Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
49.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • M.2 Slotunu Bios ayarlarından GEN3 yapınca Samsung 960 Pro Nvme M.2 SSD'min saniyede okuma hızı 3300 mb/sn oluyor. Auto yapınca 2100 mb/sn'yeye düşüyor. Ayrıca GEN3 yapınca işlemci XFR olarak kendini 3.75GHZ yaparken artık yapmıyor. Ama Auto yapınca XFR yine çalışmaya başlıyor ve 3.75 GHZ kendini hız artırabiliyor ama bu sefer de SSD'nin okuma hızı 2100 mb/sn'yeye düşüyor.
    Bu neden oluyor?
  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen aşağıdaki nedenlerden dolayı..

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

Blck oc yapıyor olabilir misin? Eğer işlemcide OC yoksa blck değerini 100 Mhz olarak girip deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 14 Mayıs 2017; 16:38:30 >
  • CPU-Z 1.79 çıkmış arkadaşlar, indirmek isteyenler için linkhttp://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Evet çıktı ama bir süre de geçti çıkalı açıkçası , gerçi bilmeyenler olabilir o nedenle teşekkürler paylaşım için.

DAha önceden bir sonç alıp forumda paylaşmıştım banchmarklar bölümünde, burada da ekleyeyim bu vesileyle.

CPU 4.2ghz, İşlemci 3200Mhz cl14

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhano

Muhtemelen aşağıdaki nedenlerden dolayı..

Blck oc yapıyor olabilir misin? Eğer işlemcide OC yoksa blck değerini 100 Mhz olarak girip deneyebilirsin.

Bclk değeri 100'de ve 2933 Mhz olarak stabil kullanıyorum Ramleri. İşlemci 3.2 Ghz'de DOCP1 profili seçili ve Blck 100.

• Bende Isı Proplemi Var Arkadaşlar,Bugün Yeni Termal Macun Sürdüm,Yok Sıcaklık Prime95 Stress Testinde 74 Çıkıyor 2 Dakika Geçmeden Hemencecik Isınıyor Ve 1600x Kendi Hızını Düşüyor 2,85 Ghz Kadar
    Vidalara Abandım Sıktım Olmadı
    Termal Macun Yeniledim Olmadı COOLER MASTER MASTERGEL PRO
    Yukarı 14 Cm Fan Taktım Olmadı
    Egzoz Fan Taktım 12 Lik Olmuyor

Şuan Msı x370 Pro Carbon, Bios Sürümü 1,5 Bu Biosla Sıcaklıklar Acayip Arttı,Birde Isınıyor Makina Kendine Gelemiyor Isındığı İçin Nasıl İş Anlamadım,Varmı Yardım Edecek Babayiğit Arkadaşlar Ben Çözemedim
    Ryzen Master Proğramıyla Ölçüyorum Değerler Gerçek Değer

Kasam Nzxt S340Elite
    Msı Core L Kullanıyorum

Boşta 50 Derecelerde Geziyor Ryzen Masterde
    İşin Garibi Cpu Voltajı 1,23 V Bir Bakıyorum 1,43 V,147 V Sürekli Voltaj Oynuyor Şuan Aoto Modda 3,7 Duruyor Boşta, Yüke Gelince Hopppp Yavaş Yavaş Isınıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 14 Mayıs 2017; 21:52:13 >

• Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    bazı termal macunlar bazen kötü sonuç veriyor. 7700k ile msi'ın hava soğutucusunu kullanan arkadaş zalman'ın ısı transfer sıvısından aldı. msi'ın verdiği sıvı yerine bunu sürdü. prime95 smallfft de max 65-70c gören işlemci 90c lere dayanmaya başladı. yeni aldığı transfer sıvısını temizlerken sıvının katılaşıp kuruduğunu bir tuhaf olduğunu söylüyordu. tekrar msi'ın sıvısına döndü ve aski haline geldi.

Stok fan kullanıyorsun değil mi ? fanında bir problem yoksa montajı doğru yaptıysan kullandığın ısı transfer sıvısında problem olabilir. belki bazen sıvının bozuk çıkma ihtimalide olabilir. işlemci ısınması kasaya takılan fanlarla pek çözemessin genelde işlemci soğutucusu ve ısı transfer sıvısı ile alakalıdır.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Hocam Msı Core L Kullanıyorum Unutmuşum Yazmayı Sinirden

Boşta 50 Derecelerde Geziyor Ryzen Masterde
    İşin Garibi Cpu Voltajı 1,23 V Bir Bakıyorum 1,43 V,148 V Sürekli Voltaj Oynuyor Hocam Şuan Aoto Modda 3,7 Duruyor Boşta Yke Gelince Hopppp Yavaş Yavaş Isınıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 14 Mayıs 2017; 21:55:7 >

bizim arkadaşta 7700k da aynı soğutucuyu kullanıyor. başka sıvı sürdüysen msi'in kendi sıvısına dönebilirsin.

