Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
48.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bende corsair CMU16GX4M2C3000C15 Kodlu corsair ramler var, yeni biosla hiç bir şekilde 3000mhz çalıştıramadım bırakın 3000mhz i 2666 da dahi çalıştıramıyorum, ne denediysem olmadı...

Normalde ayarları giriyorum kaydettiğimde yeniden başlatıyor ancak ram hızı dışındaki bütün ayarlar tamamken ram 2133 (2132/2=1066) olarak devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 6 Mayıs 2017; 15:20:49 >
  • Blck değerini daha yükseğe ayarlayıp ram hızını daha düşük tutup aynı ram frekanslarına ulaşılabiliyormu.

Mesela 150 blck 2133 ram hızı gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lacano kullanıcısına yanıt
    Deneme fırsatın varsa 2400'üde dene. C6H kullanıcısı isen başlıktaki diğer kullanıcılar yardımcı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhano

Aslında elinde varsa ben aida64 benchmark sonucunu daha çok merak ediyorum :)

AİDA64 -Stok 1700x- 2666mhz ram

Bellek okuma 41161 MB/s
    Bellek yazma 39869 MB/s
    Bellek kopyalama 38850 MB/s
    CPU Queen 39555
    CPU PhotoWorxx 9430 MPixel/s
    CPU ZLib 660.6 MB/s
    CPU AES 2648 MB/s
    CPU Hash 5160 MB/s
    FPU VP8 7394
    FPU Julia 23101
    FPU Mandel 10051
    FPU SinJulia 11518

AİDA64 -3,9ghz 1700x- 3200mhz ram

Bellek okuma 49328 MB/s
    Bellek yazma 47062 MB/s
    Bellek kopyalama 46530 MB/s
    CPU Queen 44184
    CPU PhotoWorxx 11027 MPixel/s
    CPU ZLib 719.5 MB/s
    CPU AES 2974 MB/s
    CPU Hash 5759 MB/s
    FPU VP8 7987
    FPU Julia 25753
    FPU Mandel 11752
    FPU SinJulia 12858
  • trewdx kullanıcısına yanıt
    evet yukarıda anlattım
  • scerit S kullanıcısına yanıt
    150 blck denedinizmi hiç. Ramleri 1866 alacak galiba otomatik olarak. 1.38 volt aynı kalır ram voltajı.

Benim merak ettiğim işlemci iç veri yolu frekansı yükselirse performansa fazladan bir etkisi olurmu. Yoksa sadece ramlerinmi getirisi oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: trewdx

150 blck denedinizmi hiç. Ramleri 1866 alacak galiba otomatik olarak. 1.38 volt aynı kalır ram voltajı.

Benim merak ettiğim işlemci iç veri yolu frekansı yükselirse performansa fazladan bir etkisi olurmu. Yoksa sadece ramlerinmi getirisi oluyor.

okadar yüksek blck değerlerine çıkmıyor denedim 125-130 akadar rahat üstü 136 ile otomatik ayarlarda açılmıyor.ince ayarını bilip açabilen varsa bilmem.
    getirisini bu sebeple bilmiyorum açılmadı yüksek blck ile
  • scerit S kullanıcısına yanıt
    Tamam teşekkürler. Olmuyormuş demekki.

• Hiç bişey anlamadım yav iyimiymiş yani

• b350 lerde blck değişmiyor, hatta tüm x370 lerde bile değiştiğini samıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Deneme fırsatın varsa 2400'üde dene. C6H kullanıcısı isen başlıktaki diğer kullanıcılar yardımcı olacaktır.

Çalıştı...

CH6 kullanıyorum hocam doğrudur.

Çok teşekkür ederim hocam aklıma 2400 de çalışacağı gelmemişti...
  • 2400 için veriyolunu kaç yaptınız?

• benim sistemde hiç bir değişiklik yok bios update sonrası. Yine ram maksimum 2400mhz CL14 olarak çalışıyor. AGESA güncellemesi tam bir fiyasko çıktı. benim buradan anladığım RYZEN mimarisi maksimum 2133 mhz i destekliyor. ötesini zorlamak tamamen şansa kalmış
  • Ram neydi sizin?

• proxima35 P kullanıcısına yanıt
    şuan ram seçiyor flare x g skıl ram direk 3200mhz de çalışıyor
  • Lacano kullanıcısına yanıt
    Ram kodlarına baktım hiçbiryerde dual rank mı single rank mı bilgi göremedim. Amd nin açıklamaları dual ranklarda sistem 2400 e odaklı şeklinde muhtemelen senin ramlerde dual rank. Ancak c6h'nin sağladığı bazı avatajlarla (bclkoc v.s.) daha da yüksek hızları görebilirsin. Bu başlıktaki diğer kullanıcısı arkadaşlar c6h konusunda benden çok daha bilgili deneyebileceğin şeyleri sorabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

piyasada satılan 3200mhz Flare X var mı ki? ben hiç göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhano

Intel fanboylar konuya salça olmaya başladı korkarım

Yanlış anlama da, ciddiye alınmayacak adamların ciddiye alınmayacak şeyleri ciddiye alıp almamasını ciddiye almıyorum

Doğru düzgün bilgi paylaşımı yapacaksanız, birşeyler paylaşacaksanız, takıldığınız sorulara cevap arayacaksanız doğru konudasınız, hoşgeldiniz aramıza.. Ama bu konu fanboyluk konusu değil, intel ile amd sidik yarışı konusu hiç değil. Ryzen işlemci kullananların deneyimlerini ve bilgilerini paylaştığı bir konu.

Yanlış anlama ama bu şekilde düşünmeyenlerin bu konuda çoluk çocuk muhhabbeti yapmasına gerek yok.

Yok intel fanı değilim,çok şükür bu zamanana kadar hiçbir markanında fanı olmadım sadece olan gerçeği söyledim ve yapılan testi paylaştım,intel haberinde amd'yi savunduğuma görürsün mesaj geçmişimden.

• quote:

Orijinalden alıntı: proxima35

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

piyasada satılan 3200mhz Flare X var mı ki? ben hiç göremedim.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8536

burda daha ucuz ama stokta varmı diye sormadan alma stokta yazıp alınca yok olabiliyor yarım iş yapıyorlar yani.http://www.nanokatalog.com/GSkill-Flare-X-series-DIMM-16-GB-DDR-4-2400-MHz-non-ECC,PR-496167.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 6 Mayıs 2017; 20:22:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Ram kodlarına baktım hiçbiryerde dual rank mı single rank mı bilgi göremedim. Amd nin açıklamaları dual ranklarda sistem 2400 e odaklı şeklinde muhtemelen senin ramlerde dual rank. Ancak c6h'nin sağladığı bazı avatajlarla (bclkoc v.s.) daha da yüksek hızları görebilirsin. Bu başlıktaki diğer kullanıcısı arkadaşlar c6h konusunda benden çok daha bilgili deneyebileceğin şeyleri sorabilirsin.

Valla hocam anakartın ince ayarlarıyla oynarsak muhtemelen istenilen hıza çıkartırızda dediğin gibi ancak onuda ben yapabilirmiyin muamma...

Bizde zamanlamalara abanırız olmazsa...

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.