Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
49.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sen mantıklısını yaz
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle umuyorum. 2800de çalışmıcaksa daha ucuz bir ram alırdım. Sence ne almayalım bunların yerine analartta 2993+ ibaresi var 3000lik bir ram takanilirim heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulsmmm G kullanıcısına yanıt
    yazayım oku r7 ve r5 den ucuz olma ihtimali yüksek nasıl r5 r7 den ucuzsa r3 daha alt seviye olacağı için haliyle mantıken daha ucuz olur müneccim olmadığım için fiyat veremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 8 Mayıs 2017; 13:21:46 >
  • mösyöbovary kullanıcısına yanıt
    aceleniz yoksa 1 ay sürer mi bilmem ama kapsamlı bir güncelleme gelecek ve ram sorunu kalmayacak deniyorhttps://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-icin-onemli-guncelleme-yolda--126053695

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 8 Mayıs 2017; 13:23:9 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    bu şansla o bios da bize yaramaz
    yok merak etmeyin kartta sorun yoksa düzelir bence. sadece sizde değil bu sorun genelde msı yada kingston ramlerde oluyor bu keşke anakart olarak asus rog vı hero crosairi seçseydiniz diyeceğim ama herkesin zevki yada bütçesi başkadır neyse sağlık olsun düzelir ilerde herşey
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    sitede işlemci ile kit olarak olarak satılıyordu. marka model baktım iyi. fiyatta uygundu bunu seçtim. çok mü kötü yaptım bilmiyorum. genel olarak olumlu bakış vardı. bir de 7.000 tl sınırı aşmamam gerekiyordu.
    anakartta ram de kötü değil zaten ama kingston ram şimdilik bu sistemde sorun yaratabiliyor yoksa ben bildim bileli bu marka rami kullanırım sadece msı kullanmadım hiç sistemi sıfırdan kuruyorsanız tabiki zor ama sadece ram anakart işlemciyse alınacak özellik olarak yüksek olanı seçmekte fayda var neyse sonuçta pc açılıyorsa sorun değil mhz nin azlığı ilerde düzelir mutlaka
  • Özellikle Gigabyte AM4 anakartlar için önemli bir bilgi (İlk mesaja da eklenmiştir)

Forum'dan Zyrou nickli arkadaşımız, Gigabyte anakartındaki Ram uyumluluğu ile ilgili önemli bir bilgi paylaştı, aşağıda detaylarını görebilirsiniz.

Anakart: Gigabyte / GA-AX370-Gaming K7
    Ramler: Corsair / (CMD16GX4M2B2400C10)

"ramleri xmp profilleri olarak 2400 cl10 calistiramamistim ne denediysek olmamisti.
    bu sabah bir daha kurcalarken bir ayar varmis hic degistirmedigim OTO olarak olan onu enabled yapinca
    Ramleri 2400 cl10 xmp profili olarak calistirabildim."

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

Gördüğünüz gibi, gigabyte anakartı biosunda yer alan "DDR Compatibility Selection" ayarı enabled olarak seçilince, Anakart önceden sorun çıkarttığı 2400Mhz 10cl ayarlarında otomatik xmp seçimi ile başarılı bir şekilde çalıştırabilmiş.

Özellikle Gigabyte anakartı olan arkadaşların bu ayarı düeltmesi, ram sorunlarının giderilmesinde yardımcı olabilir.

Dostum gigabyte ab350 gaming 3 kullanıyorum. Bende o ayar yok. Gerçi ramler fazlasıyla stabil ihtiyaç duymuyorumda, durum böyle.
    Sizin bellekler 2R diye uyum sorunu yapıyor. Bellekleriniz bu değil mi? En fazla 2400MHz'de çalıştırabilirsiniz. 1R olsaydı, 4'lü set yapabilirdiniz ve 2667'de çalışırdı.
    [Sizin bellek desteniz]
    [4GBx2 '1R' bellek destesi]

K7'de zaten harici bclk jeneratörü olması lazım, yani 2400 değil 3200 olarakta çalıştırabilir rahatlıkla.
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Konu aslında yüksek hızdan ziyade ramleri düşük zamanlama ile çalıştırmak. Bahsedilen ramin default xmp değeri 2400Mhz ve CL10. Ama bu ayardan önce bu profilde çalışmıyordu. 2400 Mhz de sadece cl 12 olarak çalışıyordu. Zyrou zaten gerekli açıklamayı yapar :)

Burada asıl söylenmek istenen, bu ayar kapalıyken çalışmayan xmp profilinin bu ayar açılınca çalışmaya başlaması.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Evet benim ram setim ondan iki tane olucak şekilde. En a 32gb ram istiyorum sistemde. Video edit için kullanıcam bilgisayarı.

Hemen iade edin, onla işiniz yok. 32GB alacaksanız, 2'li set kullanırken 2400MHz; 4'lü kullanırken 2666MHz kullanabilirsiniz dediğim belleklerle. 3200 alabilmeniz için '1R' kullanmanız ve 2'li bellek kullanmanız gerek ki, hem '1R' hem de 16GB olan bellek yok.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Sistemi komple paketleyip gönderdim. Mailleşirken sıkıntılıydı ama bugün telefonda görüştüğüm yetkili ilgiliydi kendisi gönderin ben tekrar toplucam dedi. Montaj da hiç iç açıcı olmadığı için gönderdim. Sıkıntı sepeti oluştururken sizin kadar bilgili bir muhattap bulamamış olmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mösyöbovary -- 8 Mayıs 2017; 21:0:14 >
    Benim kendileriyle tanışıklığım var. Sorun kendilerinde değil. Her belleğin birden fazla profili olur. Bu belleğin sadece tek çalışma taslağı var. Sorun orada. Üstelik Intel için programlanmış. Biraz nazlı bir sete düşmüşsünüz.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    ramler bendede 2933e kadar istedigim degerlerde calistirabildim belki daha ustude olabilir ama ben pek ayar yapamadim heralde o konuda.

fakat benim istedigim xmp profilimi calistirabilmekti

2400 cl10 olarak oda bu ayari "enabled" edince sorunsuz sekildei calisti. butun ayarlari tekrar ayni tutup o ayari "oto" pc boot etmiyor cl10 2400 olarak.

Belki benim gibi ayni sikinti cekenler vardir diye paylasma geregi duydum umarim birilerine yardimi dokunur
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Evet dediginiz gibi fakat ben bclk yi degistirmeden 3200de boot edemedim pcyi

en son 4ghz 1.38v cl14 2933 mhz olarak en yuksek ulasabildigim hiz elimdeki sabit ramlerle.

bendeki karttanda turklerde pek olmadigindan birileri ile bilgi alisveriside yapamiyorum

son durum bu malesef :) ama mutluyum cl10 2400 calistiklari icin

Ryzen yuksek frekanslarda daha performansli diye gosteren videolar var

ama dusuk hizlarda dusuk latency ile karsilastiranlar yoktu

3600cl16 vs 2400cl10 gibi mesela simdi en azindan onu karsilastirabilirim
    diye dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyrou -- 8 Mayıs 2017; 22:11:44 >
  • Zyrou Z kullanıcısına yanıt
    Şu yeni agesa 1.0.0.6 güncellemesi gelsin hele bir bioslar anakartlara dağıtılsın yeni ram desteğide gelecek. Ozaman daha iyi olabilir. Eline sağlık iyi ki paylaşmıssın.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.