Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
49.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün bir kullanıcı msi x370 pro carbonu sistem için düşündüğünü söyledi. Anakartın ram uyumluluk listesi çok geniş ramlerin kaç çalışacağıda yazıyor. Çok sayıda 3200 lük ram vardı. Samsung çipli, single rank kendide 3200 çalışmasıda 3200 gskill 2x8 ramleri listeledim. Ayıklamadan sonra En az 10 tane ram kaldı. Sonra merak edip aradım. Şak diyede uygun fiyatlı ram çıktı.
    http://www.hepsiburada.com/g-skill-ripjawsv-siyah-16gb-2x8gb-3200mhz-ddr4-ram-f4-3200c16d-16gvkb-p-HBV000001YJPM?magaza=Hepsiburada&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.75.1

MSI'a saygım arttı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 8 Mayıs 2017; 22:54:40 >

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Mağdur edeceklerini düşünmüyorum. Hemen geri göndermemi istemeleri olumlu bir davranış. Hizmet kalitesi olarak beklentim çok yüksekti ilk etapta o bir hayal kırıklığı oldu. Yönlendirmeye güvenmeyip araştırmaya devam etsem belki bunu yaşamazdım. Şahsen tanımanıza da sevindim açıkcası. Umarım sorun çözülür de içim rahat sistemin başına oturup iş yapmaya başlayabilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memory Hole kavramı

Overclockers.net forumunda daha önce de gördüğüm ancak çok üzerinde durmadığım bir konuydu ancak belki benzer sorunları yaşayanlar için farklı bir çözüm olabilir.

Bu konu ile ilgili olarak overclockers'da gördüğüm açıklama şu şekilde; Ramler 3200 Mhz açılmıyor, sadece 2933Mhz kullanılabiliyor. Farklı blck değerleri ile bile 3200Mhz sorun çıkartıyor.

İşlemci : 1700x
    Ramler: 2x8 TridentZ C16 3600
    Anakart: CH6

İşte burada memory hole kavramı devreye giriyor. İlgili kişi yaptığı denemelerde 3200 - 3300mhz aralığında ramleri çalıştıramıyor, hatta sistemin boot bile etmediğini söylüyor, ancak bu aralığın üzerinde sistem tekrar çalışmaya başlıyor, bu aralık memory hole olarak adlandırılıyor.(Büyük ihtimal ile işlemci IMC si ile ilgili bir durum).

3436 Mhz olarak sistemi çalıştırdığını söylemiş forumda. (Cl 14 olarak denemiş ve stabilite üzerinde daha uğraşacağını belirtmiş.)

Memory Hole ile ilgili farklı örnekler de görmüştüm, dolayısı ile bu şekilde bir durum varsa farklı aralıklarda kendisini gösterebiliyor. Örneğin 3466 da çalışmayan bir sistem de 3600mhz çalışabilir. Ryzen Memory Hole şeklinde google'dan arama yaparsanız bu konuda daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

• Ryzen sistem kuranlara kolaylık sağlayacak bir web sayfası buldum. Bu sayfada alacağınız anakarta göre uyumlu ramleri ya da elinizdeki ramlere göre uyumlu anakartları görebiliyorsunuz.

Aşağıda linki paylaşıyorum:

http://rymem.vraith.com/basic/view_by_mobo
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    senin ram bundan değil miydi hocam?http://rymem.vraith.com/detailed_ram/782

benim sonuçları buraya ekledim ama 3200MHz'de diğerleri (yukarıdaki linktekiler) tRC'de 75 alırken ben niye 57 alıyorum anlamadım açıkçası.http://rymem.vraith.com/detailed_ram/957

edit: bu arkadaşlar bclk 100'le 3200mhz ram değerine ulaşabiliyorlar kullandıkları bioslarla, ancak ben bios 1107'yle bu değerlere ulaşamıyorum sebep bu sanırım. 2400'ü 2933 yaparak tRC'yi 69'a çıkardım stabilitesini deneyeceğim biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yoizhik -- 9 Mayıs 2017; 16:58:15 >

• bizim F4-3600c16D-16gtzr ler yok hocam listede (asus CHVI listesinde) :)

Sadly, your RAM wasn't found in this database yet.

