Şimdi Ara

3700x 2600x den tek çekirdek olarak ne kadar güçlü ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
1
Favori
12.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    denedim üstad çare olmadı 3 farklı yerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

hocam değiştire dedğiştire en son hamlemi ayın 9 unda yapacağım.Yeni tam modüler bi psu gold sertifikalı alacam.Yeni nesil birde kasa.Şunu söyleyebilirim.32 ram e geçtim şuan geçenlerde bi mavi ekran aldım oyun esnasında ram kaynaklı olabilir diye düşündüm test ettim ramlerde sorun yok görünüyor belkide ramleri anakart reddediyor ama fuzülü çalıştırıyor olabilir.Forumdan bi arkadaş kendi ramlerini yolladı saolsun denedim ama sorunuma çare olmadı daha sonra baktığımda onun ramleride benim anakartın ram destek listesinde yoktu.Gears 5 oynarken geçenlerde oyun birden oynanamaz hale geldi takıldı ekran kartı işlemci kullanımı vs çakıldı bende sorunun psu olabileceğini düşündüm allahtan msi afterburner açıktı o sırada.Sadece şunu söyleyebilirim bf ve pubg gibi oyunlarda ramleri 32 gb a yükseltmenin faydasını gördüm oyunu etkileyecek kadar bir drop durumu yaşamadım.Ama cs go için aynı şeyi söyleyemem malesef.Son harcamamıda sistem için yapıp size tekrar konu üzerinden yazarım.Takılma anında çektiğim foto ise şudur yanlış görmüyorsam güç düştüğünde sistem hiçbir şekilde düzelmiyor ve performansı düşüyor.
    Önceki mesajlarda 32gb ta sorun çözüldü dediğinizde bende rahatlamıştım ancak o da çözüm değil anlaşılan. Nasıl bu kadar zor bir konu olabilir akıl alır gibi değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kanaat34

drop konusunda çok şey yaşamış biri olarak. bilgisayarını başka bir eve götürüp dener misiniz soeun yaşayanlar. evimizin elektrik hatti yetersiz olduğundan bilgisayarin anasini belledim parçalar değiştirdim hep. 1 yıl sonunda başka eve götürmeyi akıl ettim drop mrop yok amk. bir deneyin sizde
    Online ups bu konuda çözüm olabilir mi acaba.
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Pc nizde oc varsa kaldırıp dengeli moda alın ve dakika 3.30 daki gibi bir takip edin cpu ya gelen voltaj düşecek mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MogoLKhan -- 2 Ekim 2019; 4:7:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • IslakOtostopçu kullanıcısına yanıt
    sizin sistem nedir ? benim bir şüphemde sistemimde 1 tb hdd kullanıyor olmam gerçi windows ssd ye yüklü ama çoğu oyun hdd de
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    oc yok hocam standart son nesil bios güncel
    değişmedik bi hdd bide psu kaldı hocam onlarıda halledecem askere gitmeden :)
  • hocam selamlar, videonuzu izledim, öncelikle kesinlikle darboğaz vs takılması değil resmen fps sıfırlıyor anlık. Anakart ve ram olma ihtimali inanılmaz zayıf mavi ekran verirdi bunu yapmazdı. Psu için eğer 3 4 yılın üstüyse bir ihtimal dalgalı amperaj olabilir ama o da zayıf gibi. Anlık ısı yükselmesinden olabilir ama ilk ona bakmışsınızdır heralde zaten. Eski bir harddiskten oynuyorsanız eğer oyunu bana göre çok yüksek ihtimal ondan kaynaklanıyor olabilir 1.si. 2.si benzer bi sorun bende vardı sürekli oyunlardan atıyordu falan. Farkettim ki her format sonrası aynı directx paketini kuruyormuşum sorun da ondanmış.
  • cobainn kullanıcısına yanıt
    selamlar hocam.Pc deki en eski parçalar hdd ve psu kaldı psu 5 yılı aşkındır bende.Eski sistemden yadigar.Yakın zamanda zaten bu pc yi ona emanet etmemek adına psu yu değiştireceğim.Hdd olayına gelince onuda tekrardan hdd yi söküp test edeceğim.6-7 defa format attım hocam artık atmaktan bıktığım için sorunumun yazılımsal olmadığını düşünüyorum yazılımsal herşey orjinal korsan oyun korsan proğram dahi yok.
    olabilir ben alıp deneyecektim ancak fiyatlari bana uymadı. ancak eğer sorun buysa elektrikciden denemek için alabilirsen ups baktın işini görüyor alırsın hemen ups

