Şimdi Ara

RX480 gta5 te 45 fps te kasıyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
3.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    CS GO'da vsync açmayın. FPS 300+ olacağı için yırtılma da hissetmeyeceksiniz. Freesync devre dışı olacak çünkü hiç ihtiyaç yok.

144hz monitörün keyfi çok başka. Sadece CS GO gibi düşük sistem gerektiren oyunları düşünmemek lazım. 480 seviyesindeki kartlar son 1-2 senede çıkmış yüksek grafikli oyunlar hariç çoğu oyunu 100 veya daha fazla fpsde oynatabiliyorlar. Mesela son zamanlarda 130fps'de Dishonored oynuyorum ve 60 veya 75hz monitöre göre daha zevkli oluyor. Kart aslında 200+ fps verir ama oyunda ise 130fps limiti var nedense.

Ya da son çıkan oyunlardan olan BF1'de 90 fps civarı performans alınıyor. Ayarları medium yapınca 140 civarına çıkıyor. Medium da gayet kaliteli ayrıca. Bir fps oyununda 75fps ile 144fps arasındaki ark devasa oluyor.

144hz monitör için 1070 seviyesinde kart gerekmiyor yani. 470-480-1060 gibi kartlarla da 144hz'in akıcılığından yüzlerce oyunda faydalanılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

quote:

Orijinalden alıntı: BL3E

Gta V mi ozurlu oyun ? En iyi optimizasyona sahip oyunlardan biri Gta V. Birde izledigim videolarda demissiniz video daki ayarlarla ve ordaki islemciyle senin ki ayni mi

söyleyen arkadaş yanlış söylememiş. evet gta5 bana göre de özürlü bir oyun. adamlar pc de bu işi beceremiyor yada 5 milyar ekran kartına harca cf yap fln demeye getiriyolar galiba.

videolarda ki testler de bnm işlemcimde aynı ramim daha cok mhz değeri daha yüksek. belki kasam psu um farklıdır ama oda performansa etki etmiyor.

test videolarıyla aynı fps i alıyorum hatta üstünü bile alıyorum. ama videolarda oyunun en nalet yerinin videosu yok. trevorın bölgesi diyorum en cok kasan yere ben. yani ben o videolardaki 100-120 fpslere aldanıpta aldım bu kartı. 45 lere kadar düşeceğine hiç ihtimal vermemiştim. şimdi yer var yer var. örneğin kapalı bir yerde 130 fps alırken kapıdan dışarı cıkınca 85 fps e düşüyor. dağın ağaçların cimenlerin içine girince. bi yandan yağmur. bi yandan dalgalar ağaçların rüzgarda sallanması fln gibi grafiklerin tavan yaptığı kısımlarda en kötü 45 fpsleri gördüm. örneğin ucakla ucarken aniden ağaçların arasına dalıp cıkıyorsun. oyun bir anda 45 fpsleri görüyor. sanki kasıyor izlenimi yaratıyor.

muhtemelen 70-80 fps leri gördükten sorna bi kerede 40-45 leri görünce takılıyor gibi hissettiriyor. oyunu 30 fps e sabitleyip arkadaşa oynattım. gayet akıcı dedi :D

aynı durum battlefield 4 te olmuyor mesela. 40 lara kadar hep akıcı, 40 ların aldına düşünce kasma hissettiriyor. ki bu akrtla 40 ların altına düşmek için reselotion scaleyi %200 yapmak gerekiyor. ben de %125 le oynuyorum diğer herşey fullde.

Öyle bir şey demeye getirmiyorlar, tam tersi düşük sistemlerde oyun çok iyi şekilde çalışıyor.Bu arada gtx1070le rx480 arasında epey fark vardır.Msaa açtıktan sonra otlarda filan 40 fps görmeniz normal.Ben 2x msaa açtığımda şehirde de o fpsleri görüyorum.Kartım r9 380, sizinki kadar iyi olmasa da neredeyse yakın bir kart.

• Gayet normal gtx1070 48 e kadar düşüyor
  • GTX 1080 var. Gelişmiş grafik ayarları komple açık. AA açıksa ve "Grass Quality" en yüksekteyse, belirli bölgelerde performansı düşüyor. Grass quality'yi bir tık düşürün.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.