Şimdi Ara

Ryzen 5 1600 3/6 Çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni kurduğum sistemde daha önce 6/12 şeklinde çalışan ryzen 1600 şu anda 3/6 şeklinde çalışmakta konu hakkındaki yardımlarınızı bekliyorum.

Anakart Asus Prime b350 Plus en son bios 3805 yüklü. w10 güncellemeleri yapılı.

Bilgisayar özelliklerinde 12 adet Ryzen işlemcisi görünmekte fakat cpu z 3/6 olarak görmekte HWINFO da aktif olarak core 0 1 2 görünmekte.
    Bios DEfault ayarlara getirdim yine değişen herhangi bir şey olmadı. Cpu Z Benc yaptığımda tekli işlemcideki değer referans olarak seçtiğim aynı işlemciden biraz yukarda puan alıyor fakat çoklu işlemci puanı olarak 3100 yazan referans yerine 1600 puan veriyor.

• İşlemcinin ikinci kümesi kapanmış olara görünüyor.

Bios'dan multicore ayarlarına bak. Olmadı manuele al tüm çekirdekleri aktif et.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Bios da dediğiniz gibi bir ayar bulamadım. çekirdekleri tek tek görebileceğim bir yere rastlamadım epey de kurcaladım
  • Sistemde OC yaptınız mı, bu tür bir işlem için Ryzen Master yazılımını kullandınız mı? Eğer öyleyse OC'yu kaldırın, işlemciyi standart hale getirin ve yüklüyse Ryzen Master uygulamasını da kaldırın. Bir de yönetici olarak çalıştıracağınız komut istemcide şu komutu çalıştırın:

bcdedit/deletevalue {default} numproc

Bilgisayarı kapatıp açın.
  • Evet 3.70 olarak OC yaptim, Dediginiz gibi Ryzen Master uzerinden de yaptim sifirlayip BİOS uzerinden de yaptim. Daha sonra iki yerden de sifirladim. Aksam eve geldigimde dediklerinizi deneyip sonucu tekrar burdan paylasicam ilginize tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smoothcriminal S kullanıcısına yanıt
    Ryzen Master'ın çekirdekleri ve/veya izlekleri belli sayıda kilitlediğiyle ilgili şikayetler okumuştum, sanırım sizin başınıza da benzer bir durum gelmiş. Yukarıdaki mesajımdaki komut işletim sisteminin çekirdek sayılarını sıfırlamasını sağlıyor, büyük ihtimalle sorununuzu çözecektir.
  • smoothcriminal S kullanıcısına yanıt
    Ryzen Master'de yanlışlıkla çekirdek kapatmaya basmış olabilirsiniz. Öyle değilse bile sorunun kaynağı %99 Ryzen Master ile yaptığınız OC. OC'nizi BIOS'tan yapmanızı tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ryzen master ile aynı değilse de ben de sorun yaşamıştım. En iyisi Bios.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci çekirdeklerini farklı frekans ta çalıştırabilme imkanı var o.c. Yaparak.?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arama kısmına Sistem yapılandırması yaz daha sonra çıkan ekranda Önyükleme bölümüne tıkla oradan gelişmiş seçenekler de ve attığım SS de ki gibi ayarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 21 Mart 2018; 16:28:54 >
  • İlgilenen herkese teşekkür ederim,
    Ryzen Master'ı kaldırıp Sistem yapılandırmasındaki Önyükleme ayarını da kaldırınca sorunum düzeldi.
    teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.