Şimdi Ara

Ryzen 2700 pc acilmiyor... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nihayet sorunu çözüldü. Eski 7 senelik ekran kartını takınca vii çıkışından görüntü aldım. İşin güzel yanı anakarta bios güncellemesi yapmama gerek kalmadan işlemciyi tanıdı. Windowsu sorunsuzca kurdum.

Burada yardımcı olan herkese tekrar teşekkürler.

Yalnız ramleri 2133 mhz olarak görüyor. Bios versiyonu olarak 2018.03.16 tarihli gözüküyor. Ram konusunu biraz daha araştırmam lazım 3200 mhz olarak nasıl kullanabilirim diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marduk -- 2 Ağustos 2018; 12:39:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marduk

Nihayet sorunu çözüldü. Eski 7 senelik ekran kartını takınca vii çıkışından görüntü aldım. İşin güzel yanı anakarta bios güncellemesi yapmama gerek kalmadan işlemciyi tanıdı. Windowsu sorunsuzca kurdum.

Burada yardımcı olan herkese tekrar teşekkürler.

Yalnız ramleri 2133 mhz olarak görüyor. Bios versiyonu olarak 2018.03.16 tarihli gözüküyor. Ram konusunu biraz daha araştırmam lazım 3200 mhz olarak nasıl kullanabilirim diye.
    Sorunun çözülmesine sevindim. XMP ile 3200 de çalıştırabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkuba -- 2 Ağustos 2018; 15:47:49 >
  • Onkuba, teşekkürler. Foxconn dan sonra bios biraz değişik ve karışıl geldi. Bu hafta yavaş yavaş denemeye bsşlayacağım. Yalnız ssd gerçekten çok farklı. Pc nin açılıp kapanması saniyeler sürüyor.

• Şanslıymışsınız, güncellenmiş bir anakart satın almışsınız.

Bu arada MSI Live Update ile BIOS güncellemenizi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Hatta o programı kurmanızı bile önermiyorum. BIOS güncellemesini yapacaksanız eğer BIOS üzerinden yapın. Windows'tan yapılacak olan güncellemelerde anakartı kaybetmeye varan sonuçlar doğurabiliyor. MSI forumlarında bir sürü bu konuyla ilgili sorunlar var.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Aynen bunlar yapılmazsa çalışmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün çalışan pc bugün yine açmıyor. Güç düğmesine basınca anakarta anlık güç geliyor sonrasına tık yok. Bugün tek yaptığım pc yi çalıltırmafam önce eski pc deki dvd rom ve 2tb 2. Harddiski bu pc takmak oldu.

Pc açılmayınca tekrar dvd rom ve 2tb harddiski söktüm, yine açılmıyor. Kabloları, ramleri, ekran kartını tekrar söküp belli bir süre bekleyip yeniden taktım ama pc açılmıyor..
    Aşagıda pc nin çalışan hali. Sizce sorun ne olabilir. İnternetten okuduklarımın faydası olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marduk -- 3 Ağustos 2018; 10:39:12 >
  • marduk M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bios pilini çıkartıp bios bilgilerinin sıfırlanmasını sağlayabilirsiniz. Belki bu şekilde açılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

Merhaba, bios pilini çıkartıp bios bilgilerinin sıfırlanmasını sağlayabilirsiniz. Belki bu şekilde açılabilir.
    Birde şu geldi aklıma. Dün hoparlörün girişini takmamıştım. Bugün ilk defa taktım ve bu sorun çıktı. Bu nedenle olabilir mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marduk -- 3 Ağustos 2018; 11:2:41 >
  • Kırmızımercimek, bios pilini çıkartıp taktım ama değişen birşey yok.

bios pilini çıkartmak işe yaramaz... bios resetleme pini olacak onu kullan... kullanım kılavuzunda yeri nasıl olacağı yazıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: marduk

Dün çalışan pc bugün yine açmıyor. Güç düğmesine basınca anakarta anlık güç geliyor sonrasına tık yok. Bugün tek yaptığım pc yi çalıltırmafam önce eski pc deki dvd rom ve 2tb 2. Harddiski bu pc takmak oldu.

Pc açılmayınca tekrar dvd rom ve 2tb harddiski söktüm, yine açılmıyor. Kabloları, ramleri, ekran kartını tekrar söküp belli bir süre bekleyip yeniden taktım ama pc açılmıyor..
    Aşagıda pc nin çalışan hali. Sizce sorun ne olabilir. İnternetten okuduklarımın faydası olmadı.
    ram hızları yüzünden cold boot dedikleri sorun ilk açılışta.bende de öyle keyfini beğendiremedik anakartın 3600 ramleri 3466 yapıyoruz olmuyor 3400 olmuyor 3200 falan açılışta bi cebelleşme var ama eninde sonunda açılıyor.en güzeli birader gibi alacaksın autoya 2133 takır takır açılıyor.3200 yapmış mıydın xmp ayarıyla?yaprıysan sorunlarının tek sebebi bu.anakartın yeni biosu varsa yap.

