Şimdi Ara

Ryzen 1600X Sistem Toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eski sistemin üzerine Anakart, İşlemci ve Ram değişikliği yapıcam parçalar hakında tavsiyelerinizi bekliyorum.

MSI B350 TOMAHAWK AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz (O.C.) USB 3.1 Anakarthttp://www.vatanbilgisayar.com/msi-b350-tomahawk-am4-amd-ryzen-ddr4-2666mhz-o-c-usb-3-1-anakart.html

AMD Ryzen ™ 5 1600X 3.6GHz (Turbo 4GHz) 16MB Cache AM4 İşlemci http://www.teknobiyotik.com/donanim/amd-ryzen-tm-5-1600x-3-6ghz-turbo-4ghz-16mb-cache-am4-islemci.html

Dark Freezer X120, 120mm 4pin PWM Fanlı, 4x Isı Borusu, Direkt Kontak AMD ve Intel Uyumlu İşlemci Soğutucu http://www.teknobiyotik.com/dark-freezer-x120-120mm-4pin-pwm-fanli-4x-isi-borusu-direkt-kontak-amd-ve-intel-uyumlu-islemci-sogutucu-dkccx120.html#!prettyPhoto

Corsair Vengeance LED 2x8GB DDR4-3000 16GB DDR4 3000MHz bellek modülühttp://www.nanokatalog.com/Corsair-Vengeance-LED-2x8GB-DDR4-3000-16GB-DDR4-3000MHz-bellek-modulu,PR-99381.html

Ram veya Anakart seçiminde başka markalara kapım açık ama MSI ve ASUS ağırlıklı tercihimdir.

Eski sistem;
    AMD 1090T 3.2 Ghz İşlemci
    Gigabyte 890GPA UD3 Anakart
    Corsair 8GB DDR3 1600Mhz Ram
    Seasonic 750W Bronz Power suply
    Corsair 120 GB. SSD
    MSI RX470 4GB Ekran Kartı
    2TB Seagate Barracuda 7200Rpm HDD
    Colar Master Haf 912 KASA

• Seçimlerin güzel.

Ryzen'larda "X" lerin almaya değer bir farklılığı yok. Düz versiyonunu alıp kendi soğutucusuyla ufak bir oc yaptığında "X" versiyonunun aynı performansını alıyorsun. Aklında bulunsun.
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    Stock soğutucu yükte iyi verim vermiyormuş kullananlar hep aynı şeyi söylüyor. Zor bela yetiyo diyorlar olduda OC yaptığımda soğutucu almam gerekirse keşke 1600X alsaymışım o zaman demiyeyim.

Benim niyetim var zaten harici İşlemci soğutucusu almaya almışken 1600X alim dedim.

Anakart için kimi iyi diyo kimi değil diyo ondan canım sıkıldı tasarım ve özellik bakımından hoşuma gitti arada kaldım.
  • muhetten M kullanıcısına yanıt
    Anladım madem işlemciye yükleneceksin, Corsair H1xx serisinden bir soğutucu al ki stabil, düşük sıcaklık/yüksek hızda kullan.

Anakartların arasında ki tek fark görünüm, ekstra özellikler. Temel olarak her şey aynı.

Kasama uyar mı uymaz mı, onboard ses sistemi hangisinde daha iyi, ışıklı mı olsun ışıksız mı olsun, gibi sorulara göre karar ver.

X370, Crossfire yapacaklar/yapmayı düşünenler için. Onun dışında bir farklılık yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 17 Mayıs 2017; 18:23:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: filojistoN

Anladım madem işlemciye yükleneceksin, Corsair H1xx serisinden bir soğutucu al ki stabil, düşük sıcaklık/yüksek hızda kullan.

Anakartların arasında ki tek fark görünüm, ekstra özellikler. Temel olarak her şey aynı.

Kasama uyar mı uymaz mı, onboard ses sistemi hangisinde daha iyi, ışıklı mı olsun ışıksız mı olsun, gibi sorulara göre karar ver.

X370, Crossfire yapacaklar/yapmayı düşünenler için. Onun dışında bir farklılık yok.

