Şimdi Ara

3700x 2600x den tek çekirdek olarak ne kadar güçlü ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
1
Favori
12.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: duboiss25

Hocam bende ryzen 2700x ve rtx 2070 var. Sendeki sorunlar bendede vardı. Bazen eski oyunlarda bile surekli drop yiyordum. Uzuuun ugraslar sonunda sorunları buldum muhtemelen sendede aynı sorunlar var.
    Droplarin kaynagı birincisi ram onbellegi surekli artiyor. Onbellek bosalmadigindan takilma oluyor. Mesela 10gb rami oyun kullansa 6gb da onbellekte olsa bundan dolayi takilmalar oluyor. Çözüm olarak intelligent stand by list cleaner programini kurdum. Bu program surekli ram onbelligini bosaltiyor. Bu sorunum windows 1903 ten kaynakli veya baska sebepten dolayi olabilir.
    Ekran kartinin dusuk yuzde ile calisma sorunu ise benim ramlarin xmp profili ile 3200mhz de stabil calismamasindan kaynaklaniyordu. Forumda ryzen ram hiz asirtma zamanlama rehberi konusu var. Buradaki degerleri manuel olarak girdim ve ekran karti kullanimim artti. Bir dene bunlari sorunlarin muhtemelen bunlar
    islc belirgin bir fark yaratıyor. Bu da sorunun ramde olacağı düşüncesi oluşturmuştu bende. Ram önbelleğini silmek bu kadar fark yaratıyorsa çözüm 32 gb a çıkarmak diye düşündüm. Ancak emin değilim hala. Ciddi bir para vermek gerekiyor yine bunu deneyebilmem için ve çözümün garantisi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: IslakOtostopçu

islc belirgin bir fark yaratıyor. Bu da sorunun ramde olacağı düşüncesi oluşturmuştu bende. Ram önbelleğini silmek bu kadar fark yaratıyorsa çözüm 32 gb a çıkarmak diye düşündüm. Ancak emin değilim hala. Ciddi bir para vermek gerekiyor yine bunu deneyebilmem için ve çözümün garantisi yok.

Alıntıları Göster
    Bende senin gibi 32 gb ye cikarmayi düşünmüştüm. Ama 4 slotta dolacagi icin vazgectim. Birde dedigin gibi çözüm olacakmi belli degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duboiss25 -- 3 Ekim 2019; 1:51:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• IslakOtostopçu kullanıcısına yanıt
    oyun bilgisayari olup sorunsuz çalışan bir arkadaşının evinde bilgisayarını götür dene. bakalım sorun hatta mı. sorun devam ederse ram uyumsuzluğu olduğundan olabilir.benim ramim uyumsuzdu. uyumlu hale getirdim droplar azaldi bayağı. ilk başlarda en az iki donanım bozuktu. donanımları değiştirce ve Rami uyumlu yapınca droplar artık görünmeyecek fark edilmeyecek kadar azaldı. ancak yine devam etmekte. benim ki elektrik hatti ile alakalı ama

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanaat34

oyun bilgisayari olup sorunsuz çalışan bir arkadaşının evinde bilgisayarını götür dene. bakalım sorun hatta mı. sorun devam ederse ram uyumsuzluğu olduğundan olabilir.benim ramim uyumsuzdu. uyumlu hale getirdim droplar azaldi bayağı. ilk başlarda en az iki donanım bozuktu. donanımları değiştirce ve Rami uyumlu yapınca droplar artık görünmeyecek fark edilmeyecek kadar azaldı. ancak yine devam etmekte. benim ki elektrik hatti ile alakalı ama
    Elektrikten emin olsam uyumlu ram kiti alıcam ama öncelikle denemek gerekli tabi. Psu verilerine baktığımda 12v ta dalgalanma yada düşme yaşanmıyor. Psu dan kaynaklı bir problem olasılığı düşük geliyor.
    psuda sorun olmasa bile ki benimkinde yoktu değiştirdim yenisi ile yine yok sorun. ama drop olduğu zamanlarda ekran kartı güç grafiginde ayni anda düşmeler oluyor. gpu kullanimida düşüyor bu sebeple. ancak ekran kartı sorunsuz baska pcde taktık denedik. ekran kartı çok güç çektiği için (oyun ayarlarını yüksek yapınca daha da çok çekiyor daha da çok drop oluyor) bu droplarin sebebi evin elektrik hattindan olmasi olasiligini arttırıyor. ben pcyi götürdüm başka eve drop göremedim görmek için ultra ayarlarda 64 kişilik serverda bf1 oynadım ancak banamisin demedi

