Şimdi Ara

Rx470 Isınıp Kapanma Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yazdığım gibi hocam bu kartlarda az sayıda da olsa ciddi sıcaklık sorunları yaşayanlar var benim gibi , size yumurtanın iyisi bize çürüğü denk gelmiş

Bu yazacağım da sorunu yaşayan arkadaş için, bugün gaza gelip kartı açtım , ilk defa yaptığım ve hafiften tırstığım bir işlemdi Asus un pcb arkasında gpu üzerine denk gelen vidalardan birisinin üzerini "bak tornavida girerse garanti dışı kalır" dercesine bir şey yapıştırmış olduğunu gördüğümde gerilim daha da arttı ancak bi cesaretle açıp macunu yeniledim :D

Yaklaşık 1,5 senedir kullandığım bir karttı ve gpu üzerindeki olsun kenarlarına taşan macunlar olsun ciddi biçimde kurumuştu onları temizleyip ince tabaka Noctua NT-H1 uyguladım o macun da 3,5 senedir falan kutuda bekliyordu saklama süresi 2 yıldı onda da risk aldım.Gpu-bakır blok temasına özellikle dikkat ederek kartı kapatıp PUBG de bugünün öğlen sıcağında OC mode da denedim , normalde bugüne kadar son bir kaç haftadır 1 saat ve üzeri PUBG kullanımında 85 i rahat rahat gören kart 80-81 e nazlana nazlana çıktı bilmiyorum yine iyice takip edicem sıcaklıkları ama sanki birkaç derece iyileşme oldu gibi sizin durumunuz için de 1 senelik kart için bence de acele etmeyin yok ben bu işe kendim müdahele edicem derseniz de bu yazı da atlatın, önümüzdeki yaza girmeden yeniden bir coşma olursa ısı da biraz risk alıp kaliteli bir macunla en azından gpu macununu yenilersiniz , 5-6 sene gerekmez diyen arkadaşlar var da 60 C yi geçmeyen kartı macun yenilemeden 10 senede kullanırsınız cayır cayır 80C + çalışan kart da ilk bir yılda macun kurumaya başlıyor o 5-6 yıl GTX 1050Ti , RX 460 gibi kartlar için geçerli.

• Sogutucu blok gpuya temas etmiyor olabilir üzerinde hic termal macun olmasa bile fanlar %100deyken kendini kapatacak sicakliga gelmemesi lazim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de karta bakınca bunu açarsan ben karışmam etiketi koymuş msi,havaların ısınması dışında bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ama bulamıyorum ne yazık ki,ben de kafayı yemek üzereyim şu bayramı atlatalım bakıcaz bir çaresine artık.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.