Anladım hocam çok saol bilgilendirme için anakart tarafında da için rahatladı sayende çok kararsızdım marka farkı aynı çipsette fazla olacağını zannetmiyorum zaten kısmetse önümüzde ay sistemi alırım artık

• Hocam 1 ay once 1600x aldim. Anakart msi b350 tomahawk. Sogutucu coolermatmster masterliquid 240 . Ram ler seninkiyle ayni 3200 olablardan. Anakarti ilk aldigimda 2666 mhz ustune cikamiordu ram ler. Bios update geldi. Suan 2933 mhz de stabil sorunsuz tam verimli calisior. 3200 mhz icin beklemedeyiz hala 😊 anakartin crossfire destegi var. Sli destegi yok. Isiklandirmasi gayet hos yeterli. 4 adet sata girisi var. Yeterli olur sanirsam. X370 den farki bu dediklerim. Port sayisi biraz az. Sli destegi yok. Bu kadar. Ben tavsiye ederim. Stress testi yaptigimda hicbir sorunla karsilasmadim. Islemci sicakligi max 64 oluyor %100 yuk altinda 1 saat test sonucunda. 1600x gercekten saglam. B350 tomahawk ile muthis ikili. Tek sorun bndeki ramleri 3200 de kullanamiorm. Sizin ramler 3000 lik zaten. Anakart butun bilesenlerin hakkini sonuna kadar verir 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekremm_88

Hocam 1 ay once 1600x aldim. Anakart msi b350 tomahawk. Sogutucu coolermatmster masterliquid 240 . Ram ler seninkiyle ayni 3200 olablardan. Anakarti ilk aldigimda 2666 mhz ustune cikamiordu ram ler. Bios update geldi. Suan 2933 mhz de stabil sorunsuz tam verimli calisior. 3200 mhz icin beklemedeyiz hala 😊 anakartin crossfire destegi var. Sli destegi yok. Isiklandirmasi gayet hos yeterli. 4 adet sata girisi var. Yeterli olur sanirsam. X370 den farki bu dediklerim. Port sayisi biraz az. Sli destegi yok. Bu kadar. Ben tavsiye ederim. Stress testi yaptigimda hicbir sorunla karsilasmadim. Islemci sicakligi max 64 oluyor %100 yuk altinda 1 saat test sonucunda. 1600x gercekten saglam. B350 tomahawk ile muthis ikili. Tek sorun bndeki ramleri 3200 de kullanamiorm. Sizin ramler 3000 lik zaten. Anakart butun bilesenlerin hakkini sonuna kadar verir 😊

İçime su serptin kardeşim :)

2933 Mhz update ile geldiyse 3200 Mhz de gelir inşallah
    bende şimdi 3000mhz ile 3200mhz olan modele bakıyordum fiyat farkı çok değil ileriye dönük 3200mhz almak bana da mantıklı geldi
    yüksek mhz AMD işlemciler için daha iyi diyolar 3000MHZ üstü önerilen değer almışken 3200Mhz olsun :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX6300 Komple Sistem
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • muhetten M kullanıcısına yanıt
    Bnde 3200 almani tavsiye ederim. Bnde senin gibi cok arastirma yaptim almadan once ama cok bilgi edinememistim. Biraz riskli oldu bnmki ama muthis ikili oldular. Simdi amd vega icin beklemedeyiz. 😊

• quote:

Bnde 3200 almani tavsiye ederim. Bnde senin gibi cok arastirma yaptim almadan once ama cok bilgi edinememistim. Biraz riskli oldu bnmki ama muthis ikili oldular. Simdi amd vega icin beklemedeyiz. 😊

Ben ekran kartını geçen ay aldım MSI RX470 ama işlemcim 7 yaşında olduğundan mı :) anlamadım FPS değerleri çok düşük ne kadar dersen GTA5 te 1080Pde full ayarda 80 alınan yerde ben 40 FPS alıyorum çoğu oyunda böyle emekliliği gelmiş yani bakalım inşallah eski emektar gibi 7 sene götürücekmi :)
  • Bnm de monitor lg34uc79g freesync destekli. O yuzden biraz mecburum amd karta. Yoksa 1070 direk alirdim. Bakalim ciksinda bir an once ins :)

Afterburner ile degerlere bakabilirsin aslibda. Islemci kullanimini takip edip darbogaz okuomu die bakabilirsin. Ama snn yerinde olsam 480 alirdim.

