlar o yüzden bir ortasını bulmalısın.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Hocam buğün denedim sıfır rpm kapattım ince ayar çektim max %50 fan ayarladım %40 civarlarında tutuyor sıcaklıgı hotspot 92 dereceyi geçmedi zaten gpu sıcaklıgında sorunum yoktu oda 62.8 geçmiyor teşekkür ederim

rica ederim. elindeki güzel bir model olduğu için istediğin gibi ayar yapabilirsin ama adam sıvı metal sürmüş 92 derece olmuş sen fan açmışsın 92 derece olmuş böylesi daha iyi değil mi kartı açıp iletken madde sürmekten? ne kadar kış aylarında da olsak kalorifer yandığı için ortam sıcak mesela benim kasa kaloriferin dibinde. bir kaç ay sonra daha iyi olabilir ama hotspot 80 olmalı 70 olmalı diye bir şey yok çünkü gpu 62 civarlarında olması şahane. hellhound alırsan fan işini de yaptın hiçbir sorunun olmayacaktır. 24gb vram ve daha güçlü gpu ile istediğin zaman 4k'ya geçebilirsin. 7800xt kötü kart değil idare edebilirsin derdim eğer ki 7900 serisi bitmeyecek olsaydı. üretimi bitmiş stoktan satıyorlar ve 16gb üzeri amd kart seçeneği olmaz bir süre sonra. nvidia 24gb isteriz tabi neden olmasın ama hem yeni seride 5090 haricinde 16+ kart yok hem de 4000 serisinde sadece 4090 var. pahalı ve 16pin güçlü psu istiyor ve 450w çekiyor ona göre en ince detayına kadar kasa kurmak gerekir. xtx gariban onu isterim bunu isterim demiyor işte bi hotspot meselesi var 7000 serisinde o da abartıldığı gibi bir sorun değil. ben temmuz 2023'te kartı ilk taktığımda kasaya oturtmayıp kartı dik olarak attım tabana altına cüzdan koyup. yazın 100 derece gpu kullandım kaç ay yani sıcaktan falan bir şey olmuyor bu kartlar sağlam. blower 3080 sattım daha yeni yurt dışında yaşayan bir arkadaşa o da mining için yapılan bir model olunca ben yapmadım gerçi ama o da öyleydi mesela mario bile açsan 84 derece fix ve uv fan hiçbir şey işe yaramıyordu o şekilde üretilmiş ve sıcağı dışarı atıyordu. arkadaş korkmuş 84'ü görünce diyor soğutma kiti mi alayım? dedim ki bizim burada yollar bozuk özel amortisör mü alayım diyorsun ama ben sana ralli arabası verdim öldüremezsin o kartı sıcaktan falan. araba motorlarının 90 derecede sabit çalışması gibi yani bu kartların hotspotları da belli bir sıcaklıkta olacak. inanmayan varsa LN2 ile soğutulmuş ya da sıvı soğutma hotspotlu kartı olan varsa YT'de 60 derece yapan test yapalım ben bir hız farkı olmaz diyorum. 90 derece motoru 60 derece yapınca daha hızlı gitmez ki daha bile kötü olur bence. opel astra motorlarda 110 derecedir motor ısısı fabrikasyon. olayı o ondan 140 beygir veriyor ama 90 derece gösterir göstergede. işsiz insanımız yazılım attırıp gerçekten 90 derece yaptırır. gelsinler bakalım beni mi geçebiliyorlar buz gibi motorla? 

hocam bendede opel var 96-97 lerde geziyor sıcaklık biraz araştırdım bazılarının 100 ve üstü bana tofoş müşhürü takmışlar heralde  radyatörü küçük ile degiştirdikleri için diyen var devir daim pompası diyen var normal diyen var varda var :) ama sorunsuz biniyorum :) şimdi hocam bu yazdıklarının nedeni aslında fan egrisi gibi görünüyor zaten adamlar tutupta kötütermal macun falan sürmezler ama neden dogru duzgun fan ayarı yapmazlarki yoksa bunu bilerek mi kullanıcıya bırakıyorlar bazılarının hoşuna gidebilir belki bilmiyorum yüksek sıcaklıklara dayannıklıdır ama ben 90 dreceyi geçmesini istemem hotspotun işte birazda algıdan dolayı yok yanmasın yok bozulmasın tedbir amaçlı işte

