Şimdi Ara

RX480 gta5 te 45 fps te kasıyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
3.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • rx 480 cf yap gör bakalım oyun nasıl berbatlaşıyor. cfnin en kötü çalıştığı oyun gta5.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence alakası yok. Bizzat kendim 1070 kullanıyorum tüm ayarlar max iken şehir içi 1080p de min 70 fps alıyorum. Dağlık alanlara daha doğrusu bitki örtüsü olan kısımlarda bu fps 50 lere kadar düşebiliyor. Bunun sebebi ot kalitesini ultra yapmakta. Ben ot kalitesini düşürdüm şehir içindeki ile aynı fps yi alıyorum artık. Sana tavsiyem bu.
  • muhtemelen monitörünüzden kaynaklı bir sorun. Freesync'e geçiş yaptığınızda 30 FPS'nin bile akıcı olduğunu düşüneceksiniz.

Freesync'olmayan bir monitörde Fps dropları oldukça hissedilir oluyor ve takılmalar sistemden kaynaklanıyor gibi gözüküyor.

bir başka ihtimal de gpu'nuzun çekirdek hızında voltaj dalgalanması ciddi boyutta olabilir, lakin sadece oyundaki o sahnelerde yaşıyorsanız, monitörden kaynaklı olma ihtimali biraz daha fazla.
  • gta 5 bana 100 fps de bile akici gelmio

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarım yaptığın zaman 30 fps olmaması lazım sisteminin verebileceği max. fps ile minumum fps
    nin ortalamasını alması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

yarım yaptığın zaman 30 fps olmaması lazım sisteminin verebileceği max. fps ile minumum fps
    nin ortalamasını alması lazım

yok 60 hz lik montorun yarısı yani 30 fps e duşuruyo :D sabitleniyo 30 fps de ama takılma hissiyatı kalmıyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

muhtemelen monitörünüzden kaynaklı bir sorun. Freesync'e geçiş yaptığınızda 30 FPS'nin bile akıcı olduğunu düşüneceksiniz.

Freesync'olmayan bir monitörde Fps dropları oldukça hissedilir oluyor ve takılmalar sistemden kaynaklanıyor gibi gözüküyor.

bir başka ihtimal de gpu'nuzun çekirdek hızında voltaj dalgalanması ciddi boyutta olabilir, lakin sadece oyundaki o sahnelerde yaşıyorsanız, monitörden kaynaklı olma ihtimali biraz daha fazla.

sizin msjtan sonra şu freesync olayı aklımı celdi. bayada kafama yattı oyuncuları bir yakaladılar allah ne verdiyse her yerden gecirmeye calısıyorlar işlemci al tak, yetmedi soğutucu al tak, oyuncu kulaklığı al, makro özelikli mouse al, mekanik klavye daha iyi al, ekran kartına en pahalı konsoldan daha cok para ver al. hep al yani ya:D sıkıldım artık free sync bencede mantıklı almak lazım.

peki hemen bir soru sorayım. şimdi bende 60 fps ten aniden 45 lere dşünce dediğiniz gibi takılma hissiyatı oluşyor kasarmış gibi oluyor ki 45 fps başka bir oyunda cok akıcı gelmesine rağmen. free sync olunca 60 tan 4 lere düştüğünde o takılma hissine kapılmıcakmıyım? yani free sync bir monitor almak benim sorunumu çözecekmi?

bide bu free sync için ekran kartı destek vericek monitor destek vericek oyundada o desteğin olması gerekiyormu?

benim rx 48* dede bu freesync desteği varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Çetooooo

Ne Yazık ki Benimle Aynı 60 Fps Hastalığına Sahipsiniz 59a Düştüğü An Hissedersiniz Kasıyor Gibi Gelir Berbat Bir His

Gta V Özürlü Bir Oyun Aynı Kart Aynı 2 Sistemde Farklı Fpsler Veriyor

Katılıyorum berbat bir alışkanlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

muhtemelen monitörünüzden kaynaklı bir sorun. Freesync'e geçiş yaptığınızda 30 FPS'nin bile akıcı olduğunu düşüneceksiniz.

