RCZ'nin berbat bi oturuş pozisyonu var konfor olarak kötü performans olarakta pek göz doldurucu değil. 3.20d oldukça güzel bir araç hızlı,çevikkonforlu ancak kesinlikle bir spor araba değil. Scirocco ise içlerinde en konforlu olanı motor bakımından da oldukça iyi ancak FWD olduğu için pek keyifli değil.
Gelelim RX8'e hiç kullanmadım ancak okuduğum bilgiler doğrultusunda şunları söyleyebilirim; %50 dağılımla mükemmel bir yol tutuşa sahip, hızlanma ve hız verileri gayet başarılı, fiyatı uygun, R3 motor sayesinde daha az sarsıntı ancak Wankel motorun yağına vs. çok dikkat edilmesi gerekiyor biraz masraflı, konfor konusunda Vw ve BMW kadar başarılı olmasada diğerlerinden önde.
Sonuç olarak; RX-8 derim.
Kullanmadığın aracı tavsiye ediyorsun, hakkaten güzelmiş
Göz görmeyince gönül katlanırmış
Ama bende katılıyorum, rx-8 bir efsanedir, hayat tarzıdır. Bmw 3.20D, scirocco filan bunlar standart araçlar herkes binebilir, ama rx-8 e binmeye herkes cesaret edemez. RCZ ye gelince, iğrenç bir araç, konfor 0, performans fena değil, yol tutuş rezalet.
Burada başıma gelen bi olayı anlatayım.
Sabah bankaya gittim arabayı parkettim işim bitti ve çıktım baktım önümde 2006 model siyah bir RX8 var. Neyse arabama bindim çalıştırdım baktım RX8'in sahibide geldi oda bastı kontağa dedim şunun ifadesini alalım. Geçtim sol şeride abandım gaza dikizden baktım hiç oralı olmadı gazı kestim bekledim geldi bi daha bastım sonra yanımdan siyah bi nesne geçti
çipli 320d (211HP) versus stock RX8 kapışmasını kim alır acaba çok merak ettim şimdi?
Arkadaşımın sorusuna cevabım 320D olur.. Yakıtı,vergisi bunla ters orantılı harika yol tutuşu,arkadan itişi ve 184HP 8 ileri enfes kombinasyonuyla gözü kapalı alınabilir keyifle binilebilir.
RX8'de güzel arabadır ancak alınmaz..ne piyasası var ne şekli.
Rx-8 güzel arabaysa nasıl şekli yok biraz tasarımdan anlıyorsan duruşundan bile 320'den daha kaliteli gösterişli durduğu kesin 320d daily drive otomobilken burada Rx-8 sırıtıyor itiraf edelim çünkü spor otomobille az yakıt sarfiyatı için üretilen otomobildeki duygular farklıdır..Çipli 320d vs Rx-8 kapışırsa kim alır demişsinde virajlarda dahilse getir görelim kim alır ne dersin ?
AutoCar dergisinde 2009 yılında en iyi 3. yol tutan araç olrak seçildi, virajlarda ufalar BMW'yi
Yeteri kadar yorum yapılmış ben de fikrimi söyliyim belki yardımım dokunur, 1.4tsi scirocco (+)yakıt,dsg,2.el piyasası (-)sıradan iç tasarım,dar kabin
3.20i (+)Geniş,sağlam,prestijli (-)Tüketim,bakım ve parça fiyatları
RCZ (+)Dış görünüş,performans (-)kalite,308in aynısı iç tasarım
Bu rczye karşı çook tepki var anlayamıyorum neden acaba ?
Aracı gercekte bir görseniz gerçektenn resimlerdeki gibi değil ya tasarımı bence bu seçenektekilerin hepsinden daha öndee ha pug olmasıı ve motor seçenekleri kötü
quote:
Orijinalden alıntı: buko59
Aracı gercekte bir görseniz gerçektenn resimlerdeki gibi değil ya tasarımı bence bu seçenektekilerin hepsinden daha öndee ha pug olmasıı ve motor seçenekleri kötü
Hergün en az 1 tane görüyoruz hocam yollarda.Sadece resimlere bakıyor değiliz :=)
quote:
Orijinalden alıntı: erayfm
quote:
Orijinalden alıntı: buko59
Hergün en az 1 tane görüyoruz hocam yollarda.Sadece resimlere bakıyor değiliz :=)
Hocam iyimiş ozaman görüyorsanız bizim burda pek görülmez beyaz gördüm ben etkiledi yanii ama tasarımla olmuyor bu işler ne istediğimize bağlı
quote:
Orijinalden alıntı: erayfm
Yeteri kadar yorum yapılmış ben de fikrimi söyliyim belki yardımım dokunur, 1.4tsi scirocco (+)yakıt,dsg,2.el piyasası (-)sıradan iç tasarım,dar kabin
3.20i (+)Geniş,sağlam,prestijli (-)Tüketim,bakım ve parça fiyatları
RCZ (+)Dış görünüş,performans (-)kalite,308in aynısı iç tasarım
dostum zevk almak istiyorsan rx-8 derim performans ve görünüm 10 numara, yolda hemen farkediliyor yakıt biraz fazla en son 72 krş yakıyordu km de , piyasasıda o kadar düşmüyor
zarar etmek ya da etmemek için araç almayın. ki rx-8 ve scirocco öyle çok da değer kaybedecek araçlar değiller. belki rx-8 birazcık fazla kaybeder. rx-8 1308 wankel 231 ps idi, vergisi scirocco ile aynı 1.4 tsi 122 v 160 ile. ama bana soracak olursanız sırf değer kaybı az diye de golf V kabinli scirocco almam.
