Şimdi Ara

Rx470 Isınıp Kapanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 Gündür pubg'ye girdiğim zaman maximum 30 saniye içinde bilgisayarım kapanıyor.Oyuna girerken Speecy'den kontrol ettim ve sorunun ekran kartından olduğunu farkettim fanlar çalışıyor fakat kart asla soğumuyor ve çok değişken değerlerle 92 dereceyi görüyor.Bundan 2 gün öncesine kadar takır takır oynadığım oyun neden böyle olmuş olabilir.

MSI RX470 8GB

İntel i5 6402P

MSI B150M BAZOOKA

1TB WD GDD

KCAS 600W 80+ PSU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarsiSS -- 14 Haziran 2018; 1:56:27 >

• psu nun farklı vga çıkışlarından kartı besleyip dener misin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

psu nun farklı vga çıkışlarından kartı besleyip dener misin.
    Denedim aynı sorun devam ediyor lole girmiştim bir maç ısınma olmadı sıkıntı yaratacak şekilde,forest giriyorum yine sıcaklık çok yüksek
  • MarsiSS M kullanıcısına yanıt
    2.el aldıysan bıos ile oynanmış olabilir.

bıosunu güncellemeyi deneyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

2.el aldıysan bıos ile oynanmış olabilir.

bıosunu güncellemeyi deneyebilirsin.
    0 aldım önceden bi sorun yoktu 1 senedir kullanıyorum 2 gündür böyle sadece
    ya yazılımsal veya psu kaynaklı olsa gerek..
    bitcoin virüsü olabilir masaüstündeki sıcaklıkları ve çalışma frekansları kontrol et boşta tam güçte ve yüksek sıcaklıkta çalışıyorsa temiz bir format at
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Dalgalanma sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Pc Kapanma Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dokuzkuyruklu-_- kullanıcısına yanıt
    Öyle bir durum söz konusu değil boşta çalışmıyor nerdeyse oyuna girince 1200rpm civarı yüzde 30larda çalışıyor ısı 90 derecelere gelip bilgisayar kendini kapatıyor
  • Boşta çalışmıyor nerdeyse oyuna girince 1200rpm civarı yüzde 30larda çalışıyor ısı 90 derecelere gelip bilgisayar kendini kapatıyor.40 Derece olan kart oyunu açınca 50-78-60-81-70-83-91 gibi artıp azalıyor ve kapanıyor.
    Driver değişikliği deneyebilirsiniz. Birde fanlar yazılımda 1200 rpm gibi görünse de daha yavaş dönebilir arıza varsa. Kendiniz bir kontrol edin mesela fanı %50 ye filan getirin bakın sonra %40'a geri çekin kontrol edin.
  • Yüzde yüz çalıştırıp girdim oyuna 2-3 dk kazandırdı sadece yine 90 derece kart %100'de çalışıyor.Eski bir driver mı yükle diyorsunuz ?Rx470 Isınıp Kapanma SorunuRx470 Isınıp Kapanma Sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: MarsiSS

Yüzde yüz çalıştırıp girdim oyuna 2-3 dk kazandırdı sadece yine 90 derece kart %100'de çalışıyor.Eski bir driver mı yükle diyorsunuz ?Rx470 Isınıp Kapanma SorunuRx470 Isınıp Kapanma Sorunu
    %100 fan deviri ile 90°C üzerine çıkıyorsa termal macun işlevini yitirmiştir.Garantisi var ise gönder teknik servis halletsin.

Hocam peki fanları kontrol ettiniz mi yazılımda %100'de görünsede bazen fanda arıza olduğundan çok yavaş dönüyorlar.

Birde GPU Stress Testi yapın mesela Furmark Olabilir. Bu arada ani bir ısı yükselmesi görürseniz kapatın hemen programı boş yere 80lere 90lara çıkartıp GPU'ya zarar vermeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1231243 -- 15 Haziran 2018; 8:28:56 >
  • Fan dönüş hızından anlarsın devir seviyesini , fanları yazılım üzerinden manuel olarak maximum hıza getirip bir de böyle denemeni tavsiye ederim.