yani tabi TR'de ekran kartları servet değerinde ben anlıyorum kullanıcının endişesini karta bir şey olmasın diye yoksa sıcaklık takıntısı değil. bak güzel modellerden bahsediyoruz sende TUF var arkadaşımda red devil var bende limited var yani ötesi yok amd'de. kartı aldım burada kime söylesem hocam pump out varmış o kartlarda. ilk çıktığında neden bu kadar ısınıyor diye 100 tane video yapmışlar işte biri sallamış ve bir modelde belki gerçekten öyleydi onu bellemiş millet. ben de sonradan araştırdım ve limited söken gördüm sıkıntı yok macunda hatta adam sıvı metal sürdü gene fayda etmedi 106'dan 92'ye düştü ama fan yine otomatik. macun değil sorun ve soğutma zaten kütük gibi o zaman neden ısınır bu 7000 serisi? ısınan aslında motor değil işte diyorsun 62 63 derece diye şahane o zaman ne ısınıyor? hybrid olduğunu düşünelim aracın benzin motorda sorun yok ama elektrik motorda adamlar güçlü bir şey takmış o ısınıyor yani bu 7000 serisinde ısınan aslında vrm dediğimiz ya da eskiler mosfet der elektrik aksamı. çünkü çok güç çekiyor 7800xt hele 7900 serisi 355w TDP diyoruz bu kadar çok çeken kartın o gücü sağlayan küçücük bir şeyler o vrm çipleri ısınır. sürekli 7000 serisinden bahsedilir ama 4090 da sağlam ısınır onu hiç söyleyen olmaz o da olur 90 derece 450w çekince. 4080s de olur çok güç çekiyorsa hepsinde olur. burada sıkıntı dediğin gibi adamlar fan profili yapmamış kullanıcıya bırakmış e yapan var yapmayan var afterburner kullanan var kullanmayan var. o 90'lı geçen arkadaşlarım şimdi 80 gibi olunca bıraktılar mesela kafaya takmayı ama hala da bu niye bu kadar ısınıyor diyorlardır? benim vramler 2500mhz olunca ben 85 derece vram'e bir şey demiyorum(bu ara kalorifer yüzünden) o yüzden hotspot'a hiç takılmıyorum 375w da çekince. ısıdan falan opel öldürebilen mi olmuş işte bu 7000 serisi de biraz öyle ve 9000 serisi daha da güzel olacaktır ama maalesef 20 24gb gelmeyecek yoksa ben burada davul çalar kimseye bir şey aldırmazdım 9000 serisini bekleyin diye. %45 daha iyi RT çekirdekleri demişler ama umarım biraz daha fazla olur fark.

belki ben 4k kullandığım için hiç açmıyorum o RT efektlerini. sw outlaws'da 3 4 RT efekti kapatılamıyor low oluyor en iyi. nvidia bile olsa perfomansı etkileyen ayrı bir RT ayarı var ama path tracing değil neydi bir bakayım onu kapatırsan 125 fps outlaw ayarda yani ultranın bir üstü komutla açılan ayar ama o ayarı açınca 55 fps oluyor yani değmez hiçbir efekt bu kadar performans kaybına ki ne işe yarıyor onu da göremedim. oyunu 4080s'ye taşıdım çiçek böcek efektleri mavi kelebekler uçuyor DLSS aslında yapay zeka yani fps arttırmak için değil sadece ama son hotfix sürücü ile o kelebekleri göremedim dün ve 100 fps alıyordum 55 fps'ye düşmüş. o hotfix zaten battlefieldleri açmıyor bu oyunu da bozmuş. ben 570 serisi sürücü bekliyorum 5000 serisi falan değil. guru3d'de çok eski sürücüleri kullanın diyorlar ama güvenlik güncellemesi yaptı adamlar çok eski sürücü de kullanılmaz. son bütün sürücülerinde sorun var nvidia'nın ama bahseden var mı yok. amd'de ben bir beta sürücü kurdum dradon age için çıkan nalet ettim onun haricinde 23.7.1'den beri whql sürücü kullanıyorum açmam ben bunu dediği oyun olmadı ama sorsan amd'nin sürücüleri sorunlu. işte bu bir şeyi belleyip ölene kadar söyleyenler yüzünden. güncel durumu da kimse çıkıp söylemiyor bulaşmasın kimse diye. adamlara harici ssd m2 kutu yapımını gösteriyorum adam diyor ki anakartta m2 desteği yoksa çalışmaz. test atmışım type c'den bağlamışım diyorum what? 