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    psu değişmiştim ben yine düzelmedi. bende de bir hdd kalmıştı değişmeyen. sonra okuma yazma hızını bi kontrol ediyim dedim :) o kadar düşük ki onun üzerinden nasıl bf1 oynuyorum bende şaşırdım :) ssd varsa sadece onun üzerinden windows açıp onun üzerinden oyun oynayarak test edersen belki sorun ortadan kalkar. ben deneyemedim ben de askere gidicem 1 Kasım'da. artık yeter pc ile uğraş uğraş nereye kdr

• quote:

selamlar hocam.Pc deki en eski parçalar hdd ve psu kaldı psu 5 yılı aşkındır bende.Eski sistemden yadigar.Yakın zamanda zaten bu pc yi ona emanet etmemek adına psu yu değiştireceğim.Hdd olayına gelince onuda tekrardan hdd yi söküp test edeceğim.6-7 defa format attım hocam artık atmaktan bıktığım için sorunumun yazılımsal olmadığını düşünüyorum yazılımsal herşey orjinal korsan oyun korsan proğram dahi yok.
    Hocam HDTune programıyla harddiskine detaylı test yapabilir misin? Önce sıralı okuma-yazma testi, sonra saatler sürecek uzun bir bad-sector taraması ve en son Health sekmesinden bir SS atar mısınız? Hdd eski demişsiniz belki bad sector falan olabilir, öyle bir şey varsa ciddi etkiler.

PSU olduğunu sanmıyorum her ne kadar 5 senelik de olsa PSU'lar kolay kolay yıpranmaz ağır o/c işlemleri falan yapıp zorlamadığınız sürece. Ayrıca PSU olsa tahminimce direk bilgisayarı falan kapatır diye düşünüyorum. Eski bilgisayarımda PSU donanımı besleyemediğinde oyundayken direk bilgisayar kapanırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 2 Ekim 2019; 17:1:3 >

• Kanaat34 kullanıcısına yanıt
    gerekirse o hdd yide aradan çıkartırım test ettiğimde 130 140 mb arası okuma yazma çıkıyor.HD tune ile baktım bad sektor görünmüyor.Ama sorun çıkarıyor olabilir dediğin gibi.Bende 9 kasımım dostum pc benimde gözümden düştü en az 1 ay pc ile muatap değilim :)
  • Dostum bu işin işlemci ve ekran kartı ile olma ihtimali çok düşük.Hdd üzerinde dur ssd üzerine kur ve ordan dene oyunu.
    Birkere drop yaşandığı anda (fulekran pencereli yap) ctrl+alt Delete den neyin %100'e ulaştığına bak drop anında ya işlemci de gözükür yada hdd de.Başıma hdd ile ilgili sorun geldi ve droplarım düzeldi değiştirdikten sonra.Bazen işlemciyi %100 yapıyordu bazen de HDD'yi %100 yapıyordu.Bende hddyi ssd yaptım sorun düzeldi.Battlefield 3 de yaşıyordum bu sorunları.
    Birde soruldumu bilmiyorum ısı değerleri nedir işlemcinin ona bak.
    @Afacan Dennis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 2 Ekim 2019; 18:6:52 >
    son günlerde oyunlarda ki kaplama verileri falan yüksek olduğu için hddlerde ki okuma yazma değerleri darbogaza neden olacak deniyor. kaldı ki biz 5 yıllık hddleri kullanıyoruz bence 5 binlik pc ye ettiğimiz işkencedir bu. bende 1 tane kırmızı bad sector çıkmıştı ve bf1 denildiğinde yüksek hızda hareketler ve kaliteli kaplamalar göz önünde olduğu için bu darbogazi düşünmek gerekir. benim okuma yazma hızım çok daha düşük. ve bende hevesle aldığım pc başına geçmiyorum artık uzun zamandır :) şimdiden hayırlı tezkereler kardeşim