• Bnm de monitor lg34uc79g freesync destekli. O yuzden biraz mecburum amd karta. Yoksa 1070 direk alirdim. Bakalim ciksinda bir an once ins :)

Afterburner ile degerlere bakabilirsin aslibda. Islemci kullanimini takip edip darbogaz okuomu die bakabilirsin. Ama snn yerinde olsam 480 alirdim

• ekremm_88 E kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa ekran kartı almaya gittiğimizde vatanda indirimi görünce bende RX470 aldım 750TL di fiyatı iyi gözükmüştü 2K monitöre geçene kadar idare etsin yeter
    Kavisli 21:9 veya 16:9 27'inç üstü 2K monitör aramaya başlıcam şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhetten

Arkadaşa ekran kartı almaya gittiğimizde vatanda indirimi görünce bende RX470 aldım 750TL di fiyatı iyi gözükmüştü 2K monitöre geçene kadar idare etsin yeter

Eger oyun odakli monitor alacakdan kesinlikle 21 9 curved al. Muhtesem deneyim. Kesinlikle 16 9 dan uzak dur. Ben 5 aydir kullaniorm cok memnunum.

• quote:

quote:

Eger oyun odakli monitor alacakdan kesinlikle 21 9 curved al. Muhtesem deneyim. Kesinlikle 16 9 dan uzak dur. Ben 5 aydir kullaniorm cok memnunum.

Oyunların desteklemesi gerekiyormuş 21:9 ekran boyutunu yoksa yanlardan siyahlık kalıyomuş diye okumuştum ama mağazada test ettiğimde çok hoşuma gitti 16:9 CRT gibi geldi gözüme oyunlardaki destek durumu nasıl test etme şansın oldumu

• 1115 TL ye 1600X

Aşırı derece pahalı. Geçen hafta baktığımda amazon'dan 220€ ya geliyordu ki euro yu 4 den saysak 880 TL tabi bu dediğim düz 1600 ama 1600X ile hiç bir farkı yok boşu boşuna 1600X e o kadar para dökmeye gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Echo Sabre

1115 TL ye 1600X

Aşırı derece pahalı. Geçen hafta baktığımda amazon'dan 220€ ya geliyordu ki euro yu 4 den saysak 880 TL tabi bu dediğim düz 1600 ama 1600X ile hiç bir farkı yok boşu boşuna 1600X e o kadar para dökmeye gerek yok.

Amazondan getirme durumum var önümüzdeki ay fiyat karşılaştırmasına göre y.dışı veya y.içi siparişleri geçicem aradaki fiyat farkını bende inceledim değermi değmezmi diye hayırlısı bakalım
  • 100 lira daha eklenip ryzen 1700 yapabilirsiniz. Bence daha iyi vir tercih olur 1700 1600x+soğutucuya göre.

• quote:

quote:

quote:

Oyunların desteklemesi gerekiyormuş 21:9 ekran boyutunu yoksa yanlardan siyahlık kalıyomuş diye okumuştum ama mağazada test ettiğimde çok hoşuma gitti 16:9 CRT gibi geldi gözüme oyunlardaki destek durumu nasıl test etme şansın oldumu

Guncel butun oyublar destekleniyor. Sadece yotube da ki video larda yanlarda siyah bantlar cikior. Ama mkv formatinda bluray film izlerken tam ekrana sigiyor (16 9 daki gibi ust ve altta siyah bant cikmior) siz insablarin desteklemio falan dedigine bakmayin. Neredeyse butun oyunlari desteklior

• RAM seçiminde aşağıdaki sayfada bulunan uyumluluk listesini dikkate al:
    https://www.msi.com/Motherboard/support/B350-TOMAHAWK.html
    Compatibility -> Memory Support

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoppy -- 18 Mayıs 2017; 22:16:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.