7900xtx'teki hotspot ısısını sayma o bir sorun değil özellik. tek sorun RT efektleri. hatta bir konumda baya bir oyunda denedim fark göremedim oyanışta. 10bit 144hz dell 32" ips ve rtings'den görüntü'den 90 üzeri almış bir monitör kullanıyorum belki ışık efekti vs dinlemiyor ki alan wake 2'de de sürekli denedim ilk çıktığında. o oyun 4080s'de de var orada da rog monitör var tabi ki renkli cicili DLC'lerde ve nvidia efektlerini kart yapınca işlemci yatıyor ama açma RT SSAO açılıyor yine güzel görünüyor. RT on RT off diye çok dalga geçerler işte son indiana'da gösterdiler herkes kapalı daha güzel dedi. DLSS'de bir çok şey var ışıklandırma, FG ve dediğim yapay zeka çiçek böcek efekt katan. patch tracing gibi ışıklandırma çok performans yiyor xtx'te kaybettiğin bu değil dediğim gibi başka ışıklandırma efektleri var SSAO gibi. FG dediklerinin alası xtx'te var AFMF2 her oyunda çalışan 10ms ekleyen. işte o çiçek böcek yok DLSS yok çünkü amd'de. RT farklı bir şey ray tracing dedikleri bak tracing izleme ışın izleme Türkçesi ama sonuçta ışık şuradan dik gelirse abi gibi bir mantığı var. DLSS deep learning super sample bu yapay zeka. fps de arttırır ama tek olayı bu değil. 4080s de kullanıyorsun 7900xtx de hangisini tavsiye edersin dersen 4080s güzel şu sürücü sorunlarını çözerlerse ama 2k'da o kart. 4k'da xtx ve bu monitöre kesinlikle 16gb kart takmazdım. senin de kartın güzel 7800xt ama hellhound alacaksan 24gb yani ya bunu al ya da ikinci el 4090 al o biraz daha nazlı yalnız 90+ hotspot 1000w geniş kasa kuvvetli işlemci 4k monitör gibi. xtx'i 2k'da da kullanırsın 750w midtower kasa ondan gariban bir şey istemez dedim.

• Bayağı açıklayıcı olmuş bu kadar detayına girmedim hiç bilmiyordum da bizimki zaten gariban işi :) x670 tomahawk Corsair 2x16gb 6000mhz 30 Cl ram 7500f işlemcim phantom spirit soğutucu kasa dark maxima V2 var 2k IPS 144 Hz monitör ile idare ediyorum yetiyor bana bu god of var ragnarok ta baktım FG işine açıkçası fark göremedim biraz inceleme yapicam gönlümde rx 7900 xtx var Nvidia ucuz olacagini sanmıyorum 40 bin az para değil benim için ama rx 9070 xt daha iyi olursa bu sefer keşke onu alsaydin diyecem bu ram olayı kafama takıldı monitörü de değiştirirsem bu sefer 9000 serisi olursa ram kafama takilacak bu arada YouTube forumlarda izlediğim ve okuduğum kadarı ile ekran kartlarında fiyat düşüşü olmayacağı bir yandan hemen almak istiyorum bir yandan ise şu yeni serileri beklemek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktg06 -- 19 Ocak 2025; 10:51:10 >
  • Son gelen haberlere bakilirsa amd kartlar beklenmeli.fos bir izlenim yaratmisti ama oyle olmayabilir.her hakukarda ciktiginda mevcut kart fiyatlari indirim alacak ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yeni sistem kurma aşamasındayım.7900xtx almayı düşünüyordum ama güzel yorumlarınızı okuyunca 9000 serisini beklemeye karar verdim.

Değerli yazılarınız için teşekkürler.

