Şimdi Ara

ryzen 1600 sıvı sogutucu önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba dün bilgisayarım kapandı sonrasında işlemcimin oyun sırasında 100 dereceyere ulaştıgını ve bazan geçtigini gördüm

iyi sogutma saglayacak bir kapalı devre sıvı sogutma almayı düşünüyorum 200-300 tl civarı sistem bilgisi yüksek arkadaşlardan önerilerini bekliyorum

sistemim

gtx 1080x

b350 plus prime

2x8 gb 3200 ram

600+80 power

• Hocam öncelikle mevcut soğutucunun montajını kontrol edin derim. Bende r5 1600'ü 3.7 ghzde stok soğutu ile kullanıyorum. Oyunlarda ve render alırken maksimum 55-60 derece oluyor. Sizin soğutucu montajında problem var gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç. Normal değil o işlrmci aşırı voltaj mı veriyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlarında bahsettiği gibi bu işte bir terslik var o/c yapıyorsanız eski değerlere dönmenizi tavsiye ederim.. Aynı işlemciyi kullanıyorum boşta 27 yükde 60'ı geçmiyor yüksek ihtimal montaj hatası var.. Yinede sıvı soğutucu olsun istiyorsanız H45'i düşünebilirsiniz..

https://www.incehesap.com/corsair-hydro-h45-cw-9060028-ww-fiyati-33392/
  • hayır oc yapmıyorum oyunlarda 95 dereceye sabitliyor bazen aşıyorda macun degiştiricem önerilerinize uyup denemek istiyorum hala aynı şekilde olursa bir sorun vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: old tobyy

hayır oc yapmıyorum oyunlarda 95 dereceye sabitliyor bazen aşıyorda macun degiştiricem önerilerinize uyup denemek istiyorum hala aynı şekilde olursa bir sorun vardır
    Macunu da değiştir ama o kadar yüksek sıcaklıkların tek sebebi yanlış montajdır. Ayrıca ryzen 1600 için hiç bir şekilde sıvı soğutma almanıza gerek yok zaten stok soğutucuyla kendi kendini idare eden bir yapısı ya sadece doğru montajı yapın yeter
  • Montaj sıkıntısı var ya da anakart yüksek voltaj veriyordur işlemciye. Hava sirkülasyonu da iyi değilse bu kadar yüksek seviyeleri görmüş olabilirsiniz. Kısa bir süre stok soğutucu ile overclocklu olarak kullandığım halde 75 dereceyi geçmemişti.
    Voltaj takibi için cpu-z kullanabilirsin. Diğer üyelerin dediği gibi de montaj yaparken bu kez daha dikkatli bir şekilde yap.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sorun macundaymış stok fanın kendi macunu taş gibi kurumuş kaliteli bir macun alıp degiştirdim şu an boşta 33 derece yük altında 56 yı geçmedi yardımlarınız için teşekkür ederim
  • 200-300 TL'ye doğru düzgün AIO yok zaten o fiyata alabileceğin heatsink, AIO'dan daha performanslı olur ayrıca yarı sessizlikte çalışır, insanlar içinde sıvı kelimesi geçince mucizevi birşey bekliyor. Halbuki piyasda ki AIO'ların %80'ininden nh-u14s, nh-d15 daha performanslı ayrıca bunu yarı sessizliğinde yapıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.