Şimdi Ara

Ryzen + 1050ti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir kaç gün önce de açmıştım almaya yakınlaştım iyice son parçalarda gene tam emin olamadım forumda biraz dolaştım inventusdan almayı düşünüyorum sistemi , emin olamadığım parçalar ram anakart ve ekran kartı

1050ti da okeyim ama hangi markanın hangi modelini alcağım hakkında bir fikrom yok vatandan 1050ti mini alıcaktım 1 haftada 120 lira zam yaptılar dolar düştüğü halde başka bir sitede bulamadım.
    ram şimdilik 8 takıcam ilerde 16 yapacağım ryzen için hızlı ram iyi oluyor dediler 3000mhz her site de yok inventus da tek bu vardı biraz pahalı gibi geldi vatanda gskill ripjaws var 3000mhz ama amd destekli değil falan diye okudum 2400 verebiliyormuş anakartta da bazooka ile b350m-k arasında kaldım 80 lira gibi bi fark var bazooka almalıyım bilemedim bütçemi aşıyor gibi biraz

yani sizden isteğim ram anakart ve hangi ekran kartı markası ve modeli 1050ti için

• Ben Ryzen 5 1600 Kullanıyorum ama Ramim 3000mhz değil Zaten Render yapmıyorsan 3000mhz ram almaya gerek yok onun yerine 2400mhz ram ve 120gb ssd al daha mantıklı
  • Hocam 3000 mhz çok olmuş yaw bence size 2666mhz bile fazlasıyla yeter ayrıca işlemciye oc yapmayacaksanız B350 serisi anakarta gerek yok A serisi alın derim daha ucuz artan parayla da ssd alın veya ram takviyesi yapın artık 8gb bile bazı oyunlara yetmiyor.(pubg,h1z1 tarzı açık dünya oyunları)
  • Anakart olarak Asrock B350 Pro4 alabilirsiniz. Msi orta ve giriş seviyesi ürünlerde kalitesiz vrm kullanıyor, zar zor oc oluyor işlemciler. Ramleri 3000mhznin aşağısına düşürmeyin. Ram hızı sadece renderde değil oyunlardada etkili ryzenlerde. Amd 2020ye kadar başka soket çıkarmayacak bu yüzden a serisi anakart almak pek mantıklı değil. En azından b350 alınmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 9 Eylül 2017; 20:31:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus b350m k prime bak bence, asrocktan daha iyi desteği.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç kaynağı düşük kalite..
    Kasa yetersiz..
    Anakart Asrock ab350 pro4 öneririm.
    1050ti 700 liraya bulunabiliyor o modellerden alın.

edit; Evet FSP markası kalitelidir lakin bu her fsp güç kaynağı iyi demek anlamına gelmiyor.FSP kalitelidir yazan arkadaşlar güç kaynağını araştırmadan yorum yapmasın.

That PSU uses CapXon electrolytic capacitors (considered to be low quality) on both the primary and secondary sides of the PSU.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 9 Eylül 2017; 21:37:55 >
  • sistemin gayet iyi. anakart asus prime b350m plus olabilir ve belki ram mhz biraz alçaltabilirsin. fsp markası gayet güvenilir ve sorunsuz bir markadır için rahat olsun o konuda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i5 2500k + gtx 1060 6gb
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartıhttp://www.sinerji.gen.tr/asus-b350-plus-prime-3200-mhzoc-am4-atx-pmu402414

Ekran kartınıdahttp://www.teknobiyotik.com/galax-gtx1050ti-4gb-128bit-gddr5-ex-o-c-ekran-karti-50iqh8dvn6ec.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber yaparsam süper oluyor herhalde bütçemde yetiyor ama parçalar öxellikle bu sitelerde ucuz hepsinin mağazası var mı acaba gidip mağazalarından alabilir miyim sinerji inventus ve teknobiyotiğin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Axwell. kullanıcısına yanıt
    sizden bu iki sistem için fikir alabilir miyim f/p açısından çok aşırı pahalı bir sistem biraz beni zora sokacaktır.
    https://i.hizliresim.com/Ma90EM.png
    https://i.hizliresim.com/9DvQ5Z.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadillack91 -- 12 Eylül 2017; 14:2:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadillack91

sizden bu iki sistem için fikir alabilir miyim f/p açısından çok aşırı pahalı bir sistem biraz beni zora sokacaktır.
    https://i.hizliresim.com/Ma90EM.png
    https://i.hizliresim.com/9DvQ5Z.png

