Şimdi Ara

RX590 Siyah Ekran ve Kapanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar geçenlerde kartın termal macununu ve termal pedlerini yeniledim sıcaklıklar düştü ancak son zamanlarda yükteyken siyah ekran oluyor ve fanlar hızlı dönmeye başlıyordu ancak bir süre arka planda çalışan uygulamalarım çalışmaya devam ediyordu. Bugün yükteyken direkt kapandı. OCCT ile CPU ve GPU'yu ayrı ayrı test ettiğimde bir sorun çıkmadı ancak power testinde bahsettiğim ilk sorun yaşanıyor. AMD Adrenaline 24.3.1 sürümünü kullanıyorum, RX590 için en güncel sürümdür.

Tavsiyelerinizi, çözüm önerilerinizi bekliyorum. Bir de İzmir'de bildiğiniz iyi bir bilgisayarcı varsa son çare oraya götürmek istiyorum.

Edit: Sorun ekran kartıma uygun kalınlıkta termal ped kullanmamamdan kaynaklanıyormuş. Sapphire PULSE RX 590 VRAM ve VRM için 0.5 mm, backplate için ise 1 mm kalınlıkta termal pedler kullanmak gerekiyormuş. Termal pedleri doğrusuyla değiştirdim ve sorunum kalmadı. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saul Hudson -- 18 Temmuz 2024; 0:5:51 >

• Termal pedleri kalınıyla değiştirmişsin vramlere baskı yapmış ara ara vram probleminden ekran siyah olup gidip gelmiş devam etmişsin .
    Yani kısacası tamire gidecek güvenilir tamirci bul kartın sağlam ikinci el fiyatına bak diyelim ki sağlam ikinci eli 3k senin bu kart tamirine max 450 vermen lazım yani %15
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ediyorum hocam, Sapphire Nitro+ modelinde vram pedleri 0.5 mm kalınlığa sahipmiş, benim pulse olduğundan mail attım. Dönüşe göre değişimi kendim yaparım diye düşünüyorum. Son olarak termal ped alırkan bir marka tavsiyeniz var mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.