Şimdi Ara

Ryzen 2600 sıcaklık sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ryzen + msi adama bilgisayar kullanmayi ögretir
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Msi merkezine mail atıp, otomatik voltaj ayarlarında düzenlemeye gidin diyeceğim
  • ucuz anakart satın almaktan kacınıznız. basınız daha cok yanar. hem ram hemde ısı hemde o.cyapıcam dıye aldıysanız bu tıp anakartları vay halınıze.
    hic bır zman ucuz et yemıcek kadar fakırım.
    neden ust sevıye anakartlar satılmakta sence ?
    aradaki fıyat farkına aldanıp stabılıte soprunu yasayan senın gıbı 1000 lerce kullanıcı mevcut. paraya kıy ıyı bır amd anakart satın alın.
    msi gıgabayte almayın asusu satın alın.
    satın almazsanız burada cok ağlarsınız.

ocuzdan kaçınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 10 Ocak 2019; 3:46:20 >
  • Herkesin de dediği gibi otomatik voltaja güvenmeyin çok verimli olmuyor. Voltajı manuel olarak ayarlarsanız sıcaklıklar düşecektir. Voltajı biraz fazla düşük girin. Stres testine bir 10dk kadar sokun. Mavi ekran verir veya donarsa kapatıp voltajı biraz artırın tekrar deneyin. Öyle öyle stres testinde 10dk içinde çökmediği yere gelince pc yi normal kullanmaya başlayın. 10dk dan fazla tutmayın çünkü gereksiz yere işlemciyi ısıtmaya gerek yok. Normal Kullanırken mavi ekran yerseniz veya donarsa bir tık daha voltaj artırın. Sonuçta stabiliteyi yakalarsınız.

Bunlara girişmeden önce işlemcinin frekansını da kendiniz 4 ghz a çekin bence. Stok soğutucu kaldıracaktır. Oyunlarda yine 60 küsür derecelere çıkabilir ama takmayın hiçbir şey olmaz. Stres testinde 90+ uçar gider orası ayrı. Sadece oyun oynayacaksanız o kısım sizi ilgilendirmez zaten. 1.2v 4ghz ile başlayıp yukarıda dediğim gibi yavaş yavaş voltaj artırabilirsiniz. Şansınıza çok iyi bir çip denk gelmemişse 1.2 voltta çökecektir. Siz çökmediği yeri bulursunuz. Daha serin ve sessiz olsun istiyorsanız 3.9 ghz da da kullanadabilirsiniz. O zaman 1.15v ile başlayadabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 10 Ocak 2019; 3:58:23 >

• Hocam b450 mortar m-atx ufak kasalar için en iyi anakart seçimlerinden biri overclock veya 8 çekirdek işlemci takma açısından. Ama bu arkadaş büyük kasaya aldığı için saçmalık olmuş orası ayrı. Ayrıca marka takıntısı pek işe yarayan bir şey değil. Her markanın iyi ve kötü modelleri var. Ben de anakartlarda en çok asus ve asrock' a güvenirim ama diğer markaların da iyi modelleri var mı diye bakmak da gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 10 Ocak 2019; 4:8:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

Hocam b450 mortar m-atx ufak kasalar için en iyi anakart seçimlerinden biri overclock veya 8 çekirdek işlemci takma açısından. Ama bu arkadaş büyük kasaya aldığı için saçmalık olmuş orası ayrı. Ayrıca marka takıntısı pek işe yarayan bir şey değil. Her markanın iyi ve kötü modelleri var. Ben de anakartlarda en çok asus ve asrock' a güvenirim ama diğer markaların da iyi modelleri var mı diye bakmak da gerekir.
    size tam anlamıyla katılıyorum. vede sızı yıllardır sizi sayıp severım her mesajınızı.
  • SpectreMain S kullanıcısına yanıt
    Yok öyle bir dünya. Sağlam bir sıvı soğutma vardır onda. Ben kule tipi ucuz bir soğutucu ile 4.15 (tüm çekirdekler) 66 derece max da kullanıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SpectreMain S kullanıcısına yanıt
    hocam islemcinizi 3.9 ghz alip voltajida 1.18v yapin yetecektir büyük ihtimalle dondugu yerde 1.19 yapip denersiniz ben stok fanla imzamdaki sistemde 3.9ghz 1.18v ile stabil kullaniyordum sıcaklık bosta 35-38arasi oyunlardada max 62-63 oluyordu bilgisayari yeni aldigimda oto voltajdayken ayni sorunlari bende yasamistim manuele geçince sıkıntı kalmadi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Frank Sabotka hocam sabah iş vardı, dediğiniz voltaj verme olayinda deneme yanılma olayı var diye biraktım gece.