1 adet Anakart MSI B350 PC MATE AMD B350, DDR4, AM4 Ryzen, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, ATX 442,28TL
    1 adet İşlemci AMD Ryzen 3 1200 3.1GHz-3.4GHz, 8MB, 65W, 4/4, AM4, Wraith Stealth soğutucu 462,42TL
    1 adet Bellek KINGSTON HX424C15FR2/8 HyperX Fury Red DDR4-2400Mhz C15 8GB (1x8GB) (15-15-15) 1.2V 321,69TL
    1 adet Dahili sabitdisk WESTERNDIGITAL WD10EZEX Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA 6.0Gb/s 202,94TL
    1 adet Ekran kartı ASUS EX-GTX1050Ti-O4G GTX1050Ti, PCI-E16 3.0, 4GB/128bit GDDR5, HDMI, DVI, DisplayPort 735,86TL
    1 adet Kasa FSP CMT210 BLACK+BLUE-500 500W Mid-Tower Pencereli Siyah-Mavi 422,21TL

2587tl. inventustan topladım. ben sipariş verdiğimde asus anakart ve 3200mhz ram istemiştim. beni aradılar uyumsuzluk sorunu oc ederken brick etme problemlerini anlattılar ben de msi anakart ve düşük mhz'li ram seçtim. daha stabil oluyormuş dedi çalışanları

sen yine de sipariş notuna bios güncellemesi istediğini yaz ve ramlerin stabil olarak çalışıp çalışmayacağını sor

• Axwell. kullanıcısına yanıt
    İlginçmiş gerçekten. Benim hep böyle öğrendiğim ryzen yüksek mhz li ram seviyor yoksa 2400 alırdım bende 3000 mhz ryzen olduğu için düşündüm. Soğutma sistemi nasıl acaba bilemiyorum ryzen'ın. Doğrusu hep intel tarafındaydım ilk kez ryzen modelleri çıkınca artık amd için olumlu düşünmeye başladım. Acaba Intel I5 7400+ GTX 1050 TI mı yoksa Ryzen 1200+GTX 1050 TI mı karar veremedim. Bunun yanı sırada anladıgım kadarıyla 2400 mhz ram ve msi anakart tavsiye ediyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadillack91

İlginçmiş gerçekten. Benim hep böyle öğrendiğim ryzen yüksek mhz li ram seviyor yoksa 2400 alırdım bende 3000 mhz ryzen olduğu için düşündüm. Soğutma sistemi nasıl acaba bilemiyorum ryzen'ın. Doğrusu hep intel tarafındaydım ilk kez ryzen modelleri çıkınca artık amd için olumlu düşünmeye başladım. Acaba Intel I5 7400+ GTX 1050 TI mı yoksa Ryzen 1200+GTX 1050 TI mı karar veremedim. Bunun yanı sırada anladıgım kadarıyla 2400 mhz ram ve msi anakart tavsiye ediyorsunuz

inventus çalışanının söyledikleri doğrultusunda konuşuyorum ben de. yoksa ben de senin gibi düşünüyordum. bi ara ben de intele kaymayı düşündüm ancak inteli biliyoruz, her sene önceki nesil işlemcinin ghz'lerini önbelleğini arttırıp başka bir sokette önümüze koyuyor. am4 platformu 4 sene sürecekmiş yani güzel bi anakartla yükseltmeye açık. bütçeni zorlarsan ryzen 1600 öneririm. ileride ram de takarsın. stok fan gayet yeterli. hardcore oc yaparım 4ghz ederim diyorsanız tabii ki yetmez ama artık işlemciler daha az ısınıyor testlere bakıcna da yeterli duruyor zaten.

önerdiğim kasanın psu kalitesini bilmiyorum ancak 600wattlık corsair, seasonic, fsp marka bir psu'yu uzun yıllar kullanırsın. kasayı da hangisini beğenirsen öyle seç. +80 bronze olsun kafan rahat olur kuşku olmaz içinde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.