• Kanaat34 kullanıcısına yanıt
    Problem o kadar garip ki ultrada çözünürlük ölçeğini 2k ya yükseltince droplar çok daha azalıyor. Ryzen dan dolayı 1080p de mi sapıtıyor 2070 diyorum. Oyun hafif gelip voltaj mı düşürüyor kart. Asla çözemedim. Bana hala yazılımsal bir problem gibi geliyor bu yüzden. Amd tercih ederken içim çok rahattı ama pişman olma seviyesine geldim. Tabi tam olamıyorum da sorunun kaynağı belli olmadığından 😬😷

bende bf1 de 2k ve 4k denedim bende de droplar azalmıştı :) ancak sebebi gpu kullanımı yükseldiğinden.1080p oynarken gpu kullanımı yuzde 50. 4 k oynarken gpu kullanımı 90 99 arası. ancak bu seferde güç tüketimi dengeleniyor mu demek gerekiyor da drop azalıyor. çok garip.artik sağlık olsun diyelim kendimizi üzmeyelim :)

• Kanaat34 kullanıcısına yanıt
    Daha önce laptopta da oyun oynadım. 40 fps açınca sevindim vs vs. O zaman çok önemli değildi ama bu kadar harcama yaptıktan sonra da sebebi belirsiz problemlerle uğraşmak üzüyor insanı. Medium low ayarlarda 850m li laptopumda 4700hq işlemci ile 0 dropla oynadım bf1 i. Donanım kendinden bekleneni veriyordu ne azı ne fazlası. Ama cpu gpu tüketimi bu kadar azken sorun yaşamak ne bileyim sinirleri bozmak için ideal gerçekten.

aynen öyle. bende cs go yu kıytırık bilgisayarda 60 fps oynardım idare ederdi. şimdi verdik parayı cs go da bile takılma oluyor. bu olay değişik bir olay. sonu hayır olsun :)

• 3700x 2600x den tek çekirdek olarak ne kadar güçlü ?3700x 2600x den tek çekirdek olarak ne kadar güçlü ?
    Evet arkadaşlar son durumu paylaşıyorum.Psu ve kasa değişti.Durumda ise pek bi değişiklik yok.En büyük hamle ramleri 32gb yaptığımda dropların azaldığını gördüm onun dışında sonuç aynı.Zaten rm1000x psu bana ileriye dönük ömürlük olarak lazımdı ve modüler olması çok iyi.Anakartın 2.8 pinlik cpu güç beslemesini de halletmiş olduk böylelikle.Son olarak sisteme yakışmayan bi hdd kaldı onuda bir aya kadar hallederim.Daha sonra format atıp sizlerle son durumu paylaşacağım.Vatan computer eryaman şubesinin elinden zor aldım psu yu kasaya sokmaya çalışırken pin girişlerini kırıyorlardı az kalsın bu pc ordan çıktıysa dahada sırtı yere gelmez siz siz olun sakın bu şubedeki kasaplardan pc toplamayın

• Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Hb de Sharkoon kasalar indirimdeydi onlardan alsanız daha iyi olmazmıydı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    o kasaları gördüm hocam fakat vatandan aldığım için pc nin tamamını onların sorumluluğunda olsun istedim kendimde toplama işine bulaşmak istemedim.Psu cooler master b serisi bi kasa vardı ona sığmadı yada personel beceriksiz.Bu kasa iç hacim olarak g ayet iyi görünüyor sistem ufak kaldı içerisinde.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.