Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
48.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aynen patates oc
    daha önce yapmıştım.
    cpu core voltage auto
    soc voltage 1.1
    ve diğer ayarlarında aynen senin için tekrar denedim maalesef çalışmıyor.
  • kralAY kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç :) Bios versiyonunuz nedir? Açılışta qcode hatası ne veriyor? 15, 55, 0d ?

Ramlerimiz aynı, anakartın üzerinde yüklü gelen 0702 biosda bile 3200Mhz sorun olmamıştı.
  • Bu anakartda load line calibration ayarı var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    evet flare x ram direk sorunsuz 3200mhz de çalışıyormuş kullananlar böyle diyor yani şu ramhttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8536

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Mayıs 2017; 0:8:31 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Bu ram ryzen dan sonra mı çıktı yoksa vardıda amd ddr4 uyumlu ibaresini sonra mı eklediler acaba. Sorun çıkarmaması lazım bunun gibi amd ddr4 uyumlu diye üzerinde ibare olan fazla ram yok. Buda çalışmassa dimi...https://www.gskill.com/en/press/view/g-skill-announces-flare-x-series-and-fortis-series-ddr4-memory-for-amd-ryzen linke görede ryzen uyumluluğunu ilan etmişler. Linkte amd için dizayn edilmiştir

Birde hızına göre 14-14-14-34 cl değerleri baya iyi göründü.

Yanlız gskill'in bir ram seçici si var. Orda anakartı seçip hangi ramler uyuyor diyince bu ram her ryzen anakartında gözükmüyor. Misal bazı anakartlarda en altta gskill flare x 3200 gözüküyor bazısında gözükmüyor.
    https://www.gskill.com/en/configurator?manu=29&chip=2952&model=2980

Anakart markası seçtikten sonra AM4 x370/b350 seçeneği var. Ondan sonrada anakart modeli seçiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 3 Mayıs 2017; 0:30:0 >

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Var, 5 farklı seviyede ayarlanabiliyor.
    valla DH dahil heryerde çıktı haberi ryzen çıkınca piyasaya g skil den ryzen uyumlu yada ryzene özel ram diye. daha önce bu ramde amd yazıyor muydu bilmiyorum çünkü hep kingston kullandım mecburen bu saçma ram uyum olayı çıkınca g skile bakmaya başladım sanırım tüm am4 kartlarda sorunsuz bu ram mhz olayında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Mayıs 2017; 0:45:32 >
    Bende her ryzen anakarta tam uyumlu ram'dir diye düşündüm ama gskill'in ram seçme uygulamasında bu ram her anakartta gözükmüyor haliyele biraz şüphe duydum. Bu ram'i alacakların almayı düşündüğü anakarta bu linktenhttps://www.gskill.com/en/configurator?manu=29&chip=2952&model=2980 bakıp seçmesinde yarar var.
    Bendeki ramler yok listede . Demek ki bu listedekiler ok ama bunlar dışında da çalışan ramler var diye bakmak lazım listeye.
    o listeye bakma sen henüz güncel değil ona bakarsan yanılırsın forumda konu var fatih hocanın tüm anakartlarda test yapmış sorunsuz dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Mayıs 2017; 1:0:3 >
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Orası öyle bu gskill'in verdiği listeler herşey değil. Gskill'in 3000 ve 3200 gibi hızları ryzenda destekleyen pek çok ram'i var. MSI'ın uyumlu ramler listesi epey güzel örneğin kaçlık hangi ram'i takarsan kaç çalışacağınıda yazmış 3000 ve üzerini en çok destekleyenler gskill lerdi. Onlarda samsung b-die çip kullanıp single rank olanlarmış galiba.

İşin kötüsü anakartın uyumlu ram listesinden seçip sorun yaşayanlar var. En garanti metod anakartı kullanıp sonucu gören kim varsa aynı ram'i tercih etmek.
    Ben her ihtimale karşı gördüğümü sundum. Bahsi geçen forum linkini verir misin ? Konuyu takip edip yeni makine kurmayı düşünenler test edilen tüm anakartları görsün bütçeleri uygunsa gönül rahatlıyla alsınlar.
    https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-5-1600-kullanici-incelemesi-uyumlu-bellek-listesi-eklendi--124407059-31#125978877 buyur konu. tabiki soracaksın ben bile 2 aydır deli gibi bakınıyorum en uyumlu ram diye am3 de böylemiydi ilk çıktığında bilmem ama bu olayı görünce çok saçma geldi neyse giriştik bu işe artık anakartı aldık sonunu getireceğiz

Dostum o listede MSI X370 KRAIT GAMING, Msı B350 Tomahawk, çeşitli MSI B350/X370 demiş, Asus X370 Crosshair VI Hero, Gigabyte B350 Gaming 3, Gigabyte X370 Aorus Gaming 5 in testinden bahsetmiş. Gskill'in listesinde bunların tamam'ında [Flare X (for AMD)] F4-3200C14D-16GFX ram'inin desteği var gözüküyor. Ama ne hikmetse gskill'in ram seçicisinde asrock'un anakartlarında bu ram gözükmüyor. Belkide o anakartlar henüz test için ellerine ulaşmadı.

