Şimdi Ara

3700x 2600x den tek çekirdek olarak ne kadar güçlü ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
1
Favori
12.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    msi x570 procarbon ac anakartım
  • Rennes10 R kullanıcısına yanıt
    3700x in inteldeki tek çekirdek dengi nedir acaba merak ettiğim için soruyorum alacağım kesinleşti zatende :)
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    r9 380 4gb modeli vardı daha önce onunla birlikte çok akıcı ve keyifli oynadım ve şuan 2k oynamama rağmen bu durum yaşanıyor :(
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    sen smtyi kapatıp dene o oyun için bak çare olur benden demesi

• Edward Teach kullanıcısına yanıt
    Ben 545 gördüm 3900X ile.
  • Hocam öncelikle selam sizin sıkıntınız büyük ihtimal oyunlar korsan ve siz ekran kartı driver update i yaptıgınızda oyun versiyonu eski olduğu için istenilen performansı alınmıyor olabilir oyunların son update ini yap eger cipset sürücün yüklü degilse en güncel çipset vs driverları yükle cipsettten sonra en güncel bios u at sonra windows un en güncel olan 19xx serisine yükselt sonra yamalı otunları en güncel sürümüne yamala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 8 Ağustos 2019; 0:34:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitör ile alakası olabilir. TN panel, 1 MS, 144 veya 240 Hz monitör ile deneyin. Şuan artık düşük sistem yok artık monitör önemli diye düşünüyorum.

• asko56 kullanıcısına yanıt
    hocam hepsi oyunların orjinal ve güncel ekran kartının driverleri en son driver şuan nvdia için.Bios da yeni gelen ryzenleri destekleyen son bios sürekli update yapıyorum zaten :(
  • lori2 kullanıcısına yanıt
    monitörümde bu hocam dp port ile bağlı
  • şimdi deniyorum son bios la bakalım farkedecekmi daha önce denedim olmamıştı :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

şimdi şöyle başladı bu takılma maceram aynen anlatıyorum :) Öncelikle sistemi oluşturdum 2600x aldım msi x470 pro carbon ac aldım anakartı ekran kartı ikinci el gtx 1080 aldım.O kartı daha takar takmaz witcher 3 ghost recon gibi oyunlarda daha aldığım gün tekleme yapmaya başladı.Daha sonra o ekran kartını coil whine yüzünden ucuz fiyata sattım üstüne bir miktar ekleyip rtx 2060 gaming z aldım.2k performansından detay seviyesi gtx 1080 kadar verememesinden dolayı götürdüm vatana iade ettim ama rx 2060 da da bu sorun devam etti.Daha sonra yılmadım gittim rtx 2070 aldım istediğim performansa ulaştım fakat bunda da herhangi bir değişiklik olmadı.Forumda kimi arkadaşlar o işlemciye 1070 üzeri haram dediler.Kullanımda besliyor görünür fakat besleyemediği durumda ani droplar yaşatır dediler.Defalarca prime 95 testine soktum saatlerce kimi zaman en ufak mavi ekran yada takılma olmadı hatta prime 95 ile aynı anda furmark testini de açtım ölümüne zorladım banamısın demedi.Dikkatimi çeken patlama olan sahneler yada aniden kalabalıklaşan çizim gerektiren yerlerde gpu kullanımında anlık yüzde 20 lere kadar düşme gözlemledim hatta bu konuda birsürü video çektim örneğini de atabilirim.En son çarem işlemciyi değiştirmek.Bu işlemciyide değiştirdikten sonra bu sistem düzen tutmazsa ekran kartını alırım i9 9900k ya geçerim keyfime bakarım gerçekten can sıkıcı akıcı bir oyun deneyimi olmuyor pubg bf1 veya 5 gibi oyunlarda özellikle can sıkıcı kimi zaman rakip karşımdayken de olabiliyor hatta cs go da da yaşadığım oluyor nispeten daha az oluyor ama oluyor malesef.
    Şöyle söyleyeyim. 1700x işlemciyi 3.5ghz de gtx1080 ile 2560x1080 çözünürlükte oyun oynuyorum. Eğer ki göz ucuyla msi afterburnerda ekran kartı darboğazına bakmasam inanın bir kez bile teklediğini bilmem. Sadece o anlık darboğazı görüyorum. Oyuna etkisi takılma yapma gibi bir durum yok. Bu arada 1. Nesil işemci ile bu konfora sahibim. 2600x ile witcher gibi bir oyunda böyle sıkıntılar olmaması lazım. Ortalama 100fps yi akıcı bir şekilde oynuyor olmanız gerekiyor. Kaldı ki witcher çoklu çekirdeği çok güzel çalıştıran ve sıkıntı yapmayan bir oyun.
    Siz ramlerinizi de bir kontrol edin. Overclock yaptıysanız düşürün 2133mhz ye o şekilde oyunlara girin. Ya da dual düzenekte takılı ise diğer slottaki dual slotlara geçirin ramleri.

Edit: witcher 3 üzerinde novigrad meydanı dahil hiçbir yerde bu çözünürlükte darboğaz yaşamıyorum. Belki 300 saat oynadım bu oyunu 1 kez takılmadı oyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 8 Ağustos 2019; 2:52:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

acaba hyper threadle ilgili bir şey olabilir mi?

bazen windows ya da oyun kaynakli olarak sanal threadlere asıl yükler gidebiliyor bu takılma yaşayan arkadaşlar bence bi de smtyi kapatıp denesinler

nihayetinde 2015'de 4 çekirdek devri hakimdi muhtemelen oyun sanal çekirdekleri pek iyi kullanamıyor tabi rastgele bi tahmin benimkisi

ben witcher 3 gönüllü çevirmeniyim, 2500 saate yakın test yaptım, bu testleri de fx 6300 reisle yaptım, takılma rahatsız edici performans vs. yaşamadım
    Witcherda böyle bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ben 8/16 işlemcide 1 milisaniye bile sıkıntı yaşamadım. 6/12 işlemci de yaşamamalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• bi tek bf 1 de işe yaradı dostum onun harici witcher 3 veya pubg bf v gibi oyunlarda halen aynı durum ilginç çekirdeklere daha fazla yük bindi ama ben halen işlemciden olduğunu düşünüyorum
  • vamp kullanıcısına yanıt
    pazar yerinde özellikle felaket kasılmalar oluyor videosu olacaktı hatta bulursam atayım daha önce yüklemiştim
  • vamp kullanıcısına yanıt
    osman köylüyoutube
    bf5 4k fps drop
    https://www.youtube.com/watch?v=sHqq2Izgvnk&t=39s
    38. saniyedeki gibi aynen bu droplar işlemciyi baz alan oyunlarda yaşıyorum ilginç
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Oyunlar korsan mı ?

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    20 tane oyun vardır belki hocam hepsi orjinal steam microsoft origin karışımı
  • güç kaynagının markası modeli ne? rail voltajı düşüyor olmasın
  • corsair cx600 voltajın düşüp düşmediğini nereden anlarım ? Bu arada sistemdeki en eski parça odur geri kalanı hep sattım eski sistemden kalan tek parça 5 yıl oldu alalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Ben 545 gördüm 3900X ile.
    overclock tweak anakart ram infinity LTSC ile bittabi mümkün.stock vs stock yazdım yoksa 3000 serisinin stock ötesi performans imkanı vardır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.