Şimdi Ara

Ryzen 3700x için soğutma önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Cougar panzer max g gaming kasam var. Stok fan ile işlemci idle'da 45-50 derece. Ofis işleri sırasında 55-60, yükte ise 75-80 derece. 80 üstünü görmüyor çok. Bana bu seviye çok yüksekmiş gibi geliyor. Kasa büyük üstelik. Ön tarafa 2 tane 14cm be quiet bl040 taktım. O da etkilemedi olumlu olarak. Gerçi fanlar 350 rpm'de dönüyor ve hızlandıramadım ne yaptımsa, ayrı konu.

Sıvı soğutma önerir misiniz yoksa değerler normal midir?

• fanı sökün küçük bir switch olması lazım hızlı dönmesi için.ses sorunu yoksa bence uğraşmayın ben pişman olmuştum 3700x'in orijinal fanını söküp arctic 34 duo takınca ama tabi ses daha iyi oldu.düzgün bir macun alın cooler master nano gibi ve düzgün de döndüğünde ısılar düşer artı çok önemli değil sıcak çalışıyor bunlar 7nm olunca ama hız düşmüyorsa sorun yok.

• Switch konusunu öndeki fanlar için mi söyledin? Söküp bakarım öyle ise.

Arcticin MX4 macununu aldım. Sürecektim ama düşürse düşürse 5 derece düşürecek. 850 tl civarına şundan mı almalı emin olamadım.

https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-arctic-liquid-freezer-ii-240-sivi-sogutma-fiyati,630164872.html

Hangi marka/model iyidir çok hakim değilim. Gerek de olmayabilir elbette.

Not: 2 tane daha be quiet bl083 yolda.

• Difference D kullanıcısına yanıt

biraz ben biraz sen yanlış anlamışsın.stok fan daha hızlı dönsün istersen stok fanda switch var bi sök bak küçücük bir şey.ne farkediyor görmüş olursun.sesini beğenmezsen eski haline alırsın ama 300 400 devir fanlar dönen bir kasada işini görmez bence.

mx4 yeterli 2019 di mi?

sessiz fanlara para veriyorsun ama sanma ki su soğutmalar iki 120mm ile hele arctic falan sessiz olacak.öyle olması için 360mm alıp fanları sessiz profil ayarlaman gerekir ya da 240 alıp iki tane sessiz ama iyi basınç veren fan bulman lazım her fan olmaz su soğutmalara.bu yüzden üzerinde gelen fanlar güçlü olsun iyi olsun isteyebilirsin.

• Stok fan sıcaklığa göre sürekli hız değiştiriyor. Anakart Gigabyte Aorus Ultra. Sanırım onun bir ayarı. Yük altında yeterince soğutmuyor gibi geliyor bana. 80 derece işlemcinin ömründen yer diye düşünüyorum ama yanılıyor olabilirim tabi.

Sıvı soğutma olacaksa ne olması gerektiği konusunda bilgim yok dediğim gibi. 240 gürültülü olacaksa 280 olur, 360 olur, 420 olur. Öneriye göre hareket edeceğim.

350 devirle dönen fanları gerçekten anlamadım 1000 devir yapar diyorlar ama yapmıyor. Fan için pek çok yazılım denedim, hiçbiri işe yaramadı.

Termal macun 2019 olan evet.

• Ryzen master idle durum için daha düşük sıcaklık gösteriyor ama load sıcaklıkları aynı. 15 dk loadda tuttum sıcaklık 82ye kadar çıktı. Sıvı soğutmaya gerek var mıdır?

• İşini iyi yapacak bir sıvı soğutma size kapıyı 1000 tl den açacak.

Onun yerine Mugen5 yada fuma2 alabilirsiniz yarı fiyatına
    Uzun süreler çalışacak pc de sıvıdan çok hava öneririm.

Ayrıca sıcaklıklar çok yüksek görünmüyor.

Küçük voltaj ayarlamaları ile daha da serin yapabiliriz masraf etmekten kurtulabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Difference

Ryzen master idle durum için daha düşük sıcaklık gösteriyor ama load sıcaklıkları aynı. 15 dk loadda tuttum sıcaklık 82ye kadar çıktı. Sıvı soğutmaya gerek var mıdır?

bu soru ikiye ayrılır a teknik b keyfi.

teknik olarak soruyorsan 3700x stok fanla ben de kullandım demiştim ve 15 dakika stress testinde 82 derece gördü diye kesinlikle masraf yapmazdım çünkü oyunlarda bu kadar ısınmayacaktır.amd işlemciler phenom zamanında 62 görünce cortluyordu fx zamanında 80 görünce gidiyordu ama zenler sıcak çalışabiliyor hele 7nm 3700x'in soğuk çalışması diye bir şey yok ve 82 çok değil adamlar 5000 serisinde 90 95 derecelerden bahsediyor.yani a olarak hayır alma bir şey.

b olarak ben böyle ses istemem dersin o senin keyfine kalmış bir şeydir biz bilemeyiz su mu alırsın hava mı alırsın ama diyorsan ki bana sessiz çözüm söyleyin söylenmiş ama dersen ki bana pahalı sessiz çözüm söyleyin onu da söyleyelim.

• Kasanıza ve anakart montajına uygun ise f/p Scythe Mugen 5 CPU Soğutucu yeterli gelir sıvı soğutmaya gerek yok diye düşünüyorum

https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-scythe-mugen-5-cpu-sogutucu-fiyati,556372589.html

• Çok teşekkürler cevap veren herkese. Şimdilik bir değişiklik yapmamaya, yapacaksam da ilettiğiniz fanlardan birini almaya karar veredim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.