sizin msjtan sonra şu freesync olayı aklımı celdi. bayada kafama yattı oyuncuları bir yakaladılar allah ne verdiyse her yerden gecirmeye calısıyorlar işlemci al tak, yetmedi soğutucu al tak, oyuncu kulaklığı al, makro özelikli mouse al, mekanik klavye daha iyi al, ekran kartına en pahalı konsoldan daha cok para ver al. hep al yani ya:D sıkıldım artık free sync bencede mantıklı almak lazım.

peki hemen bir soru sorayım. şimdi bende 60 fps ten aniden 45 lere dşünce dediğiniz gibi takılma hissiyatı oluşyor kasarmış gibi oluyor ki 45 fps başka bir oyunda cok akıcı gelmesine rağmen. free sync olunca 60 tan 4 lere düştüğünde o takılma hissine kapılmıcakmıyım? yani free sync bir monitor almak benim sorunumu çözecekmi?

bide bu free sync için ekran kartı destek vericek monitor destek vericek oyundada o desteğin olması gerekiyormu?

benim rx 48* dede bu freesync desteği varmı?

sondan başlayarak cevap vereyim.

-RX 480'in freesync desteği var.

-monitörünüz desteklesin yeter, oyunla ilgili bir özellik değil.

-FPS drop yaşarken bütün takılmalarınızı %90-99 oranında azaltacak bir teknoloji. Şu anda aynı anda kullandığım iki monitörüm var. birisi freesync diğeri ise normal. Keşke zamanında freesync alsaymışım dedim. ikinci monitörümde oyunlar de takılma görürken freesync monitörümde takılmalardan eser kalmadı.

• Bunun sebebi monitörlerin v-sync açıkken fps aralıkların sınırlı olması. 45 fps tepki süresi diye bir şey yok. V-sync 60 fps'yi tutturamayınca, geri tepkiyi 30 fps'ye çekiyor (bir sonraki aralık o denli geride). Lafta 45-55 fps gayet yeterli görünse, kontrollerin gerçek tepkisi 30 fps'ye çekildiği için hantal hissi veriyor.

Güzel bir oyun deneyimi için freesync/g-sync tek alternatif. Hatta en güzeli, monitörün max fps'ni geçtiği durumlar için fast sync, (g-sysnc ve freesync monitörün desteklediğinden üzerine çıkan fps'lerde çalışmıyor) ve g-sync olması. Ama o da ateş pahası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeviGerman

Bunun sebebi monitörlerin v-sync açıkken fps aralıkların sınırlı olması. 45 fps tepki süresi diye bir şey yok. V-sync 60 fps'yi tutturamayınca, geri tepkiyi 30 fps'ye çekiyor (bir sonraki aralık o denli geride). Lafta 45-55 fps gayet yeterli görünse, kontrollerin gerçek tepkisi 30 fps'ye çekildiği için hantal hissi veriyor.

Güzel bir oyun deneyimi için freesync/g-sync tek alternatif. Hatta en güzeli, monitörün max fps'ni geçtiği durumlar için fast sync, (g-sysnc ve freesync monitörün desteklediğinden üzerine çıkan fps'lerde çalışmıyor) ve g-sync olması. Ama o da ateş pahası.

şimdi 75 hz free sync bir monitor aldım diyelim. oyun bana o an 300 fps verdiğinde örneğin cs go benim free sync özelliğimin hiç bir anlamı olamaycakmı yani?

• can-can-can kullanıcısına yanıt
    Yeap, freesync/g-sync o monitörde 75mhz altı çalışır. Lakin uzun zamandır freesync/g-sync kullanmayan biri için, 100fps üzeri yırtılma farkedilmiyor deniyor. Ancak çok alışık olan farkedebilir ve rahatsız etmesi, o derin yırtılmalar ve geri tepkinin düşmesi kadar kötü olmaz.