• sukrullex kullanıcısına yanıt

hocam hala beklemelimiyim

teknoloji haberleri - log
    Nvidia RTX 5090 FE için ilk incelemeler çıktı
    https://www.log.com.tr/nvidia-rtx-5090-fe-icin-ilk-incelemeler-cikti

Linus Tech Tipsyoutube
    Visit https://www.squarespace.com/LTT and use offer code LTT for 10% off Sell your old graphics card the easy way and offset the cost of your new card at https://jawa.link/LTTJan24 After more than 2 years, the 4090 is finally getting a successor. But is the new Blackwell architecture going to bring improvements over Ada Lovelace? Or is it all just AI magic? It's a bit of both. Join us as we delve into the world of Neural Rendering and DLSS 4 with the latest generation of Nvidia graphics. Is AMD cooked? Will Intel even be on the charts? I'm not gonna tell you here. Scroll up and watch the video! Discuss on the forum: https://linustechtips.com/topic/1597779-the-rtx-5090-our-biggest-review-ever/ Buy a NVIDIA RTX 5090 Graphics Card: https://geni.us/fx1si or https://geni.us/UyAE or https://geni.us/orqdgbU Buy a NVIDIA RTX 4090 FE Graphics Card: https://geni.us/jCDlUE Buy a NVIDIA RTX 4080 SUPER FE Graphics Card: https://geni.us/K0G6a Buy a XFX Speedster NERC310 AMD Radeon RX 7900 XTX Graphics Card: https://geni.us/Ag2Kr8w Buy an Intel Arc B580 Graphics Card: https://geni.us/y414VP Shop Used Graphics Cards on Jawa: https://lmg.gg/Nmb5P Purchases made through some store links may provide some compensation to Linus Media Group. ► GET OUR MERCH: https://lttstore.com ► GET EXCLUSIVE CONTENT ON FLOATPLANE: https://lmg.gg/lttfloatplane ► GET A VPN: http://www.piavpn.com/linus ► SPONSORS, AFFILIATES, AND PARTNERS: https://lmg.gg/partners Purchases made through some store links may provide some compensation to Linus Media Group. CHAPTERS --------------------------------------------------- 0:00 Intro 1:20 1440 Results 2:41 4K Results 3:50 Blackwell Architecture & Neural Rendering 7:29 Ray Tracing Results 9:58 DLSS 4 and Multi Frame Gen 16:25 Content Creation 17:14 AI Benchmarks 18:52 Power and Thermals 20:45 Conclusion
    https://www.youtube.com/watch?v=Q82tQJyJwgk
    9070 XT ertelendiği için bir şey diyemiyorum artık. Sıfır XTX alsan direkt zarar edeceksin bir de. Tavsiyem 5070 Ti alman olur o daha erken çıkacak

• Dostlar bir sorum var. bir süredir 5000 serisini bekliyordum. 4K sistem topladım. GPU eksik kaldı. aman aman tüm ayarlarım max olsun, Rt olsun FG olsun, o olsun bu olsun diyen birisi değilim. Zaten 1080p 60Hz den, 4K 160 Hz e geçiyorum. WOW, ESO, CK3 ve AOE4, arasırada BF serisi gibi oyunları oynuyorum. 3-4 senede birde GPU update edebilirim. 5000 serisi durumu kabak tadı verdi. Sıfır 42 bin'e 7900xtx nitroyu alıp geçeyim diyorum. ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Purzel_87 -- 28 Ocak 2025; 13:40:48 >
  • Purzel_87 P kullanıcısına yanıt
    Hocam bende hellhound alacaktim 38 bin küsüre taksitle rtx5070ti daha güzel fiyata daha çok performans vereceği iddia ediliyor şuan bekliyorum umarım boşa olmaz bende bekliyorum 5000 serisini şuan taksit ile 45-46 bin nitro ve hellhound umarım doğru olanı yaptım

• Oynadığım oyunlarda RT yok. Upscale çok sınırlı. bilemedim benim için sanki RTX çok avantajlı gibi görünüyor. Tabi 4K'nın tadını alıp SP oyunlara girersem 7900xtx tercihi nedeniyle patlarım. Farkındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Purzel_87 -- 28 Ocak 2025; 13:47:33 >
  • https://www.amazon.com.tr/dp/B0DSWH2DKK?ref=cm_sw_r_cso_cp_apan_dp_GPV9WG57HPQ7GFPBB8ZC&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apan_dp_GPV9WG57HPQ7GFPBB8ZC&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apan_dp_GPV9WG57HPQ7GFPBB8ZC&starsLeft=1&skipTwisterOG=1&newOGT=1

