Şimdi Ara

ryzen 5 2400G için 15 yıl gidecek anakart tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önce Ryzen 5 3400G alacaktım ama stoklarda yok ne zaman geleceği belli değil. Bilen varsa yazabilir. Anakartla oyun oynanmayacak, internette gezilip bol bol virüs giren bir sistemde kullanılacak. Önerilerinizi bekliyorum. asusun tuf serisini düşünüyorum sağlam diye reklamını yapıyorlar doğru mu bu peki

• gigabyte a320m olabilir, ram frekanslarınız 3000 mhz ile stabil çalışacaktır.

tabii 15 yıl çalışması birazda güç kaynağınıza bağlı
  • hocam bu o kadar gider mi ki ya ucuz duruyo. güç kaynağı 350 W markasız bir şey onu kullansam sisteme zararı olur mu
  • markasız 350w psu ile her sisteme zarar verirsiniz
  • şu anki bilgisayarda çalışıyor ama bilemedim
  • o işlemciye o anakartı almana gerek yok. herhangi bir 3. nesil destekleyen b450m alıp psunuzu da düzeltin daha uzun süre götürür. MSI B450M PRO-M2 MAX 4133MHz(OC)'ye bakabilirsin. Ram frekansının yüksek olması APU işlemci için önemli.

Bir de merakımı giderir misin, neden 15 yıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcnoz -- 29 Nisan 2020; 2:31:45 >
  • hocam bilgisayarı babama topluyorum kendisi biraz cimridir. sürekli değiştirmek istemiyor bilgisayarı şu anki bilgisayar 13 yıl gitti. kötü bir bilgisayardı sayısız tamir gördü. tamir görmeden bi o kadar daha gidecek sistem toplayayım diyorum.
    Epey
    Asus TUF B450M-Plus AM4 Soket Anakart
    https://www.epey.com/anakart/asus-tuf-b450m-plus.html
    bu anakartı alayım diyorum tuf serisi dayanıklı diye duymuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bepo-san -- 29 Nisan 2020; 15:19:0 >

• 25 yıl dayanan var ama %5 pahalı..

15 yıl nedir ya.otu çekip foruma dalıyonuz..
  • elimde 13 yıl gitmiş olanı var 15 de gideni bulunur
  • İşlemci ve anakart sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum, önerilenlerden sizin için en iyisini alabilirsiniz. 15 sene içinde güç kaynağının sıkıntı yapma ihtimali var, uzun garantili bir şey almanız daha sağlıklı olur. Ayrıca güç kaynağını 80+ Silver/Gold alırsanız bir miktar tasarruf edebilirsiniz.
  • Asus marka laptoplarım var iki tane birisi 8 yıllık, diğeri 12 yıllık hala çalışır halde ben o yüzden uzun ömürlülük açısından asus tercih ediyorum.
  • Arkadaşlar bunlara uygun sağlam bir güç kaynağı önerecek olan var mı?
  • hocam sistemin watt ihtiyacı 250 w 600 watt a ne gerek war
  • B450 serisinin kralı Tomahawk Max'dir. Uzun yıllar sorunsuz kullanırsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.