Remember - it does NOT mean it will not work for sure, just that it might be not as good as you expect when it comes to its specs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 9 Mayıs 2017; 17:13:4 >
  • Blck oc için 2666 çarpanını kullanın, benim gördüğüm en stabil çarpan bu. 3600e bu çarpanla çıkıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    Var da 8gb olarak kayıt açılmış, detaylara bakınca 16gb olduğu gözüküyor

• http://www.tweakers.fr/timings.html#tRC
    tRC değerini düşük tutmak daha iyiymiş, bende yükseltmeye çalışıyordum, aida'da aynı mesajı veriyor zaten. Eski değerlere döneyim yavaştan.

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

• Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi 2666 çarpanı stabilite için en uygun çarpan.

• bios ayarlarından ram hızını 2666 yapmak mı çarpan dediğiniz konu. yeniyim yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum.

ASUS ZenStates 0.2.2 programı da ben de kurulmuyor
  • G.Skill RipjawsV Siyah 16GB(2x8GB) 3200MHz DDR4 Ram (F4-3200C16D-16GVKB) almayı düşünüyorum kullananlar var mı?
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    Biosda oc için manual ayar seçin, Blck değeri 100 iken 2666 mhz ram hızı seçin. Blck değerini arttırarak ram hızını arttırın. Örn; blck 120 yazıp 3200 mhz gibi. Tabi işlemci hozı da artar blck artınca, işlemci çarpanını da kendi işlemcinize göre yazın.

İlk mesajımdaki açıklamaları tam uyguladıysan zen states sorun çıkartmaması lazım. (win 10 kullanıyorsun değil mi?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 9 Mayıs 2017; 17:46:36 >
    Bu anakart hız aşırtmasının %5'i geçince Pci-express standartlarının düşürülmesine ne diyorsunuz? M.2 girişine de etkide bulunuyormuş, bildiğiniz gibi özel hattı var işlemciyle arasında depolama çözümleri için.
    Benimde şimdi aklıma bu takıldı. 105'in üzerinde standart düşüyor. Genelde 95-105 arasını kullanmıyor muyduk? 140 yapanda var konuda.

Evet, PCIe gen3 ten gen2 ye düşüyor, bu başlıkta bir çok mesajda belirttim bunu zaten ama önemli bir konu, tekrar belirtelim.

Burada C6h için Pcie veriyoluna ilişkin bilgileri bulabilirsiniz. Alttaki tabloda da farklı blck değerleri için pcie veriyolu hızının otomatik olarak nasıl değiştiği yer alıyor.

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

blck değeri 105 - 144 MHz arasında, pcie veriyolu gen2 olarak çalışır. Yani ekran kartları için gen3 değil gen2 veriyolu kullanılır. Ancak pratikte bunun oyun / benchmark etkisi yoktur ya da dikkate alınmayacak kadar azdır. İsteyen iki türlü de deneyip sonucunu kontrol edebilir.

blck oc ile ilgili olarak m.2 ssd kullanımı hakkında Mete Can güzel bir noktayı belirtmiş oldu, kendisine de teşekkür ederim. m.2 ssd kullananlar, blck OC konusunda daha dikkatli olmalılar. Ekran kartları gen2 de perf. kaybı yaşamıyor ama m.2 ssd lerde kayıp olabilir, kullanmadığım için bilmiyorum, çok pahalılar

Ancak;

HWbot forumda, 125 blck ile OC yapıp, bios ayarlarında PCIe settingleri ile hem m.2 ssd hem de Gtx 1080 Ti SLI gen3 olarak kullananlar var. Yani biosda Pcie ayarları ile yüksek blck oc de m.2 ssd ler de sorunsuz kullanılabiliyor. Merak eden olursa, ilgili kişi kullandığı bios ayarlarını da paylaşmış. Aşağıda ben de aynı forumdan bir ekran görüntüsünü paylaşıyorum.

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 9 Mayıs 2017; 22:5:1 >

Benim R7 1700 garantiden gelsin Samsung 960 EVO NVMe M.2 250GB (MZ-V6E250BW) ile test eder SS atarım ama R5 1600 ile canım hiç uğraşmak istemiyor
  • ßekir kullanıcısına yanıt
    Nasıl bozdun merak ettim
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Ya bozuk değil gibi aslında ama IMC'nin kafa atarlı biraz, belki de batuhan'ın önceki mesajlarda belirttiği durum oluşmuştu. Neyse bakalım bir umut bekliyorum sıfırı gelsin diye, şimdilik R5 1600 ile idare ediyorum
  • ßekir kullanıcısına yanıt
    alem adamsın ne ram nede işlemci dayanıyor sana
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.