G-sync ve sadece nv kartların desteklediği fast-sync ile buna takılmazsın. (G-sync'e verilecek parayla rahat bir üst seviye kart alınır, ciddi bir fiyat farkı var)
  • quote:

Bunun sebebi monitörlerin v-sync açıkken fps aralıkların sınırlı olması. 45 fps tepki süresi diye bir şey yok. V-sync 60 fps'yi tutturamayınca, geri tepkiyi 30 fps'ye çekiyor (bir sonraki aralık o denli geride). Lafta 45-55 fps gayet yeterli görünse, kontrollerin gerçek tepkisi 30 fps'ye çekildiği için hantal hissi veriyor.

45 fps nin ekrana 30 olarak yansıdıgını bilmiyordum. Peki freesnyc ile bu sorun çözüm buluyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ParaBende

quote:

45 fps nin ekrana 30 olarak yansıdıgını bilmiyordum. Peki freesnyc ile bu sorun çözüm buluyor mu ?

aynı sorunun cevabını bende bekliyorum ;) bu freesync kafama takıldı şimdi. hade pamuk eller cebe :D:D soruların cevaplarını alıp bir teknoloji marketin yolunu tutacaz gibi geliyor. zaten monitorde lazım guzelim rx480 imi 17'' lik milattan kalma lcd monitore bağladım hatta bağlamanın mumkunatı olmadığını anlayınca hdmi to vga adaptor aldım:D

• quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

quote:

Orijinalden alıntı: ParaBende

quote:

aynı sorunun cevabını bende bekliyorum ;) bu freesync kafama takıldı şimdi. hade pamuk eller cebe :D:D soruların cevaplarını alıp bir teknoloji marketin yolunu tutacaz gibi geliyor. zaten monitorde lazım guzelim rx480 imi 17'' lik milattan kalma lcd monitore bağladım hatta bağlamanın mumkunatı olmadığını anlayınca hdmi to vga adaptor aldım:D

Vallahi hocam benim aklımda var zaten freesnyc monitör tabi arkadaşın vereceği bilgide ekstra bir etki yaratabilir :)

• Durun bir video bulmaya çalışayım, çok ayrıntılı ve monitörlerin çalışma mantığını derinlemesine ve görsellerle açıklıyor.

Ama peşinen şunu söyleyebilirim, freesync (kısacası adaptive sync) o geri tepme problemini ortadan kaldırıyor, kontrollerin seriliğini farkediyorsunuz.

Birçok video var ama bu kadar derinden ve güzel açıklayan bulamamıştım.
    https://www.youtube.com/watch?v=L07t_mY2LEU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 12 Aralık 2016; 23:31:9 >
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    120hz baya iyi görünüyor videoda.
  • Yeap, lag açısından... stutter rahatsız etmeyecekse ve denemeden anlamak da zor. Kimi 144mhz "düz" monitörü tercih ediyor, kimi de atıyorum 60-100mhz freesync/g-sync.

Ayrıca videoda adamın kullandığı monitörden daha iyi örnekler de olabiliyor. 144mhz 1ms yazan her monitörün tepki süresinin aynı olduğunu kestiremiyorum. Üreticiler o konuda tam verilerle gelmiyorlar.

Unutmadan, freesync/ g-sync monitörlerin 44-144 mhz aralığı gibi ayrıntıları var. Fps 44'ün altına düşünce o teknolojiye sahip olması da cacık oluyor.
  • quote:

Yeap, lag açısından... stutter rahatsız etmeyecekse ve denemeden anlamak da zor. Kimi 144mhz "düz" monitörü tercih ediyor, kimi de atıyorum 60-100mhz freesync/g-sync.

Ayrıca videoda adamın kullandığı monitörden daha iyi örnekler de olabiliyor. 144mhz 1ms yazan her monitörün tepki süresinin aynı olduğunu kestiremiyorum. Üreticiler o konuda tam verilerle gelmiyorlar.