Hocam ne diyorsunuz yazılım almak mantıklı mı😆
    Fiyat nasıl sizce alınır mı saf güçte rtx 4090 daha iyi
    @Jake Lockley

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktg06 -- 30 Ocak 2025; 19:38:26 >

bu kadar bekledin bence 9070xt'yi gör çünkü çıkacak mı çıkmayacak mı meselesi değil artık adamlar dedi ki 5070 ti'nin incelemesini görmek istiyoruz ondan çıkarmıyoruz yoksa FSR4'e odaklanıyoruz o traş FSR3.1'in aynısı neyine odaklanıyorsunuz?  geçen gün last of us'a FSR3.1 gelmiş belki onu mu kastettiler arka arkaya güncellemeler gelirse oyunlara ha 3.1 ha 4 zaten. 5070 serisi ambargosu 19 şubat'ta kalkacakmış hem onu görürsün hem de 9070xt'yi görürsün seç beğen al ve bence biraz oturur fiyatlar en azından her yerde olur öyle dostlar pazarda görsün diye 3 5 kart koymazlar vitrine. sınırlı sayıda kart gelmiş ya da az mı sattılar artık bilemiyorum ama bi sükse yapmadı bugünkü lansman. 5090 alanlara da zaten şubat teslim mi diyorlarmış 19 şubat'ı her türlü bekle kısaca. 9070xt'nin kart olarak kötü olma gibi bir şansı yok işte tek kriter fiyat bizim için ama onu da 5070'e göre fiyatlayacağız demeleri de ayıp ya kavgada denmez.  5080'in durumu buysa 5070 ne olacak ki performans olarak daha iyi olamaz. kıyaslayacak oyun da bulamadım sw outlaws dedim ama ayar farklı sonradan aklıma geldi. 5070 ti dediği 4080s'den farklı olmaz en iyi ihtimal e 9070xt için 4080s ile 4070ti arası dediler en kötü. bu durumda iş görür ama artık satıcılardan mı stoktan mı düzgün fiyatlandırma ile güzel olur. yoksa kuzen sen gömdün ben de gömeyim yaparlarsa harbi ayıp olacak ama ucuz verirlerse de ayıp olacak ben anlamadım bunlar ne biçim anlaşmış?  5070=4090 derken bence ceketli adam Lisa Su'nun kim olduğunu unutmuş abla saygılar.. gram açıklama yapmadılar 4nm yeni ai cores olacak dışında. birden millet ne mfg'si oldu halbuki amd ballandıra ballandıra billa böyle olacak dese zaten kimse inanmayacaktı ama adamlar susunca herkes dedi ne oluyoruz? ondan patladı 5070=4090 yani yanlış hazırlanmışlar nasılsa amd'yi kimse kaale almaz diye. işte fiyat geçmesin 30 bini 4080 ayarında olsun ve FSR3.1 oyunlar arka arkaya gelsin bakalım kim alıyor 12gb 5070'i 4090 ayarında olan.. 

İlk kez Nvidia almaya niyetlendim fiyatlar güzel olacak diye ama yine amd ye kalicaz desene gerçi benim AMD ile hiç bir sorunum olmadı hep güzel fiyatlara denk geldim

4nm ve yeni nesil ai cores ve fiyatı da uygun olursa daha ne olsun? 12gb olmaz 16 olur. aslında nvidia gibi hızlı vram koysalar güzel olur en azından gddr6x koysalar? bakalım nasıl olacak özellikleri ama kötü bir şey beklemiyorsun fiyatını merak ediyoruz sadece.

Rx7800xt kullanıyorum 7900xtx performansı alsam yeter düşündüm de 55 binden başlıyor bu 5080 ler bu parayı vermek zoruma gider sadece ekran kartı icin rtx 5080 ler bu fiyattan aşağı düşmez sanmıyorum 5070ti ile kafa kafa performans verirse rx9070xt fiyatı daha uygun olacak büyük ihtimal onu alırım 2k da oynuyorum her türlü yeter şu kartlar bı ciksada görsek beklemekte işin güzel tarafı sanırım birde sizin gibi analiz yapanlar olunca daha heyecanlı oluyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.