Şimdi Ara

3700x 2600x den tek çekirdek olarak ne kadar güçlü ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
1
Favori
12.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    islc kullanmıyorsan şu ana kadar kendi ayağına sıkmışsın

islc şart şu günlerde.

en büyük sıkıntı windows şu noktada zaten. başka bir şey değil.

kepaze kernel... kepaze OS... kepaze driverlar...
  • windowsluk bir sıkıntı da olabilir bu durum.Şuan kullanmaya başladım daha akıcıyım en azında şikaetçi değilim ramleride 3533 e çektim o şekilde kullanıyorum
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Evet çözüm değil ama kanser etmekten kurtarıyor en azından. Tabi bu şekilde de olmaması gerekiyor. Sorunun asıl kaynağını bulup çözmek gerekiyor.
  • IslakOtostopçu kullanıcısına yanıt
    son olarak psu değiştirebilirim artık daha fazla yapabileceğim birşey kalmadı.Defalarca format attım bios kurdum değişmemişti.
  • Amd tarafındaki ortabütçeli girişseviyesi Msi anakartlara güvenmiyorum anakart oyun kastırırmı ne saçmalıyorsun diyenler olacaktır evet efendim kastırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MogoLKhan -- 2 Eylül 2019; 1:13:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Msi b450 gaming pro carbon ac anakart ve corsair rm850x psu kullanıyorum. Anakart b serisi ancak birçok x470 den kaliteli olduğu için tercih etmiştim. Her parçayı araştırarak aldım donanımsal bir problem yoksa sorun yazılımsal gibi geliyor.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    anakart bu dostum malesef

son hamlem psu olacak şu anki droplar olsa bile yinede uzun zaman kullanılabilecek durumda şuan.Eğer yıl sonuna doğru tad alamazsam satarım olduğu gibi
    Bir dünya masraf ettin keşke intel işlemciye geçseydin ilk seferde.
  • gerçekten giden paralarıma emeğime yazık oldu satar satmaz i9 9900k ile devam yola
    Hocam bir diğer yöntem de sanal bellek miktarını arttırmak. 16gb a çıkardım ve islc açmadan bile neredeyse ortadan kalktı problem. Ancak ssd nin ömrünü korumak için sistemin kurulu olduğu ssd yerine depolama olarak kullandığım hdd üzerine açtım. Bunu da değerlendirebilirsin.
    onu nasıl yapıcaz dostum ? islc bile tam çare değil bu duruma kimi zaman
    Masaüstü bilgisayar sağ click özellikler - gelişmiş sistem ayarları - gelişmiş - performans - ayarlar - gelişmiş - sanal bellek - değiştir - burada disk seçilecek dediğim gibi sürekli yazım işlemi ssd ömründen harcayacağı için hdd mi seçtim ben. 1024xram miktarı (16 8 vs) başlangıç ve en büyük miktarına yazılacak. Normalde başlangıça çıkan sonucun 1.5 katı en büyük boyutuna da 3 katı demişler ama ben 1024x16 miktarını yazdım ikisine de. Bir dene bunu da hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bf ve pubg oynamayı bırakırsanız tüm sorunlarınız çözülür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun için AMD tarafında 3600X'in üzerine çıkmaya gerek yok. AMD tarafında fark yaratabilecek tek işlemci 3900X, o da ön bellek miktarı hatırı sayılır kadar arttığı için ama sorunun bu olduğunu zannetmiyorum.
    Ryzen 5 2600-RTX 2080Ti kullanıyorum, Pubg'yi 4K oynuyorum, herhangi bir sorun görmedim.

Sorun olabilecek senaryolar:
    -AMD işlemcilerde Windows 10 1903'te sorun vardı bir aralar, şu an düzeltilmiş gibi görünüyor, windows update gerekebilir.
    -Anakartınızın en stabil bios'unu araştırın, en üst version en iyisi olmayabilir her zaman.
    -İşlemciyi overclock yapmak yerine boost tercih edin, çoğu zaman boost daha performanslı oluyor.
    -Anakart ram seçiyor olabilir, benchmark yapmakta fayda var.
    -GSync kullanıyoruz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imploser -- 8 Eylül 2019; 23:45:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

onu nasıl yapıcaz dostum ? islc bile tam çare değil bu duruma kimi zaman
    Hocam sorunu çözebildiniz mi. Arkadaşımdan aldığım corsair ramlerle denedim ancak dropa çözüm olmadı. 32gb lık versiyonu uyum listesinde gözüküyor aynı koda sahip kitin. Benim denediğim 16 gb tı. Değişen bir şey olmadı. İşlemci değiştirmek vs de çözüm değil. 32 gblık yeni kitle denediyseniz sonucu önemli hocam. Aklıma başka bir şey gelmiyor artık. Son durum nedir sizde.
  • Imploser I kullanıcısına yanıt
    geçenlerde cs go esnasında mavi ekran aldım ramleri test ettim mem86+ ile sorun görünmedi.

Anakart ram seçiyor olabilir fakat ödünç alabileceğim bir ram bulamadım etraftan.

Forumdan bir arkadaş yolladı fakat onun ramleride benim anakartın destek listesinde inatla yoktu malesef.

Takılma anında gears 5 de çekmiş olduğum bir grafik bir bakıp yorumlarmısınız rica et6sem ?
    3700x 2600x den tek çekirdek olarak ne kadar güçlü ?

• Imploser I kullanıcısına yanıt
    g sync kullanmıyorum hocam kullansam veya kullanmasamda fayda etmedi inanın
    hocam değiştire dedğiştire en son hamlemi ayın 9 unda yapacağım.Yeni tam modüler bi psu gold sertifikalı alacam.Yeni nesil birde kasa.Şunu söyleyebilirim.32 ram e geçtim şuan geçenlerde bi mavi ekran aldım oyun esnasında ram kaynaklı olabilir diye düşündüm test ettim ramlerde sorun yok görünüyor belkide ramleri anakart reddediyor ama fuzülü çalıştırıyor olabilir.Forumdan bi arkadaş kendi ramlerini yolladı saolsun denedim ama sorunuma çare olmadı daha sonra baktığımda onun ramleride benim anakartın ram destek listesinde yoktu.Gears 5 oynarken geçenlerde oyun birden oynanamaz hale geldi takıldı ekran kartı işlemci kullanımı vs çakıldı bende sorunun psu olabileceğini düşündüm allahtan msi afterburner açıktı o sırada.Sadece şunu söyleyebilirim bf ve pubg gibi oyunlarda ramleri 32 gb a yükseltmenin faydasını gördüm oyunu etkileyecek kadar bir drop durumu yaşamadım.Ama cs go için aynı şeyi söyleyemem malesef.Son harcamamıda sistem için yapıp size tekrar konu üzerinden yazarım.Takılma anında çektiğim foto ise şudur3700x 2600x den tek çekirdek olarak ne kadar güçlü ? yanlış görmüyorsam güç düştüğünde sistem hiçbir şekilde düzelmiyor ve performansı düşüyor.

• drop konusunda çok şey yaşamış biri olarak. bilgisayarını başka bir eve götürüp dener misiniz soeun yaşayanlar. evimizin elektrik hatti yetersiz olduğundan bilgisayarin anasini belledim parçalar değiştirdim hep. 1 yıl sonunda başka eve götürmeyi akıl ettim drop mrop yok amk. bir deneyin sizde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.