Şimdi Ara

Ryzen 3900x Stoklara Ne Zaman Gelir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Ryzen 3900x alacağım diye Msi x570 Ace satın aldım. Fakat malum tüm dünyada stok sıkıntısı var ve okuduğum kadarıyla amd tarafından stok zamanı konusunda bilgi verilmiyormuş. Bu nedenle amd platformu toplamaya başladığım için pişman olmak üzereyim. Hem stokların ne zaman yenileneceği belli değil hem de intel 9900k ile fiyatının aynı olmasından dolayı amd tarafının avantajı yok gibi.telik stoklarda sıkıntı olduğu için elinde olanlar fiyatı uçurmuş durumda.Üs Siz ne düşümüyorsunuz ? Stoklara ne zaman gelir. Amd platformundan vazgeçmeli miyim?

• ne amaçla kullanacaksınız ve ekran kartı ne?
  • Fiyat konusunda endişeniz varsa forumun 2.el kısmını ziyaret edin. Ben 2200TL'ye Endeks bilişim garantili sıfır 3800x aldım 2.el forumdan, 3700x'ten bile ucuza geldi, takip etmenizde fayda var.
  • Ben de son 1 - 1,5 haftadır fellik fellik 3900x arıyorum, diğer tüm bileşenleri satın aldım sadece işlemci eksik, sistemin montajını yapamıyorum
  • zeffyeibon Z kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam öncelikle ama sizin yerinizde olmayı şu an için istemezdim :) Nasıl sabrettiniz bu zamana kadar
  • Alacak olan burdan alsin islemci karaborsa şuanda burda nispeten uygun

Satıcı amazon.Co.Uk seçin stok oluşuyor.

www.amazon.co.uk
    Amazon.co.uk: Buying Choices: AMD Ryzen 9 3900X Processor (12C/24T, 70MB Cache, 4.6 GHz Max Boost)
    https://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B07SXMZLP9/ref=mw_dp_olp?ie=UTF8&condition=new

Ryzen 3900x Stoklara Ne Zaman Gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 9 Ağustos 2019; 16:9:1 >

• CagriErcan kullanıcısına yanıt
    Ha bugün ha yarın gelir diyerek kendimi avuttum ama diğer parçalar odanın bir köşesinde sessiz, kasvete bürünmüş, kullan bizi artık der gibi bana bakıyorlar...
    İçim parçalanıyor
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeffyeibon -- 9 Ağustos 2019; 16:37:40 >
  • Oyuncuyum maxwell titanx nvidia ekran kartım var
    Hocam bu işlemcinin resmi fiyatı 499 dolardır 750 dolar civarı vereceksek x3950 beklemek daha mantıklı.Ben 499 doları bile pahalı buluyorum neticede intel 9900k ile fiyatı aynı olacaksa ve onun gerisinde kalacaksa amd almanın hiçbir mantığı yok :) Kara borsacılara meydan vermemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filozof86 -- 9 Ağustos 2019; 22:17:45 >
  • filozof86 kullanıcısına yanıt
    12cekirdek 24izlek bunun ayarinda en ucuz islemci 1000-1500$ dan aşağı olmadığı icin herkesde bilgisayarı atari olarak görmediği onun yerine iş yapmak için kullandığı için 9900k bu islemcinin yaninda i5-i7 gibi kaldığı icin iş soz konusu olunca işlemci karaborsaya düştü.

Yavaş yavaş düzelir ama böyle kalmaz.

Tabi 3950x beklemek mantikli şu durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 10 Ağustos 2019; 0:47:37 >
  • 12 çekirdek 24 izlek olmasının şu anki oyunlar için bir artısı yok hocam ben oyuncuyum. Ayrıyeten daha birçok testte 9900k nın gerisinde kalıyor gibi göründü stok probleminin de ne zaman çözüleceğini amd bile açııklamayınca acaba hata mı ettim dedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filozof86 -- 10 Ağustos 2019; 13:57:27 >
  • filozof86 kullanıcısına yanıt
    9900k biraz oda fps ölçeri gormesen anlamayacağın kadar 1080p de daha iyi birde adobenin kendi problemleri yuzunden Adobe programlarinda daha iyi onun dışında 3900x klansmaninda bir islemci dahi degil kıyas dahi edilimez derecede yavaş.(yayin, render vs)

9900k yi 3700x-3800x ile kiyaslayabilirsiniz klansman o seviye ipc si daha düşük ama saat hizi avantaji ile biraz önde güç tüketimi ve sıcaklığı tam bir fiyasko olan, soketinin de son işlemcisi yani upgrade edilebilirlik sunmuyor ve ciddi soğutucu maliyeti çıkarıyor.

Talep eden alabilir tabi hele 3900x karaborsaya düşmüşken.

Ama illa intel alacaklarin(oyuncu) delidli 8700k alip yeni nesilleri beklemesi en mantıklısi.

Kisacasi 9900k kötü değil ama fiyakayi bir nebze kurtarmak için asırı derecede zorlama bir islemci.
    Doğrudur ben zaten amd için hazırlık yaptım dediğim gibi. Msi meg x570 ace aldım ve beklemedeyim ama tüm dünyadaki stok sorunları ve ne zaman stoklara geleceğinin belirsizliği beni üzdü açıkçası.Yine de beklemeye devam edeceğim.
  • 3950x de piyasaya düştüğünde karaborsa olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 10 Ağustos 2019; 18:50:26 >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    O zaten kesin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.