iyi günler.
quote:
Orijinalden alıntı: umut111907
zarar etmek ya da etmemek için araç almayın. ki rx-8 ve scirocco öyle çok da değer kaybedecek araçlar değiller. belki rx-8 birazcık fazla kaybeder. rx-8 1308 wankel 231 ps idi, vergisi scirocco ile aynı 1.4 tsi 122 v 160 ile. ama bana soracak olursanız sırf değer kaybı az diye de golf V kabinli scirocco almam.
iyi günler.
Rcz hakkinda gorusunuz ne
gönlüm rx-8 der, o duruşu, sırf arka kapı açılışı bile ayrı bir güzel, performansına diyecek birşey yok. performans istiyorsan da yakıtı gözden çıkarmalısın. mantığım da bmw 3.20d der, neden derseniz az yakan ve yakıtına göre mükemmel giden bir araç, tabi vergi dezavantajını, bakım masraflarını da göz önünde bulundurmak gerek.
rcz nedir ya ? en kralı rx-8 ama mantık scirocco diyor benzin yetişmez rx-8'e
quote:
Orijinalden alıntı: Galactiko1992
quote:
iyi günler.
rcz hakkında ne mi düşünüyorum?
bir kere oturma pozisyonu kötü. diğer iki aracın marka algısı çok daha farklı. kabin olarak sönük bir araç. (o nedir öyle 308 gibi ) neyse., rcz'nin otmi şanzımanı hakkında da pek iyi şeyler söylenmiyor dergilerde. ufak bir ayrıntı ama rcz'nin vergi dilimi daha yüksek. bunun dışında diğer iki araç dediğim gibi kaybettirmeyeceğini düşündüğüm araçlar. onlar arasında da kabin farklılıkları var ama tercihiniz golf V kabinli sci. olmasın bence sırf navi multimedya ekranı var diye.
not: şu an döküman bulamıyorum. isterseniz bulup testlerin özetini geçerim bu araçlar hakkında.
iyi günler.
Benzin sıkıntı değilse rx-8
O fiyat aralığında ilginizi çekermi bilemem ama ben olsam Mitsubishi EVO VIII bakardım ama çok benzin yer o ayrı konu.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Galactiko1992
quote:
iyi günler.
rcz hakkında ne mi düşünüyorum?
bir kere oturma pozisyonu kötü. diğer iki aracın marka algısı çok daha farklı. kabin olarak sönük bir araç. (o nedir öyle 308 gibi ) neyse., rcz'nin otmi şanzımanı hakkında da pek iyi şeyler söylenmiyor dergilerde. ufak bir ayrıntı ama rcz'nin vergi dilimi daha yüksek. bunun dışında diğer iki araç dediğim gibi kaybettirmeyeceğini düşündüğüm araçlar. onlar arasında da kabin farklılıkları var ama tercihiniz golf V kabinli sci. olmasın bence sırf navi multimedya ekranı var diye.
not: şu an döküman bulamıyorum. isterseniz bulup testlerin özetini geçerim bu araçlar hakkında.
iyi günler.
Ozetleri yazarsaniz cok memnun olurum
quote:
Orijinalden alıntı: zakazuka
Benzin sıkıntı değilse rx-8
Ben sehirler arasi yollarida arabayla yaparim hatta sole soyliyim tuvalete yol olsa arabayla gitcem o derece o yuzden onun benzini beni cok korkutuyor..
golf R modelini bi araştır istersen..
quote:
Orijinalden alıntı: __éSér__
O fiyat aralığında ilginizi çekermi bilemem ama ben olsam Mitsubishi EVO VIII bakardım ama çok benzin yer o ayrı konu.
Kesinlikle hayir.D genede tesekkurler
quote:
Orijinalden alıntı: dtcagatay
golf R modelini bi araştır istersen..
İkinci elini temiz bulmak cok zor ve 0 ida cok pahali yoksa kesinlikle ilk tercihim olurdu
Ben sehirler arasi yollarida arabayla yaparim hatta sole soyliyim tuvalete yol olsa arabayla gitcem o derece o yuzden onun benzini beni cok korkutuyor..
Rx-8 size uygun değil.Rotary Motor bakım ve titizlik isteyen,zırt pırt çalıştırıp kapatılmaya uygun olmayan bir motor.Aşırı sıcak,aşırı soğuk vb gibi olağan dışı şartlarda da sıkıntı yaratabilir.Scirocco size daha uygun,Rcz ise kötü bir seçenek.