Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
48.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu takip edenler için GSkill Flare X ramler Gigabyte AB350 Gaming 3 üzerinde 3200mhz CL14 olarak SORUNSUZ çalışmakta. Tek yapmanız gereken en güncel BIOS ile birlikte RAM Profilinden (Zaten XMP 1 tane var) seçip yeniden başlatmak.
    2133Mhz ram ile 3200mhz ram arasında oyunlarda en az %15 FPS farkı var.
  • Gskill flare x candır :) tahminimce 3466 ya da 3500mhz bile calisabilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Overclockers forumunda Asus zenstates programının tüm x370 asus anakartlarda kullanılabildiği belirtiliyor. Önemli bir bilgi bence :)

Program Windows üzerinden P-States OC için kullanılıyor, kullanım detayları bu konudaki ilk mesajımda yer alıyor. (Ben ramleri 3200mhz kullandığımda sorunsuz olarak bu program ile OC yapıyorum. Kullanmak isteyenlere riskin kendilerinde olduğunu tekrar belirteyim )

Asus Zenstates 0.2.2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 3 Mayıs 2017; 15:55:58 >
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Diger anakartlarin boyle bir calismasi var mi? yada baskabir program bu islevi goren
    bende gigabyte varda boyle birsey goremedim gigabyte forumlarinda.
  • Batuhan hocam sen anakartın CPU elektrik pinini nasıl yaptın? Benim PSU da 8 pin var sadece 4 pin yok maalesef. Şimdi 6 pini 4 pine dönüştüren kablo mu lazim

• Benim psu da iki adet 4pin vardı.
    ikisini birleştirip 8 pine taktım. Anakarttaki diğer 4 pin boş olarak kullanıyorum.
    Bu arada batuhano ramlari 14-14-14-36 2933 olarak ayarladım ve kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralAY -- 3 Mayıs 2017; 20:0:36 >
  • merhaba,

ryzen sisteme geçiş yapıcam... işlemci olarak 1600 düşünüyorum, bu işlemci crossfireX yada SLİ sistemi beslemekte yeterli olurmu... ayrıca 1600 ve 1600x arasındaki farklar neler...

bilgilendirirsen memnun olurum.

• emmare kullanıcısına yanıt
    Beslemekle kalmaz üzerine çamaşır bile yıkar

Goole'a girip "1600 ve 1600x arasındaki farklar" diye Türkçe bile yazsan bir sürü kaynak çıkar karşına...
  • ßekir kullanıcısına yanıt
    haklısın aslında, geçenlerde araştırmıştım pek bir şey bulamamıştım:) tekrar bakayım.

anakart olarak asrock x370 gaming k4 düşünüyorum,f/p olarak mantıklı görünüyor ,sizce?
  • anakart seçimin güzel, ramleri anakartına uygun almanda fayda var şu an için. işlemci olarak 1600 soğutucu ile geliyor, daha uygun olur.
  • CagriErcan kullanıcısına yanıt
    arkadaşın psu da 4 pin 12w güç var ama oc yapmayacaksan 8 pini takman yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Mayıs 2017; 21:43:15 >
  • kralAY kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, ramler biraz yol almış gibi duruyor :)

Bence bios 1107 upgrade edersen muhtemelen 3200 sorunsuz çalışacak ama bu kadar beklemişken official biosu bekleyebilirsin :)
  • Biraz uğraşsam daha da yükselebilir de anakartta 4pinlik güç eksik olduğu için sistemi zorlamak istemiyorum. Bu haliyle bile yeterli.
    Yeni bios çıkana kadar beklemeye devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralAY -- 3 Mayıs 2017; 22:21:4 >
    Hocam bende Ryzen 1800X ve Gtx 1080 SLI var. Islemci gayet yeterli, simdiye kadar islemcinin tam kullanilip kartlarin bosta kaldigini görmedim.
    Ancak benim tavsiyem SLI yerine tek güçlü kart olmasi (Eger karti yeni alacaksan). Ama zaten elinde bir kart var ve yanina alacaksan birsey demiyorum mantikli olabilir, ben de öyle yaptim
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    hocam mevcut sistemimi 2012 de topladım ekran kartı hd 7870 geçenlerde bir ekran kartı daha eklemek istedim ama işelmcimin malesef yeterli olmadığını öğrendim hatta anakartım dahi crossfireX için biçilmiş kaftan değil (fx 4100 ve 990xa ud3)..yani zamanında sistem toplarken yapılan hatalr bu yüzden bu sefer ileriye dönük bir sistem kurmakta kararlıyım...ayrıca geçen bir ahmaklık yapıp ekran kartımıda bozdum, şuan oyunlarda donuyor maalesef,bir arkadaşa tyamire göndericem yaılırsa idare ederim ama yapılazsa vega çıkana kadar bekliyecem veya gtx 1070 alıcam..nihai olarak anakart + ram + işlemci üçlüsünü değiştiricem ve bu ilerde upgrade edilmeye müsait olmalı..3-5 sene sonra bir ekran kartı daha takmak istediğşmde vay efendim işlemci zayıf,ikinci kart x8 çalışacak vs olsun istemiyorum...
  • kralAY kullanıcısına yanıt
    ram konusu sıkıntı ama zaman içinde oturacak bir durum..ben alana kadar da sanırım sorun kalmaz..
    İkinci kart X8 çalışacak :) Şu anda tüm ryzen anakartlar bu şekilde. Ama bunun etkisini farkedemezsin zaten.

Ben blck OC yaptığım için bırak X8 çalışmayı, gen 3 bile değil gen2 de X8 çalışıyor kartlar :) Ama Ryzen 1800X ile 1080 Gtx SLI sıralamasında 3dmarkta 6. sıradayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: emmare

haklısın aslında, geçenlerde araştırmıştım pek bir şey bulamamıştım:) tekrar bakayım.

anakart olarak asrock x370 gaming k4 düşünüyorum,f/p olarak mantıklı görünüyor ,sizce?

Asrock'un sadece Taichi x370 modeline baktım, gerisiyle ilgilenmedim hiç
    B350 lerde vrm ler mosfetler az ve özellikle overclock halinde ciddi ısınıyorlar. X370 lerde bu entegreler fazla ve daha az ısınıyorlar diye biliyorum. Yanlış görmediysem asrock x370 lerinde bu entegreleri en çok kullananlardan ve 16 phase design ve ısınma farkı diye de sunmuş. Bununla birlikte asrockun sunduğu özellikleri daha dişe dokunur buldum. Anakarta ayırdığım bütçe daha fazla olsaydı büyük ihtimalle asrock x370 bir anakart alırdım.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.