2 gün oluyor yeni sistem toplayalı , şöyle bir sorunum var crysis 3 ve tomb raider 2013 de test ettim , fulle yakın ayarlarla 10-15 dk oynadıktan sonra sistemimdeki 3 hdd den 2 si kapanıyor ( yada uyku moduna geçiyor ) hdd güç kesilme sesini duyuyorum. ama bu süre zarfında grafiklerde problem yada bilgisayarda kapanma yok.Masaüstüne dönüyorum hdd leri çift tıklıyorum elektriksel olarak çalışma sesini duyuyorum ve içine girebiliyorum.sizce sorunum psu kaynaklı mı ? aşırı yükte kendini korumaya mı geçiyor yoksa farklı bir sıkıntı mı var ?
not : kasanın içinde 7 tane fan mevcut , usb portlara 1 flashbellek 1 harici harddisk , 1 de mouse takılı
teşekkürler.
Harddisklerin modeli nedir? Kendi özelliğinden dolayı olabilir. Kullanılmadığı zaman bekleme konumuna geçer ...
Amma sorun olmus. Windows 7 diskler kullanilmadiginda uykuya yatirir. sıkıntı yok. Diskleri kapanmasini guc seceneklerinden kapatabilirsiniz ama buda diskin surekli calisip surekli guc tuketmesine neden olur.
3 hdd var
1. hdd 1 tb wd caviar black 100 gb sistem 900 gb data 2. hdd 120 gb wd 3. hdd 160 gb seagate
1. hdd ' de sistem ve oyunun calıstıgı partiton oldugu için onda kapanma yok. zaten o kapansa oyunda kitlenir.
2. ve 3. hddler kapanıyor. şu an power settingsten hdd sleep modu kapattım gerçi bir kapanma göremedim testini yapıp size geri dönerim.
ayrıca yeni nesil boardlarda böyle birşey mümkün mü ? 750w psu yetmiyor diye düşünmüştüm ilk başta ama sistemin güç hesaplamasında min 550 w çıktı..
750w rahat yeter o sisteme. Sizin probleminiz güç seçenekleri ile alakalı.