Şimdi Ara

Ryzen 1700 için Sıvı soğutma Tavsiye ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Cpu render ile uğraşıyoruz. 3,6 Ghz Overclocklu kullanıyorum. Stoc soğutucusu iş görüyor ama, Tam yükte 80-88 derece arasında geziniyor. Sistemde de en ufak aksama da yok ayrıca.
    Tabi bu ısı değerleri korkutmuyor değil. Ayrıca, işlemci arka palaka ya da bir fan yerleştirdim. Anca bu değerlerde gezinebiliyor. Odam 3/5 derece farkettiriyor. Sıvı soğutma tam yükte ortalama ne kadar farkettirebilir kabaca ? Değermi ?

Coolermaster liquid lite modeli olan tek fanlı sıvı soğutma 300 TL gibi bir rakam. Bİrazcık fazlasına ximatek gibi çift fanlı dandik diye düşündüğüm ürünlerde var.
    Tavsiyelerinize göre gidip bu gün alcaağım. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 1 Şubat 2018; 10:37:13 >

• Hocam eğer 370 tl gibi bir fiyat verebilirseniz ve kasanız da uygun ise Arctic liquid freezer 240 alın. 4 fanlı, sessiz, performansta mükemmel ve 38mm radyatörlü. Buz gibi çalışır işlemciniz.http://www.nanokatalog.com/Arctic-sivi-Freezer-240-Islemci-sivi-sogutma,PR-98168.html
    Yadahttps://www.teknobiyotik.com/dark-aquaforce-w240-intel-ve-amd-tum-soketlerle-uyumlu-sivi-sogutma-sistemi-dkccw240am4.html
    https://www.youtube.com/watch?v=tifvMPsl5zY&t=480

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CagriErcan -- 1 Şubat 2018; 11:10:40 >

• Alıcaksan sağlam bişey al dediğin ürün çok bişey farkettirmez ryzen stok soğutucusu kötü değil
  • Cooler Master alabilirsiniz fakat ben SilverStone öneririm.
    SilverStone TD03LITE öneririm. Tam 300 liraya denk geliyor.
  • İçinde su kelimesi geçince direkt iyi soğutucu olmuyor, o yazdıkların modeller uyuduruk ürünler u14s veya d15 o yazdıklarından daha performanslı, daha sessiz ayrıca 1 yıl sonra pompa bozulma derdi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 2 Şubat 2018; 2:55:32 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Kim diyo 1 senede pompanın bozulduğunu paraya kıyıp kaliteli bir şey alırsan hiç sıkıntı çıkarmaz sıvı soğutma her yönden daha iyidir kasa içi görüntüsü olsun soğutması olsun 2-3 kuruş için göz zevkimi bozamam hiç görmüyonuz mu noctuanın kasa içindeki halini.
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Chromax ile noctua soğutucu ve fanların görünümü hiç fena değil, hatta bana göre pek çok aio dan güzel duruyor.

https://noctua.at/en/products/product-line-chromax

Aynı fiyat bandında hava soğutma(d15) sıvı soğutmadan daha iyi performans veriyor:

https://www.tweaktown.com/reviews/8109/nzxt-kraken-x62-liquid-cpu-cooler-review/index7.html

Son testlerden biri olduğu için kraken x62 testini attım. Tabloları inceleyebilirsiniz, olmayan soğutucularla farklı kaynaklarda kıyaslayabilirsiniz.

2-3 kuruş diyorsunuz, d15 80 dolar, sağlam bir 280lik aio yaklaşık 130-160 dolar (h115i pro, kraken x62 vs)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    Benim beklediğim asıl ürün Corsair h150i Pro 360mm,fiyat konusunda derdim yok onun için 2-3 kuruş dedim
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Ancak konu sahibinin bütçe sınırı var.

H150i H115i dan geçilecek kadar iyi bir soğutucu değil. Neredeyse aynı sıcaklıkta tutuyorlar. Eğer kutuda gelen fanlarla kullanıyorsanız fanları değiştirebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: berk768

Kim diyo 1 senede pompanın bozulduğunu paraya kıyıp kaliteli bir şey alırsan hiç sıkıntı çıkarmaz sıvı soğutma her yönden daha iyidir kasa içi görüntüsü olsun soğutması olsun 2-3 kuruş için göz zevkimi bozamam hiç görmüyonuz mu noctuanın kasa içindeki halini.

Benim kraken x62 6 ayda bozuldu

• Ben sadece corsair sıvı soğutmalarını kullandım h80 h110 en son h115i geçtim 4-5 senedir 1 tane pompa sorunu olmadı aldığın ürünü denemedim hiç.
  • Yukarıda arkadaşın attığı Arctic soğutucuyu kullanıyorum 1 seneyidir. Gayet iyi bir soğutucu alabiliyorsanız öneririm. F/p olarak ise amazon'dan Lepa 240mm soğutucu 60 dolara düşünce alınabilir. Ne kadar fark eder derseniz min20 derece fark görürsünüz.
  • Fikirlerini sunan arkadaşlara teşekkür ederim.
    Elimdeki soğutucudan oldukça tırsmama versile, Acilen almam gerekiyordu. Bu nedenle, vatan bilgisayardan işimi hallettim.
    coolermaster 240 aldık. Malesef, youtubede görünen fan tıkırtısı mevcut. Olsun, bir gün fan alır değiştiririz dedim. Geri kalan harika cünkü.
    Taş gibi sağlam. Tam yükte 88 den 55' e düştü. Rüya gibi.
  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Hocam arctic 240 mm duvarında en iyilerinden biridir. ilk üçe girer çünkü radyatörü 38 mm :) Bende çok ama çok memnunum
  • Merhaba sıcaklık bana fazla gibi geldi. Bende 3ds max kullanıyorum onun için ryzen seçtim. 3.7 ghz de 1.275 V ta en verimli hali benim işlemcinin. Render alırken bu ayarlarda 75 derecelere çıkıyordu. Sizin gibi ne yapsam sıvı mı alsam diye düşünürken pompası arızalanıp işlemci yakan sıvı soğutucularla ilgili epey yorum okudum her markadan bolca var. Testlerde sıvı soğutucular kadar başarılı olan noctuaya yöneldim. 2. el bir noctua nh d14 aldım şu an sıcaklıklar 50-55 arasında max. 20 derecelik bir düşüş oldu. İncelemelerde tek fanlı sıvı soğutucular performans açısından zayıf. 240 lıklarda çok pahalı. Tekirdağ vatanda 317 tl ye corsair H80 i V2 vardı illa sıvı olsun dersen onu alabilirsin, radyatörü kalın olduğu için 240 lıklara yakın performans sergiliyor. Bana kalırsa al bir noctua nh d15 bir daha arkana bakma. Sıvı sutmada sanırım kasa içi sıcaklıkta çok farkediyormuş.
  • Almadan önce Corsair serileriyle olan karşılaştırmalarına bakmıştım ve daha iyi soğutma performansı veriyordu. Fiyat olarak da daha cazipti. Fakat görünüş olarak kötü bir soğutucu. Diğerlerinde led vs varken bu çok kötü duruyor

@H.G.A
    Daha önce dediğim Lepa soğutucu $55'a düşümüş. Direk kap bence.
  • gereksiz olur overclock işlemcisi olmadığı için
  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Evet led yada rgb olmaması dezavantaj ama inanın hocam biraz önce stok fanı vardı aida64 de stabilite testinde 66 dereceyi gördüm 3,7 ghz ile, freezer 240 ile 46 da takılı kaldı. İşini iyi yapsın da varsın led olmasın be hocam :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.