Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
49.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aynen öyle . ryzen support yok diye uyarı verip erken bitiriyor testi
  • Bende de maxxmem hata veriyor, daha program açılırken hem de. Yani benchmark kısmına geçse ve benchmarkda hata verse sistem kararsız diyeceğim ama programı açmıyorum ki daha :) oc siz default ayarlarda da aynı hatayı verince bıraktım uğraşmayı.

Başka hiçbir ram benchmarkı benzer bir sorun yaratmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

DOCP 1
    BCLK 123
    3279Mhz
    1,38V
    16-16-16-16-36

sorunsuz test edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralAY -- 7 Mayıs 2017; 22:23:56 >
  • Hah, gskill samsung b-die dediğin 3200mhz çalışır :) tahminimce blck 130 yapsanız, 3466 mhz de aynı ayarlar ile çalışacaktır.

Hayırlı olsun :)

• batuhano B kullanıcısına yanıt
    Biraz daha uğraşsam 3600 Mhz de yaparım. ramleri 1,4v a yükseltmek lazım.
    İşlemciyi oc yapsam daha rahat olur fakat şu an yapmak istemiyorum.

Bu da 2933 ve 3200 farkı
    Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!
  • kralAY kullanıcısına yanıt
    Bandwidth artmış, beraberinde işlemci latencyler de artmış. Latencyler küçük voltaj ayarlamalarıyla toparlanır, sonuç gayet iyi duruyor.

Samsung b-die ramler ile 3200 neredeyse kesin, bu nedenle sende omamasına şaşırmıştım. 3466mhz ise bir çok kullanıcının yapabildiği bir değer. Ancak bunun üzeri biraz daha düşüyor başarı oranı, bu da genel olarak işlemci imc sine bağlı olarak değişiyor.
  • Bir dahaki sefere de 3466 yaparız. 👍

• Ryzen sistemlerde okuma ve kopyalamanın yüksek çıkıp, gecikmenin o kadar fazla çıkması bir garip.

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    İlk çıktığı zamanlarda birisi ana konuda bunun işlemcinin mimarisinden kaynaklı olduğunu söylemişti. Rakiplerinden düşük fpsi de bunu bağlamıştı. Benim pek bir bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt Knispel -- 7 Mayıs 2017; 23:10:22 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Evet, ryzen sistemlerde latency (Ram) yüksek, benim de çok bilgim olduğunu söyleyemem açıkçası. Internetten gördüğüm kadarıyla mimarinin ilgisi var, bir diğeri de çekirdek sayısı arttıkça bu değerin artması. Örneğin kendi sonucumla internetten bulduğum 6950x sonucuna baktığımda latencyler daha birbirine yakın gibi.

Ryzen 1800X@4100mhz, Ddr4@1800mhz (Dual)

Intel i7 6950X@3500mhz, Ddr4@1066,7mhz (Quad)

• İntel olunca göze batmaz.
    Hem zaten 7700k katiyen ısınmaz,milyarda 1 bir ihtimal kusuru varsa da o.c yapmayın.
    K ibaresini koyarım,parsayı toplarım.
    Bitwit,Biostar mini itx x370 yongalı anakart inceledi,Flare ramlar 3200 mhz direk.
  • scerit S kullanıcısına yanıt
    IDA64 v5.90 sürümü ryzen uyumluhttps://www.technopat.net/2017/04/03/aida64-v5-90-cikti/
  • Asrock x370 k4 anakartta nasıl 2800mhz tam gücünde çalıştırıcam ramleri bulamadım bir türlü. Yok mu bu anakartı kullanan bilen birileri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mösyöbovary kullanıcısına yanıt
    Detay ram modeli ve işlemci nedir?

işlemci: ryzen 1800x
    anakart: asrock fatal1ty gaming k4
    ram : KHX2800C14D4/8GX (8x4)

Bios. 2.20 ye güncellendi.

Anakart uyumluluk listesinde ramleriniz yer alıyor mu? Şu anda bakamıyorum ama tahminimce hynix chipsetli olabilir bu ramler. Ramlerin single sided ya da dual sided olması kritik, özellikle 4x8 çalışan sistemlerde.

Amd ram uyumluluk hızlarına bakıldığında; 4 slot kullanımı için dual side ramler için 2133mhz, single side ramler için ise 2400Mhz gözüküyor.

Mevcut durumda kaç mhz kullandığınızı yazmamışsınız. Mevcut durumda bu hızların da altında ise öncelikle bu hızlara çekip denemekte fayda var.

Bunun haricinde 2X8 şeklinde denediğinizde kaç mhz çıkabiliyorsunuz bunu da ayrıca deneyebilirsiniz.
    Birazdan ofise geçicem 2x8 ile denerim. Şuan 2133 çalışıyor. 2600 e aldığımda üç kere bir sesi gelip reboot ediyor sistem f9 hatası alıyorum 4 kere bu tekrarlanıp 2133 ile açılıyor tekrar. Asrock un listeyi ben attım diğer başlığa baktım orada yok. Sıkıntı aldığım firmanın bu ramleri uyumlu demesine güvenmem oldu sanırım. Test yapmaları ve bios güncellemeleri için de ekstra para vermeme rağmen bunlar yapılmamış. Şuan işin içinden nasıl çıkıcağıma bakıyorum. İletişime geçtim bugün görüşüceğin teknik servisle.

Ramleri 2400 Mhz hızda da deneyin (4*8 olarak).

Bu arada aldığınız yer ile konuşup, ramleri geri verip daha farklı bir model de alma şansınız olabilir bence, madem onlar sizi yanlış yönlendirdi bu konuda sıkıntı çıkartmazlar muhtemelen.
  • Intel bilerek yapmıştır fiyatlandırmayı. G4560 bana yetmez diyorsan buyur i5 al demek istiyor. Ayrica ryzen 3 daha pahalı olacak ve performans olarak da pek bir fark olacağını sanmıyorum pentium g4560 ile karşılaştırinca
  • gulsmmm G kullanıcısına yanıt
    ryzen 3 neden daha pahalı olsun? mantıksız olmuş yorumun.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.