anakartın son biosunu yükledin dimi ? işlemci soğutucuyu tamamen doğru monte ettiğinden emin misin ? cpu fan'ı anakartta doğru yere takılı dimi ?
    bizim arkadaşta termal macun değiştirdi msi'ın kendi termal macunu gibi olmadı çok ısındı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 14 Mayıs 2017; 21:55:38 >
    Hocam Msı Termal Macunu Hepten Isınıyor 2 Defa Denedim Tüpü Bitirdim Yokk Yine Isınıyor
    Son Bios Yüklü,Montede Doğru,Cpu Fanı Doğru Yine Isınıyor Önünü Alamıyorum Acemide Değilim

2,3 Günden Beri Buna Uğraşıyom Çözüm Bulamadım
    overclock yapıyorsan bios default ayarlara dönebilirsin.

bunun dışında biosta fan profilleri varsa auto(otomatik), quite(sessiz), normal, fast(hızlı) gibi o profilden normal'i yada en yükseği bir dene.
    Hocam Zerre O.c Benim Yaptığım Yok

Fanın Devrini Artırcam Boşta 1050 Rpm Dönüyor Şuan...
    Allah allah o soğutucu 7700k da bile ( ki ısınan bir işlemci diye kabul ediliyor ) iyi sonuç veriyordu. Her şey doğruysa overclockta yoksa anakartta bir problem olabilir. İşlemcin ısındığı zaman cpu soğutucuda fan'ın tam devir dönmesi gerek biraz fan sesi duymalısın. Herşey doğruysa anakart arızasıda olabilir.

Bide 1700x ve 1800x de bir ısı offset değeri var. Sıcaklığı 20c fazla gösterebiliyor. 1600x de böyleyse sıcaklığı 20c fazla gösteriyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 14 Mayıs 2017; 22:5:23 >
  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    İşlemci Turbo frekansta iken, blck değeri HWinfo'da kaç görünüyor? Bende örneğin 103.8 mhz kadar çıkıyor, sende Turbo'da 105 civarına geliyorsa otomatik gen2 ye geçiyor olabilir m.2 veriyolu.

Örnek: Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 14 Mayıs 2017; 22:27:18 >
    Ryzen Master +20 derece Koymuyor Neyse O Sıcaklığı Veriyor diye Biliyorum Hocam
    Şuan Fan Saç Kurutma Makinası Yakın Ses VERİYOR sICAKlık Yine 70 Küsürlerde

İşlemci Acayip Hemen Isınıyor Bu Bios 1,5 Den Sonra Olmaya Başladı Hocam

Şuan Mhz Geriye Çekiyor FANIDA aRTIRSAN iŞE yAramıyor
    eski bios'a dönebilirsen dönmekde doğru birşey değil bir sürü gelişme agesa güncellemesi gibi şeyleri boşvermen gerek. hocam üretici hatasına benziyor anakartında biraz garantilik durum havası sezdim. 14 gün dolmadıysa geri iade yapabilirsin, dolduysa garantiyle çözüm arayabilirsin.
    bide problem son bios ile ilgili ise servislerin elinde son kullanıcıya direk vermedikleri bazı betamsı bioslar olabiliyor. onları yükleyebilirler yada istersen gerekli yerlerle bağlantı kurarsan maille yollayabilirler. anakarttan çıkan garanti belgesinde yazan firma ile bağlantı kurup sorabilirsin. çünkü bu senin anakartın genelinde son bios sonrası 1600x le olan bir durumsa geri dönüş yapan birsürü kullanıcı vardır illaki sorunu çözen biosuda çıkarırlar. ama beta ama normal sürüm....
    OC yapmayıp, standart olarak işlemciyi kullanıyorsanız, Bios'da işlemci Vcore voltajını manuel olarak 1.3V olarak girip deneyebilirsiniz. HErşey yolundaysa voltajı kademeli olarak 1.25v kadar indirmeyi deneyebilirsiniz.
    Auto da anakartlar gereğinden yüksek voltaj verebiliyor.
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Deniycem Hocam Bazen Voltaj 1,49 Bile Görüyor Tam Soğuyor Voltaj Fırlıyor Kesinlikle Hiç Durmuyor Sürekli Artıp Azalıyor
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Denedim Hocam 1,30 Volta Direk Nalları Dikiyor İşlemci,sİSTEM aÇILIYOR hEMEN Kapanıyor
    Normal Değerler Bunlar Değilmi Hocam

Bizde Voltaj Bir Dursa Sabit Fır Fır Oynuyor Boşta Bile Oynuyor 1.25 v den 1,45 zıplıyor her saniye böyle e tabi böyle işlemcisoğurmu

Voltaj Düşünce Hemen Soğuyor ama Voltaj 1,49 Fırlıyor Sürekli Isınıyor dikkat ettim şuan voltaj düşünce soğuma başlıyor voltaj yukarı seyretinmi ısınıyor 1,49 zıplıyor 1,22 lerden

Anakartım Msı x370 Pro Carbon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 14 Mayıs 2017; 22:47:12 >

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.