Şimdi Ara

3700x 2600x den tek çekirdek olarak ne kadar güçlü ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
1
Favori
12.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu konuda da 3 farklı monitör denedim 1080p 75 hz ve 2 adet 2k 144 hz denedim düzelmedi hiç
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Ram hızınız kaç, gözden kaçırmışım. 2133 lafları geçti.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    ramlerim bunlar 2 adet var sistemde
    www.vatanbilgisayar.com
    GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-1x8gb-ripjawsv-siyah-ddr4-3200mhz-cl16-1-35v-tek-modul-ram.html

High Power 750w ürünleri uygun fiyata satılıyor ama siz almadan önce birinden emanet deneyin karambole iş yapmayın bence.
    Verdiğim tabloya bakarsan, ayarlar sistem için çok yüksek olursa da performans düşüyor witcher'da. Sorun ondan da olabilir, sistem kaldırsa bile uyumunu bilemeyiz.
  • hwinfodan 12v voltaj okumaları bekliyoruz özellikle bf5deyken hocam. belirleyici olacaktır 11.4 faln görülürse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Ram hızınız kaç, gözden kaçırmışım. 2133 lafları geçti.
    ram overclok sıkıntı olabilir standart 2133mhz de açıp denemesini ben rica etmiştim. Ayrıca ram dual setupı ankartatta diğer boşluklara taşımasını tavsiye etmiştim. İşlemcinin bu oyunda bu şekilde çakılmayacağından %100 eminim.. Kendi sistemimden videolar ile de gösterdim. 2600x kullanıpta witcherda takılma yaşayan varsa konuya bekliyoruz. Takılma olmadan oynayanları da bekliyoruz.
    bende 1600 var tüm çekirdekler 3.2 iken su an düşük voltajda 3.7 kullanıyorum. asıl fark yaratan ram oluyor bende. 2133 ile 2933 arasında gözle görülür fps farkı var. detaylı bir araştırma ve ryzen dram calculator yardimiyla ramlerinizi stabil en yuksek frekansa çıkarmayı deneyin. ram oc daha uğraşlı olsa da kazanç bazı senaryolarda cpu oc den daha fazla. mesela benimkini sıkıştırıyorum bir yerden sonra 50mhz bile artsa ne kadar voltaj verirsem vereyim stabil olmuyor. bu yuzden 4.2 olmuyorsa 4150 4100 gibi stabil bir frekans bulup ramleri maksimum stabil frekansa getirebilirseniz iyi olur. benim 3.7ghz / 2666 sistemimde bile gozle gorulur droplar yokken sizin sisteminiz daha iyi calisacaktir. tavsiyem en azından 2020 sonrasi yeni soketle çıkacak 4. nesile kadar bekleyip ona geçmeniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 9900k da alsan 5ghz de kullansan o droplar yine olacak cunku yazilim bilginiz cok dusuk.Sorun yazilim diyorum ben donanim degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim su vsyncı off yapıp ole bi denesene 144hz monitörünün tazeleme hızı aldıgın fps 70 lerde v sync on şekilde 70 fps alarak oyun oynayamazsın performan cok düşer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    denedim hocam diğer boşluklara taktım ramlerin 2 sini de sistem hiçbir şekilde açılmadıgeri eski yerlerine aldığımda direk açıldı şimdi de 2133 de deneyeceğim daha önce denemiştim gerçi faydası olcağını sanmam
  • vamp kullanıcısına yanıt
    sizin ekran kartı neydi ?
  • v sync açık kapalı denedim hiçbirşey değişmiyor saydığım oyunlarda
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    hocam low high farketmiyor inanın kaç defa denedim
  • 3700x 2600x den tek çekirdek olarak ne kadar güçlü ?
    hangi sekmeden açacağım onu dostum bu yazılımı ilk defa kullanıyorumda
  • Benim de ADATA 2X8GB RGB ramlerim vardı memtest86da 0 hata veriyordu. Ama tüm oyunlar 15dkdan sonra kapanıyordu ve bu sorunu ilk kez yaşıyordum. Her şeyi denedim ekran kartı değişimi anakart değişimi işlemci değişimi ama fayda etmedi en son satın aldıktan sonra 14.gün anakartta dram ışığı yandı pc açılmadı direk iade ettim yeni ram sipariş ettim ve sorun çözüldü. Memtest86ya pek güvenme derim bu yüzden. Bence bir ramleri değiştir.

• https://www.youtube.com/watch?v=IdpGHYceoRA&feature=youtu.be

Şöyle bir test buldum uyguladım bu süreç beni yordu ve canımı sıktı cidden amd ye yatırım yapmak da içimden gelmiyor artık çok düşük bir ihtimal sorunun psu olduğu geliyor aklıma onuda alınca modüler almak isterim yine tonla para
  • İnce 1 Çizgi kullanıcısına yanıt
    yine öyle bir ihtimal olma olasılığı var ama aynı sistem r9 380 ile tamamen uyumlu çalışıyordu ne zamanki o kartı sattım yerine üst segment bir ekran kartı taktım daha takar takmaz anlık droplar olmaya başladı böyle olunca da aklıma işlemciden başka birşey gelmiyor.işlemciyide 1200 liraya aldım aslında performansı iyide ekran kartı 4500tl onada çok suç bulmamak lazım belki segment farkı şu bu etki ediyordur
    Benim sistemim r5 1600 ve gtx 1070 şeklindeydi en ufak bir takılma yoktu oyunlar yağ gibiydi ama 15 dakika sonra kapanma sorunu oluyordu. İşlemcinizi bi test edelim userbenchmark sitesine girip benchmark programını açıp diğer açık olan her şeyi kapatın. Sonrasında testi başlatın bittiğinde linki buraya atın. Bu sırada 1600den 3600e geçiş yaptım voltajlar 1.4-1.42 arasındaydı garipsiyordum ama sizinkiler de öyleymiş, stok durumda işlemciler bu şekilde geliyorsa herhangi bir değer düşürmeye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum bunu biz düşünüyorsak AMD çoktan düşünmüştür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnce 1 Çizgi -- 9 Ağustos 2019; 8:51:33 >
  • İnce 1 Çizgi kullanıcısına yanıt
    bizim işlemciler voltaj olarak fabrikasyon böyle geliyor sistem stabilitesi konusunda bende sorun yaşamadım dediğim gibi oyunlar hariç bencmarkları yüklüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.