Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
48.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha Çok Gülücük
    Özelleştir

No Way Out @ 15 Ekim 2015; 10:20:45

BIOS güncellemesi ile bilinmesi gereken ilkşey işletim sistemi üzerinden BIOS güncellemesi yapılmaz, sağlıklı bir işlem değil, iki gün sonra foruma konu açarsanız, ai suite ile güncelleme yaparken durdu ve pc açılmıyor diyerek.

Biosa girmekden bu kadar korkmayın.

Windows uzerinden her an bir kararsizlik olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 1 Mayıs 2017; 23:19:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, ekstra voltaj vererek mi bu ayarı elde ettiniz? Yoksa default olarak sadece ram hızını biostan seçerekten mi bu hıza ulaştınız? Ramlere ekstra voltaj ne verdiniz?
    Bir de bu bios sürümü, anakartın resmi driver destek sayfasında yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BalistikBomba

Hocam, ekstra voltaj vererek mi bu ayarı elde ettiniz? Yoksa default olarak sadece ram hızını biostan seçerekten mi bu hıza ulaştınız? Ramlere ekstra voltaj ne verdiniz?
    Bir de bu bios sürümü, anakartın resmi driver destek sayfasında yok.

beta bios
  • Başlığı açan arkadaştan bir ricam var. Sistem bahsi geçen overclocklu halinde olacak. Hwinfo64 kurulacak. Prime95 kurulacak yada hazırlanacak. Hwinfo64 çalıştırılacak. O çalışırken prime95 ten smallfft testi en az 5(mümkünse 10) dakka çalıştırılacak. Hwinfo64 te anakart isminin yazdığı seçeneğin altında VRM MOS ve VSOC MOS seçenekleri var. O seçeneklerin karşısında 3ncü kısımda ulaşılan en yüksek sıcaklığı gösterir. O değer nedir? Bunu sorma nedenim yanlış anlaşılmasın açık aramak için falan değil bilgi edinmek.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    bize de ışık olur aynı zamanda, ben de yeni sistem kurmayı düşünüyorum her gün bu kısımdayım forumun
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    7 yıldır Windows üzerinden yaparım hiç bir sorun yaşamadım
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    3733 mhz ile sistemin açılması bile mucize bir hız, hele şu anda henüz tam olgunlaşmamış bioslar ile. Bırakın ibt yi şimdi tekrar yap deseniz baya bir uğraşmak lazım. Dün 3700 mhz tekrar açtım sistemi ama 3733 çıkamadım örneğin. Bu hızlar potansiyeli görmek için önemli. Yeni bios ile 3600mhz daha stabil duruyor, dün 3 saat kadar oyun oynadım bi sıkıntı yaşamadım.

Aşağıda 3500 mhz için önceden yaptığım stabilite testleri var, bu konuda zaten paylaşmıştım, tekrar iletiyorum, özellikle sıcaklıklar konusunda fikir verecektir.

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: ßekir

Altakini boşver, TP-LINK TL-PA8030PKIT 1200 Mbps modelini al. Bende 4 adet var bundan ve tüm odalardan sorunsuz kullanabiliyorum. 650-750Mbit aralığında sorunsuz veri aktarımı yapıyor.

wireles özellikleri var mı bunların

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 2 Mayıs 2017; 9:50:1 >
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    Bunların yok ama HomePlug AV2 olan ve wifi özellikli modeller de var diye biliyorum. Ev içerisinde olabildiğince wifi sinyallerinden uzak kalabilmek için wifi olmayan bu modeli tercih ettim.
  • Bende netmaster powerline var, uygun fiyatlı bir ürün ve iş görüyor. 2 tane kablolu bir tane kablosuz modül ile kullanıyorum, fiyat anlamında değerlendirilebilir.

Bence en kritik konu, aldığınız modüllerin üzerinde elektrik prizi girişinin olması, yoksa bunu fişe taktığınızda, duvardaki priz iptal olur ve aynı prize başka cihaz takamazsınız.

• Tplink wireles fişsiz modelini alıştım. sonra bir tane daha aldım fişli: aktarım yapamadısinyal gücü çok : düşüktü değiştirdim .tabiiki sizinkilerde bu sorun olmaz kabloyla aktarıyor sinyali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 2 Mayıs 2017; 9:57:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhano

Bende netmaster powerline var, uygun fiyatlı bir ürün ve iş görüyor. 2 tane kablolu bir tane kablosuz modül ile kullanıyorum, fiyat anlamında değerlendirilebilir.

Bence en kritik konu, aldığınız modüllerin üzerinde elektrik prizi girişinin olması, yoksa bunu fişe taktığınızda, duvardaki priz iptal olur ve aynı prize başka cihaz takamazsınız.

netmaster markasını ben de severim ama piyasada yok ya da ben bulamadum hem wireleshem kablolu modelini
    AV2.0 almanı tavsiye ederim. Bunlar biraz eski ürünler fakat yetmez mi diyecek olursan fazlasıyla yeter ama ben bir kere alınacak bir ürün olarak bakıyorum. Bir de ihtiyaçlara bakmak lazım, 100Mbit civarı aktarım bana yeter diyorsan gayet ideal. Son olarak aldığın ürünün Gigabit portlu olmasına dikkat et, çünkü 500Mbit olarak satılanların çoğunda 100Mbitlik ethernet portu var, benim biraz paraya kıymamın asıl sebeplerinden biri de buydu

Bir de gösterdiği hız neyse %50 civarı performans alacağını düşün, çünkü pratikte genellikle öyle oluyor
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Dostum cevap için teşekkürler. Hwinfo temperature 4, 5, 6 olarak bazı sıcaklıklar göstermiş ama nerenin sıcaklığı bilemiyorum. Bende temperature 4 yerinde pciex16, temperature 5 yerinde vrm mos, temperature 6 yerinde vsoc mos var. Temperature 4,5,6 aynı yerleri gösterse hepsinin sıcaklığının ayrı ayrı olması gerekirdi. Hwinfo64 büyük ihtimalle henüz c6h'nin tüm sıcaklık sensörlerini göstermiyor yoksa o sensörler mutlaka vardır.
  • link verebilir misiniz hocam bulamıyorum google da
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

7 yıldır Windows üzerinden yaparım hiç bir sorun yaşamadım

İlk gün yedim Asus Prime X370 pro anakart ı windows üzerinden bios update de. EzUpdate programı dondu.

Ürün linki mi? Neyin linki anlayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßekir

Ürün linki mi? Neyin linki anlayamadım.

evet ürün linki nerden alabilirim
  • Güç:
    Sıcaklık:
    Lüzumsuz yere çok hız aşırttırmayın şuna.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.