• Wilson fisk. Ramin hızı 2133. Henüz hiçbirşeye dpkunmadıö. Vakit olmadı.. Pc açılsa biosu güncelleyeceğim ama...

• Bios pilini cikarmak ise yaramayinca, bios jumper ayarini resetleyip tekrar bios pilin takip soktum. Nihaet pc acildi.
    Bu seferde clock watchdod timeout hatasi aliyorum. Birkac kez pc yeniden basladi. Butun driverlari kuracagim ama sunu merak edyorum. Ekran karti raedon 4800. Amd nin kendi sitesinde bile enson driver 2014 yayinlanmis. Bu karti devamli kullanmak ileride sorun yaratirmi? Eger bu sekilde devamli sorun cikartma ihtimali varsa, uygun fiyatli bir gtx 1050 yada raedon rx550 alip sorunu tamamen cozmek en mantiklisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marduk -- 4 Ağustos 2018; 2:57:26 >
    https://ademocut.com/clock-watchdog-timeout-hatasi-nasil-cozulur/

ekran kartı sürücüsü olabilir demiş radeon 4800 derken 4870 ve win10 falan değil di mi?bi nvidia alırsan çözülür bence eğer böyleyse.
  • Wilson fisk, eski ekran kartı ile donma sorununu bir türlü çözemedim. Bugün gittim gtx 1050 aldım. Yeni kartı takınca donma ve clock watchdog timeout hatası çözüldü.

Sıra ekran kartının sürücüsünü kurmaya gelince, devamlı uygun windows sürümü değil hatası veriyor. Hem içinden çıkan cd hemde nvidia non keni sitesinden yüklediğim son sürücü.

İnternette windows updatelerin hepsini yaparsanız, sürücü kurma sorununuz çözülür deniyor. Deneyip bakacağım. İnşallah çöüzülür.

win10 64 bit için bunu kurun cd'sindeki çok eskidir.

http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/136730

win7 64bit

http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/136694

win8 kullanıyorsanız 10'a geçin ve 32 bit windows kullanmıyorsunuzdur herhalde?yazsaydınız daha iyi olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

win10 64 bit için bunu kurun cd'sindeki çok eskidir.

http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/136730

win7 64bit

http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/136694

win8 kullanıyorsanız 10'a geçin ve 32 bit windows kullanmıyorsunuzdur herhalde?yazsaydınız daha iyi olurdu.
    Hayir win 10 64bit.Ilk once Cd den cikan yazilimi denedim olmadi. sonra nvdianin kendi sitesinden 398.82 son surumu indirdim. Sonuc yine ayni.Windows update denedim %29 da pc yine dondu kaldi. Yeniden win update deniyorum suan %25 te ve ilerlemiyor. Insallah yine takilip donmaz makina. Pc deki tek eski ekran kartiydi onuda bugun gtx 1050 ile degistirdim donma sorunu hala var.
    Biosuda guncelledim. Daha ne yapacagim bilemiyorum. Ekrankarti surucusunu kuramadigim icim sanki ekran 800x600 gibi cozunulurluk var, kocaman.

ram sorunu diyecem 2133 auto kullanıyorum diyorsun ondan bi emin olalım önce.cpu-z isimli programı indirip memory kısmına bakar mısın 1066 mı yazıyor?yarısını gösterir.ikinci olarak 1050 takılı iken windowsu baştan kurmayı deneyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

ram sorunu diyecem 2133 auto kullanıyorum diyorsun ondan bi emin olalım önce.cpu-z isimli programı indirip memory kısmına bakar mısın 1066 mı yazıyor?yarısını gösterir.ikinci olarak 1050 takılı iken windowsu baştan kurmayı deneyebilirsin.
    Ranler 2133 de otomatik. Cpu-z baktim 1066 yaziyor. Internette sorunun windows guncellemelerinden olabilecegi vardi. Ilk seferde guncellemeyi yaparken pc $29 donup kalmisti. Ikinci seferde son guncellemeleri nihayet yapabildim. Ondan sonra nvidia nin suruculerini sorunsuz olarak kurabildim.
    Insallah bundan sonra baska bir sorun yasamam. Tam birini cozdum derken digeri basladi. Simdilik pc donmadan calisiyor.
    Tekrardan yardimlariniz icin tesekkurler.
    rica ederim.sürücüsünü kurduysan kart sorun çıkarmaz ramleri zaten 2133 kullanıyormuşsun donanımsal bir şey çıkmaz işte herkesin yaşadığı normal yazılımsal sorunlar olursa onlar olur.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.