Şahsi fikrim bencede bu ram tüm ryzen'lara uyar ve 3200 frekansında çalışır. Ama ister istemez kıllanıyorum. Bende ryzen sistem var ram'lerimde sorunsuz. Misal Asrock X370 Gaming K4 var kullanmıyorum ama biraz daha bütçeli bir sistem kursam sanırım bunu alırdım. Şimdi o anakartı alıpda bahsi geçen ram'i alıp uyum sorunu yaşayan olursa bana beddua etmesin.

Sonradan edit: nativen uyardı F4-3200C14D-16GFX asrock Fatal1ty X370 Professional Gaming'in uyumlu ramler listesinde var. Yok yok gskill'in listesi tutarsız evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 3 Mayıs 2017; 2:8:39 >

ilk test ettiği anakart asus ROG CROSSHAIR VI HERO AM4 sonra sırasıyla test etti anakartları bana özellikle alıntı yapıp konuda söyledi konuda ilk sayfaya eklememiş olabilir ram test konusu demedim zaten alıntıyı bulursam vereyim zaten ben tüm kartlarda çalışır diye iddia etmedim bu rami sorunsuz çalışırsada 3200mhz de olmasada 2400 olabilir sonuçta bu konuda arkadaşın rami de yok g skil listesinde ama çalışıyor

EKLEME: buyur bu sayfada alta doğru inersen yazdığını görebilirsinhttps://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-5-1600-kullanici-incelemesi-uyumlu-bellek-listesi-eklendi--124407059-29

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Mayıs 2017; 2:0:3 >

Asrock Fata1ity x370 Pro. Gaming anakart sipariş ettim; orada support memory kısmında net olarak yazılmış, tam 3200 mHz de destekleniyor, aynen bu kod mevcut.K4 için liste de var mı bilmiyorum açıkçası ama bildiğim kadarıyla her ikisi de aynı çipset olduğundan olması ihtimali yüksek.K4 ün destek listesine bakmanı tavsiye ederim (baktım daha bunları yazarken yok!), Taichi modeli ve Fata1ity x370 Pro. Gaming de net olarak var, bakabilirsin veya Mayıs ayındaki güncellemeyi bekleyebilirsin.
  • Bir arkadaş bu listeyi beğendi ondan burdada paylaşayım. Ryzen uyumu yüksek samsung b-die çip bulunduran ram lerin listesi ve b-die lar e-die'lar hakkında açıklamalar var.
    http://www.overclock.net/t/1627555/ryzen-memory-ic-collection-thread

Birde bu var ilkine benzer.
    http://www.toptengamer.com/best-ram-amd-ryzen-5-7-cpu/
    En fazla 3600 olur gibi bir açıklama var. Ondan sonrasıda overclockla olur muhtemen burdaki 3733 gibi.

• nativen N kullanıcısına yanıt
    Belirtmekle iyi yaptın gskill'in listesinin tutarlı olmadığı kanıtlandı. Fatal1ty X370 Professional Gaming'in kendi sitesinde uyumlu ramler listesinde F4-3200C14D-16GFX (yani bahsi geçen ryzen uyumlu ram) var. Ama gskill'in ram seçicisinde bu ram hiç bir asrock anakartta uyumlu listesinde gözükmüyor. Bende gigabyte ab350 gaming 3 var ramlerimde sorunsuz. Çok fazla ram sıkıntısı yaşayan ryzen kullanıcısı var bende sonradan konuyu okuyanlara yol gösterici olsun diye muhabbet yapıyorum. Çünkü sisteme bukadar para ver ram sorunu yaşa kimsenin başına gelmesin. Çok güzel anakart sipariş etmişsin hayırlı olsun bütçeyi limitlemesem onu yada K4'ünü alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 3 Mayıs 2017; 2:17:0 >
    evet bunlara bakmıştım
    Gskill'in ram seçme listesi konusunda haklısınız eksik ve tutarsız.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.