Ben de 1.5 senedir asua dual rx 480 kullanıyorum, özellikle pubg de 84 leri görüyor bu havalarda o da kasa uzerine taktığım çift egzoz fan sayesinde onlar da olmasa 90 C leri çok rahat geçecek.

Sıcak havalarda kasa üzerinden yayılan rahatsız edici ısı daha da can sıkıcı bir durum ben de karta mudahele etmeyi düşünüyorum gpu macunu yenileme termal pad yapıştırma v.s Bu rx 470 480 sürpriz yumurta dostum maalesef.
  • Hayır anlamadığım şey 2 günde ne değişmiş olabilr stress testinde de kapanmıştı bilgisayar,ısı artıyordu yani.Macun yenileme fikri benim de aklıma geldi tavsiye eder misiniz yapmamı ? Fanları Yüzde yüz çalıştırdığımda bana kazandırdığı maximum 3-4 dk oluyor ve yine kapanıyor bilgisayar.
  • bende rx 470 var.ayarları hiç ellemessem 65 derecede filan çalışıyor ama elini süremessin karta öyle bir sıcaklık var.ve bazen kapanma da oluyor.bende manuel olarak radeon ayarlarından fan hızını max yapıyorum,sıcaklğıda 60-65 arasına ayarlıyorum ozaman kapanma olmuyor.yani kartta bir gariplik var.65 derece diyor ama bence daha yüksek sıcaklıkta çalışıyor.

Rx470 Isınıp Kapanma Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GodPan -- 15 Haziran 2018; 14:2:8 >

• Msi afterburner kalibrasyonu bozulmuş olabilir. Yeniden yükleyin yüklüyse. Bazen 10 veya 20 derece eklemek gerekebiliyor o gösterdiği değere. Hatta VRAM kısmı GPUdan 10-15 derece daha sıcak olabiliyor ama 30 saniyede o kadar ısınmaması lazım VRAMın. Belki de son 2 gündür şebekenizde problem vardır 220V yerine 200V geliyordur. Mesela yakın zamanda buzdolabı veya bulaşık makinesi bozulan komşunuz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

Fan dönüş hızından anlarsın devir seviyesini , fanları yazılım üzerinden manuel olarak maximum hıza getirip bir de böyle denemeni tavsiye ederim.

Ben de 1.5 senedir asua dual rx 480 kullanıyorum, özellikle pubg de 84 leri görüyor bu havalarda o da kasa uzerine taktığım çift egzoz fan sayesinde onlar da olmasa 90 C leri çok rahat geçecek.

Sıcak havalarda kasa üzerinden yayılan rahatsız edici ısı daha da can sıkıcı bir durum ben de karta mudahele etmeyi düşünüyorum gpu macunu yenileme termal pad yapıştırma v.s Bu rx 470 480 sürpriz yumurta dostum maalesef.
    Birde blower sıcak çalışıyor diyorlar :) fan profili yapmadan otoda 77 dereceyi geçmiyor pubg de FE kullanıyorum

• yahu macun yenilemek nedir ? 1 senelik yeni bir kartın macunu hemen etkisini yitirmezler. anca 5-6 sene sonra etkilerini yitirme aşamasına gelirler. senin burada yapman gereken şey, ekran kartını alıp başka bir sistemde denemek. eğer aynı sorun devam ediyorsa, sıfır aldığınıza göre garantiside vardır demektir, yani garantiye yollamak mantıklı olur. ama baska sistemde aynı sorunu yapmıyorsa büyük ihtimal psu ile alakalı diye düşünüyorum. farklı bir psu ile kendi sisteminizde denedikten sonra emin olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 15 Haziran 2018; 18:59:36 >
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın sorunu bende oldu. Kartın hız aşırtmasını yeniden ayarladığımı sanıyordum, bir kapandı, iki kapandı, üçüncüde belleklerden biri(ya da bellek kontrolcü) gitmişti; renkler birbirine giriyordu.
    Tavsiyem kartı söküp genel bakımını yapmanız. Eğer sizden önceki kullanıcı, kartın macununu yenilediyse, değiştirme zamanı gelmiş olabilir; ya da belleklerin iletkenleri kurumuş olabilir. İlk geldiğinde ıslak sünger gibi oluyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.