Şimdi Ara

Ryzen 1800x vs I7 6900K sistem tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: techniquest35

i7 5930K, i7 6850K 'dan daha iyi bir tercih olur.

Ayriyetten 18.500 TL. gibi büyük bir bütçeye Amazon 'dan güzel bir sistem toplanabilir. Ama yurtdışı alışveriş te tercih meselesi tabii.

Hocam fiyat konusu yüzünden mi böyle söylediniz?
  • Ryzen 1800x vs I7 6900K sistem tavsiyesi

sistemin son hali bu yarın sipariş vermeyi düşünüyorum.
  • arsız! kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun.

6850k ve 5930k temelde ayni islemcidir. 6850k (14nm) daha yeni nesil ve kendine has teknolojileri (turbo boost3) olan bir islemcidir. Fakat gunun sonunda fiziksel olarak her iki islemcide 6c/12t ve 15mb cash bellege sahiptir.

Son listeyi gordum fazla soze gerek kalmamis. Burda kasa ve monitor olayida konusulabilirdi ama kisisel tercih olarak baktigim icin yorum yapmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k da oynayacaksiniz. Yani çok yüksek fps lere çıkmayacaksınız. Bu şartlarda i7 ye de r7 ye de gerek yok. i5 3570 bile yeter bu şekilde. Ileriye donuk olacaksa da bence ryzen almak daha mantikli olacaktir. En basitinden am4 platformuna daha uzun yillar islemci gelecek. Birkac yil sonra zaten ryzen 1700 un 6900k alti tum modellerden daha yuksek fps verecegini dusunuyorum. Yeter ki oyunlar 16 threadi aktif kullanabilir olsun. Yerinizde olsam r5 1600 alip zamani geldiginde am4 platformunun son nesliyle guncellerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 8 Mayıs 2017; 13:30:27 >
  • Kumar oynamak istemedim hocam.24 Lane olayı yüzünden intel tercihim oldu.6850K da 40 Lane var. Yani 1080ti sli 1tb SSD oyunlar için Windows içinde ayrıyeten bir sdd ekledim corsair 240 gb, ses kartıda var Lane sayısı nerdeyse sınıra dayandı ekran kartının performansını tam olarak almak istiyorum bu platformda mümkün olacak. Aerocool kasa kullanıyorum bende çok memnunum sessizlik olsun soğutması olsun o yüzden aerocool tercihim oldu.Monitörde Acer ın 28'' lik gsync li monitörü aldım.Yeter diye ümit ediyorum incelemelerine baktığımda çok hoşuma gitmişti.

• arsız! kullanıcısına yanıt
    Amazon.de;

i7 5930K
    Asus Strix X99
    Swiftech H220 x2 Aio Soğutucu
    G.skill Trident-Z RGB 3200Mhz C16 4x8Gb = 32Gb Ddr4 Ram
    2x Gigayte Gtx 1080 Ti Gaming OC SLI ve ya 2x Zotac Gtx 1080 Ti AMP! SLI
    Gigabyte HB Bridge SLI ve ya Zotac HB Bridge SLI (SLI köprüsü belki ekran kartlarının kutularının içerisinde vardır. Kutu açılış videolarına bakabilirsiniz. Evga HB Bridge te daha tavsiye edilir genel de).
    Crucial MX300 2TB SSD
    Samsung 960 Pro 512GB Nvme M.2 SSD
    LG 14x Blu-Ray Yazıcı (bunu da siz kendi sisteminizde DvdRW eklemişsiniz diye ekledim. Alacaksanız artık Blu-Ray yazıcı alın bence)
    Cooler Master MasterCase Maker 5T (Taşınabilir modüler bir kasadır. Malzeme kalitesi gayet sağlamdır. Sağ ve sol tarafında güçlendirilmiş kırılmaya dayanıklı camlar mevcuttur. Yani her iki tarafından da kasa içerisini görebilirsiniz.)
    Evga P2 1200W 80+ Platinum ve ya Corsair Hx1200i 1200W 80+ Platinum PSU

Bu şekilde sistem toplam 18.000 - 18.300 TL. civarı tutuyor. Tabi Amazon 'dan toplu hâlde alamazsınız. 1.500€ sınırı vardı bildiğim kadarı ile. Bu sebepten parça parça almak gerek. O zaman oluyor. Yurtdışı alışveriş tercih edilirse bu sistemi de bir düşünün derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 8 Mayıs 2017; 11:03:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu parçaları fi tarihinde kalmış kasaya koyacağım deme sakın.
  • Çok sabırsız biriyim hocam öyle 2 hafta 3 hafta ben deli olurum :-) Ya bilmiyorum aerocool kasalar hoşuma gidiyor.hocam dvd-rw ben kendim için almıyorum denebilir komşu çevresinden istekler oluyor film Vs filan dvd ye yazdırıp veriyorum :-) bu arada bir aksilik oldu banka bu kadar parayı hazmedemeyip yalan oldu.Cumartesi gidip elden alacağım.Kasa önerisi varsa alabilirim arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

1800x hertürlü daha iyi

Normal kullanim senaryosunda haklilik payiniz var fakat hem sli hemde ses karti var sistemde. Bu sisteme bir tane m.2 yada pci ssd eklemeye kalktiginiz anda ekran kartinin x4 e dusme tehlikesi var.

O yuzden boyle bir setup kurulurken riske girilmez.

Merhabalar o dediğiniz pci lane mevuzusunda yanlış hatırlamıyorsam ryzenlerda depolama birimleri ayrı değerlendiriliyor ve işlemci bunun için ayrı bir pci 3.0 x4lik bir lane'i var.

burdan yola çıkarak

sağdaki Pci 3.0 x16 fakat Sli yapacağımız için x8 x8 ayrılıyor.
    Yine solda pci 3.0 x4 burdaki lane m.2 sdd için
    ses kartı içinse chipsetteki pci 2.0 8x yeterlidir diye düşünüyorum.yeterli bir güç kaynağı ve problemsiz bir ram setiyle düzgün çalışacaktır.

• Ryzen 1800x vs I7 6900K sistem tavsiyesi

arkadaşlar sistemi bu şekilde sipariş verdim.MSI'da indirim olduğu için tercihim bu yönde oldu.İki gün içinde teslim edeceklerini söylediler.
    Kargoya güvenemediğim için elden gidip alacağım.Konuda yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.