Şimdi Ara

3700x 2600x den tek çekirdek olarak ne kadar güçlü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
1
Favori
12.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 3700x e geçmeyi düşünüyorum neden derseniz ara ara gpu kullanımındaki düşüşler canımı sıkıyor anlık drop yaratıyor oyunda. bf ve pubg de bu droplardan en azından kurtulmak istiyorum ekran kartım asus rog 2070 ilerde dahada yükseltebilirim bunu satıp bana sağlam tek çekirdek performansı olan bir işlemci lazım.Ortalama yüzde kaç tek çekirdek performansında güçlü 3700x 2600x den ?

• arada fiyat farkı çok yok oyunları 2k oynuyorum eğer derseniz 3800x 3700x den de tek çekirdekde iyidir 3800x alırım 2 ay sonra
  • Senin pc de başka sorun olabilir eğer low ayarlarda takılmıyorsan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    daha önce r9 380 vardı en ufak takılma donma yaşamadım uygun ayarlarda denemediğim şey kalmadı işlemci değişicem en son olarak
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Oyun oynarken çerçeve moduna al cpu z le takip et işlemcide ani voltaj düşüşü oluyormu diye eski Msi anakartda yaşadığım soruna benziyor.

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    oluyorsa nerden kaynaklanıyordur sorun ?
  • core voltaj sürekli değişiyor ama öyle birden çakılma olmadı 1360-1400 arası değişiyor diyebilirim anlık droplamalarda böyle bir dalgalanma olmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up

• Bf oyununu dx12 modunda oynuyorsanız sıkıntı yaşayabilrisiniz. Not olarak konuya ekleyelim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O voltaj yüksek. 1325 mv yi geçmesin voltajın manuel ayar çekin. Pubg bir de sorunlu bir oyun. Bf1 dx11 de sıkıntı yoksa sorun yok demektir. Bfv ise o zaten bozuk bir oyun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan en iyi sistem deneme aracı BF1 DX11 modu. Orada sıkıntı yoksa sorun oyundadır.
  • Ryzen 5 2600X

Single Core: 425

This is with everything stock, and 3066Mhz RAM

3700x de 500 alıyor ortalama.

%15 güçlü zaten öyle dediler en başta.

önemli olan toplam farktır.işlemcinin karakteristiği yapısı her şey etkiler %15 fayda göreceğim diyemezsin.
  • vamp kullanıcısına yanıt
    dx11 12 farketmiyor bu saydığım oyunlarda özellikle
  • witcher 3 de de aynı sıkıntıyı yaşamktayım dostlar işlemciyi değişip yazacağım tekrar bu konuya 2600x i satılığa çıkardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

witcher 3 de de aynı sıkıntıyı yaşamktayım dostlar işlemciyi değişip yazacağım tekrar bu konuya 2600x i satılığa çıkardım
    Bence sen başka bir sorun yaşıyorsun Witcher oyununda 2600x bir kez bile teklemez. Ekran kartına darboğaz yaparsa yapar ama kesinlikle teklemez. Bir kez bile takılmaz o kadar iddaalı söylüyorum.

Bakın şöyle bir hata da olmuş olabilir. Geçen gün arkdaşımın başına geldi. Windowsunuz güç tasarrufunda çalışıyorsa oyunlarda tekler aynı zamanda oyunlarıda geç yükler. Wİndows her zaman ryzen ya da dengeli modunda olmalı. Bu detayı kontrol etmelisiniz

• Anakart nedir ?

• Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    ben o oyunu Fx 8350 Gtx 1070ti ile oynadım 0 sorundu gerçekden bir yerde bir sorun var ama o işlemcinin gücüyle alakalı değil.
    acaba hyper threadle ilgili bir şey olabilir mi?

bazen windows ya da oyun kaynakli olarak sanal threadlere asıl yükler gidebiliyor bu takılma yaşayan arkadaşlar bence bi de smtyi kapatıp denesinler

nihayetinde 2015'de 4 çekirdek devri hakimdi muhtemelen oyun sanal çekirdekleri pek iyi kullanamıyor tabi rastgele bi tahmin benimkisi

ben witcher 3 gönüllü çevirmeniyim, 2500 saate yakın test yaptım, bu testleri de fx 6300 reisle yaptım, takılma rahatsız edici performans vs. yaşamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 7 Ağustos 2019; 22:18:49 >

şimdi şöyle başladı bu takılma maceram aynen anlatıyorum :) Öncelikle sistemi oluşturdum 2600x aldım msi x470 pro carbon ac aldım anakartı ekran kartı ikinci el gtx 1080 aldım.O kartı daha takar takmaz witcher 3 ghost recon gibi oyunlarda daha aldığım gün tekleme yapmaya başladı.Daha sonra o ekran kartını coil whine yüzünden ucuz fiyata sattım üstüne bir miktar ekleyip rtx 2060 gaming z aldım.2k performansından detay seviyesi gtx 1080 kadar verememesinden dolayı götürdüm vatana iade ettim ama rx 2060 da da bu sorun devam etti.Daha sonra yılmadım gittim rtx 2070 aldım istediğim performansa ulaştım fakat bunda da herhangi bir değişiklik olmadı.Forumda kimi arkadaşlar o işlemciye 1070 üzeri haram dediler.Kullanımda besliyor görünür fakat besleyemediği durumda ani droplar yaşatır dediler.Defalarca prime 95 testine soktum saatlerce kimi zaman en ufak mavi ekran yada takılma olmadı hatta prime 95 ile aynı anda furmark testini de açtım ölümüne zorladım banamısın demedi.Dikkatimi çeken patlama olan sahneler yada aniden kalabalıklaşan çizim gerektiren yerlerde gpu kullanımında anlık yüzde 20 lere kadar düşme gözlemledim hatta bu konuda birsürü video çektim örneğini de atabilirim.En son çarem işlemciyi değiştirmek.Bu işlemciyide değiştirdikten sonra bu sistem düzen tutmazsa ekran kartını alırım i9 9900k ya geçerim keyfime bakarım gerçekten can sıkıcı akıcı bir oyun deneyimi olmuyor pubg bf1 veya 5 gibi oyunlarda özellikle can sıkıcı kimi zaman rakip karşımdayken de olabiliyor hatta cs go da da yaşadığım oluyor nispeten daha az oluyor ama oluyor malesef.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.