• Steelo S kullanıcısına yanıt
    dediğin gibi.ben işlemciden ekran kartinda ki vramden ve ram den darbogaz yiyordum. hepsini dengelemek amaçlı ramimi 16 gb 3000mhz yaptım. işlemci hafif rahatladı vram kullanimi ramden destek aldı rahatladı. şuan hdd okuma yazma değerleri düşük olduğu için drop yiyorum sanırım ama droplarim aşırı azaldı bu şekilde. işlemcim 1400 bf1 de kullanim 90 larda şuan. bazen yuzde yüz oluyor Ağir sahnelerde

• Kanaat34 kullanıcısına yanıt
    insanın hevesi kırılıyor dostum dediğin gibi okuma yazma hızlarımda aynen şu şekilde fotosunu ekledim.Ssd konusun3700x 2600x den tek çekirdek olarak ne kadar güçlü ?da haklısın benim hdd eski sistemden kalma olduğu için dursun kullanayım gereksiz masraf olmasın şeklinde olduğu için halen duruyor ama onuda değişmeden pc üzerindeki jübilemi yapmam.Askere gidip gelelimde hayırlısıyla kaldığımız yerden devam kal sağlıcakla dostum sanada hayırlı tezkereler.

• Hocam bende ryzen 2700x ve rtx 2070 var. Sendeki sorunlar bendede vardı. Bazen eski oyunlarda bile surekli drop yiyordum. Uzuuun ugraslar sonunda sorunları buldum muhtemelen sendede aynı sorunlar var.
    Droplarin kaynagı birincisi ram onbellegi surekli artiyor. Onbellek bosalmadigindan takilma oluyor. Mesela 10gb rami oyun kullansa 6gb da onbellekte olsa bundan dolayi takilmalar oluyor. Çözüm olarak intelligent stand by list cleaner programini kurdum. Bu program surekli ram onbelligini bosaltiyor. Bu sorunum windows 1903 ten kaynakli veya baska sebepten dolayi olabilir.
    Ekran kartinin dusuk yuzde ile calisma sorunu ise benim ramlarin xmp profili ile 3200mhz de stabil calismamasindan kaynaklaniyordu. Forumda ryzen ram hiz asirtma zamanlama rehberi konusu var. Buradaki degerleri manuel olarak girdim ve ekran karti kullanimim artti. Bir dene bunlari sorunlarin muhtemelen bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

sizin sistem nedir ? benim bir şüphemde sistemimde 1 tb hdd kullanıyor olmam gerçi windows ssd ye yüklü ama çoğu oyun hdd de
    Bende iki ssd bir hdd var. sistem ve çizim programlar m2 de oyunlarsa sata ssd de kurulu. Her ihtimale karşı oyunu hdd ye taşıdım ancak sonuç değişmedi. Depolamadan kaynaklı değil gibi bende şuanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanaat34

dediğin gibi.ben işlemciden ekran kartinda ki vramden ve ram den darbogaz yiyordum. hepsini dengelemek amaçlı ramimi 16 gb 3000mhz yaptım. işlemci hafif rahatladı vram kullanimi ramden destek aldı rahatladı. şuan hdd okuma yazma değerleri düşük olduğu için drop yiyorum sanırım ama droplarim aşırı azaldı bu şekilde. işlemcim 1400 bf1 de kullanim 90 larda şuan. bazen yuzde yüz oluyor Ağir sahnelerde
    Aklımda benim de ram miktarını arttırmak vardı. Anakart destek listesinde bulunan corsair in bir modeli 32 gb. Ancak türkiye de yok yurt dışından almak gerekiyor. Denemek amaçlı arkadaşımdan aynı serinin 16 gb lık modelini denedim ve sonuç değişmedi. Bu da beni soğuttu açıkçası. o kadar mesraf ve zahmete girip sonucun değişmeme ihtimali uzaklaştırdı. Bu arada aynı serinin yani denediğim 16 gb lık model de anakart uyum listesinde yok. 32 gb bulunuyor.

Acaba online ups ile düzgün elektrik sağlayıp değişim olur mu düşüncesi geldi. Sorunun kaynağını bilmeden çözmek çok zor ne yazık ki. Deneme yanılma yapmak içinde parçalar çok pahalı. Bulup denemek tek yol ona da pek imkan olmuyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.