Unutmadan, freesync/ g-sync monitörlerin 44-144 mhz aralığı gibi ayrıntıları var. Fps 44'ün altına düşünce o teknolojiye sahip olması da cacık oluyor.

şimdi diyelim ki free sync monitor alacaz sizce hangi model almalıyız? 75 hz mi 144 hz mi olamsı lazım

birde merak ettiğim bir soru. benim sistem cs go da 300 fps veriyor. vsync acınca 75 hz sabitleniyor. ama mousede bir gecikme gibi bir şey oluyor. sanki verdiğim komut geç gidiyor gibi oluyor. haliyle en mantıklısı vsync yi kapatmak oluyor. rahatsız eden bir yırtılma yok cs go da.
    şimdi free sync monitorum olduğunda diyelim ki 144 hz, benim sistem gene 300 fps verecek. 144 hz nin üstünde olduğu için free sync den faydalanamayacağım. hem vsyn acıp hemde free sync acıp oyunu 144 hz de sabit oynucam. ama kafamı karıştıran kısım tam olarak burada başlıyor.

freesync monitorde hem vsync hem de fsync acınca mouse de gecikme olmayacakmı normal düz monitorde nasıl oluyorsa fsync monitordede mouseye fln gecikme girmeyecekmi.

bide ekran kartında kare denetim hızı diye bir şey var. ornegin cs go oyunu için 75 hz ayarladım. vsynci yi kapatınca oyun sadece 75 kare üretiyor. bu işlemin oyun ayarlarından vsyn ce acmaktan bir farkı varmı? bu 144 hz üzerindeki fps ler için ansıl yapacağız oyunda sistemimim 300 fps üretiyor olması benim acımdan bir anatajmı olacak dezavantajmı olacak?

• can-can-can kullanıcısına yanıt
    75 veya 144hz tamamıyla hangi oyunları hangi ayarlarda oynamanızla alakalı. GTAV çok yüksek ayarlarda 1070 gibi bir kartla (eşdeğer vega kartı) 75hz yeterli olur ama ben 144hz tercih ederim, ileriye dönük olması açısından. Monitörler çok uzun ömürlü oluyor nitekim.

Daha önce dediğim gibi, birçok kişi düz 144hz monitörler yırtılma farkedilmediğini söylüyor ama bir tür stutter yine vardır sadece alışık olmayanı rahatsız etmiyordur.

Ekran kartı ayarlarında 144hz üst sınır ve free sync açık ayar belki de en ideal(freesync minimum fps ayarı 30 üzerindeyse tabi altına düşme ihtimaline karşı v-sync açılmalı, monitöre bağlı yani). V-sync sadece üst sınırı belirlemek için yarar ama tepki süresine zarar olabilir.

Yeni çıkacak olan Vega bir hayal kırıklığı olmazsa en idealı 144hz freesync ve 1070/1080 ayarında bir sistem (çözünürlük 1080p veya 1440p) Cs'de tatmin olmazsanız artık fps sınırını kaldırırsınız yine de daha hoş gelecektir gözünüze.

Aynı sistemi şu NV ve g-sync ile oluşturmak çok pahalıya kaçacaktır.

Freesync'e şimdiden yatırım yapıp rx kartını kullanmanız benim gözümde en makulu. Birçok kişi eminim monitörü alımış tepe kartları bekliyorlardır AMD'den. Ben de Vega çıkınca (duruma göre) monitör ve ekran kartı alacağım, artık hangi marka olacaksa. O yüzden hangi marka daha henüz araştırmadım, araştırınca içini dışını çıkartıcağım zaten. Burada freesync monitör sahipleri var, onlara danışabilirsiniz. Monitör bölümünde de bir konu başlığı açmakta fayda var.

free/g-sync ve v-sync konusunda şu videonun 11:40'dan sonra bir fikir verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 13 Aralık 2016; 19:49:3 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.