@Mukarnas msi mortar b450, sapphire rx 580 4gb, ryzen 2600,kasa dark n10 pro 5 adet fan 2 önde 2 ustte 1 arkada, adata 3000mhz cl16 1×8, fsp 500w 80+ güc kaynağı. Parcalar bunlar hocam

@nkvelioglu hocam benim performanstan yana bi sıkintim yok acikcasi.o yuzden oc yapmak yerine suan icin serin ve sorunsuz calismasi benim icin yeterli. Zaten bahsettiginiz 4ghz 3.9ghz e nasil aliniyor islemci en ufak bir fikrim yok. Bahsettigimiz konularda cok cahilim maalesef.konuya mesaj atan, benimle ayni sorunu yasamis arkadastan neyi nasil yapmam gerektigi ile ilgili yardim isticem sonucuna gore tekrar yazicam hocam

@deep14100 hocam om gonderdim bakabilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Inceleme yapan youtube kanallari genelde islemcileri kasa icine koymazlar. Bu sebeple testlerde gordugunuz sicakliklar dusuktur. Kasa ici havalandirma cok onemli. Kasanizin yan kapagini acin birde oyle test yapin. Egerki islemci sicaklgi ciddi derecede duserse bilinki havalandirmada sorun vardir. Bunun haricinde msi ve vaziyetlerini arkadaslarimiz yukarda aciklamis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 10 Ocak 2019; 17:56:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sıcaklığa en büyük etki soğutucudur stok fanla normal bu sıcaklıklar işlemci kendini yüksek hızlara çıkartıyor anakart desteği veriyor oyunlarda zaten olması gereken yüksek cpu hızı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Commodore_64_

ram hızı için xmp yi açın iki profile bakın 2933mhz olanı seçin
    Axmp 1 seçince 2800 oldu 2 yi seçince dediğiniz gibi 2933 oldu. Bu problemi çözdük en azından Allah razı olsun hocam. Şimdi diğer sıkıntı çözmeye çalışıcam saolun tekrardan

Ryzen 2600 sıcaklık sorunu

• 2600 serisi işlemciler 70 dereceye kadar çok rahat çalışıyor. İşlemci boost yaptığı için o sıcakları görmeniz normal. Sıvı soğutma ile 65 dereceleri görüyorum(2600x). Boost özelliğini devre dışı bırakırsanız, ısının düştüğünü göreceksiniz. Ek olarak kasanın havalandırması önemlidir. Kasa masanın altında duruyorsa, kasanın hava giriş/çıkışlarında engel varsa ısı değerlerinin yükselmesi normal.
  • MSI B450M PRO-M2 almayı düşünüyorum r5 2600 ile başka tavsiyesi olan varmı arkadaşın sorunundan sonra msı dan çekindim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Destny

MSI B450M PRO-M2 almayı düşünüyorum r5 2600 ile başka tavsiyesi olan varmı arkadaşın sorunundan sonra msı dan çekindim
    Aslında bir sorun yok hocam. Sadece otomatik voltaj işlemcinin biraz daha fazla ısınmasına neden oluyor.
    Bu her anakartta olabilecek bir durum;ama MSI otomatik voltaj aralığını biraz artırmış gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Yine bir Msi , yine bir sıcaklık sorunu . Nerede o Msi nin vrm leri çok kaliteli diyenler.
    Bu platformda MSI hala en iyisi bios olarak Asus gibi cold boot sorunu yok ki. Kaldı ki asusun iki modeli alınır ama CB sorunu mevcut. Bir manuel ayarı yapamıyorsan zaten masaüstü kullanma git laptop al dostum.

• bende ryzen 2600x msi procarbon ac ile kullanıyorum 47-50 derece arası değişiyor sanırım soğutucunun dandikliğiyle de ilgili bir durum
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    stok sogutucu ile mi kullaniyorsunuz?

ben 2 gun once asus b450 tuf gaming plus + ryzen 2600 kullanmaya basladim fakat

bosta 48 50 derece arasinda.bu voltaj vb ne ayarlae yapmam gerekir.bir de fan cok ses cikariyor.intel kuandim yillarca ve sessiz calismasina o kadar alistimki.bu iki konu icin neler yapabilirim.

sadece oyun icin kullaniyorum pc yi gtx 1060 var ekran karti

• Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    stok sogutucu ile mi kullaniyorsunuz?

ben 2 gun once asus b450 tuf gaming plus + ryzen 2600 kullanmaya basladim fakat

bosta 48 50 derece arasinda.bu voltaj vb ne ayarlae yapmam gerekir.bir de fan cok ses cikariyor.intel kuandim yillarca ve sessiz calismasina o kadar alistimki.bu iki konu icin neler yapabilirim.

sadece oyun icin kullaniyorum pc yi gtx 1060 var ekran karti

• gurkanse kullanıcısına yanıt
    inventus
    NOCTUA NH-U12S SE-AM4 AM4, 1ad NF-F12 PWM FAN, NT-H1 termal İşlemci soğutucusu - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8400

bu ürünü alın madem ki sessizlik ve soğutma istiyorsunuz bana dua edersiniz

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.