Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 4.1 4.2 ghz oc !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleyküm arkadaşlar öncelikle yeni üyeyim
    Overclock işinde de yeniyim.
    Sadece otomotik olarak 3.85ghz yaptım bios'tan!!
    Kendim manuel yapmadım hiç, denemedim.
    Sizlerin yardımına ihtiyacım var!!

Sistemim
    Msi mortar b450
    Amd ryzen 5 2600
    Corsair vengace 8 gb 3000 mhz
    Rx570 4gb nitro + ekran kartı
    Şimdi bu işlemci ve anakart ı kullanıp oc yapan arkadaşlar varsa bana yardımcı olurmu nasıl ve ne yapacağım.?
    Şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan2424 -- 9 Eylül 2019; 18:13:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• o ekran kartı varken oc yapsan bişey farketmez boşuna uğraşma aynı sistem bendede var ekran kartı %100 kullanımda işlemci %30 geçmiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: erisemre

o ekran kartı varken oc yapsan bişey farketmez boşuna uğraşma aynı sistem bendede var ekran kartı %100 kullanımda işlemci %30 geçmiyo
    Yani performansı ekran kartı silip süpürüyor zaten diyorsunuz 4.2 ghz olsa ne olacak mı.?

• Hasan2424 H kullanıcısına yanıt
    Aynen ole 2060 2070 civarinda ekran kartiniz varsa oc fark eder suan fark edecegini sanmiyorum 2k cozunurlukte asseto corsa oynarken islemci kullanimi fotodaki gibi 32 kisi multiplayer Ekran kartina oc gerekiyo islemciye gerekmiyor

Ryzen 5 2600 4.1 4.2 ghz oc !!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşlemcide Oyunu etkileyen en büyük faktör tek çekirdek hızı oc yapıldığında ise tek çekirdek performansı artacaktır denemesi bedava en az 5 10 fps fark eder oyuna göre değişir

Şöyle birşeyde var 2600 4.2 ghz çalıştırabilmek için soğutucu lazım stok soğutucu ile olacak iş değil tabi game bosst açın 3.9 ghz 80 85 derece de oynarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selçux -- 9 Eylül 2019; 19:10:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selçux

İşlemcide Oyunu etkileyen en büyük faktör tek çekirdek hızı oc yapıldığında ise tek çekirdek performansı artacaktır denemesi bedava en az 5 10 fps fark eder oyuna göre değişir

Şöyle birşeyde var 2600 4.2 ghz çalıştırabilmek için soğutucu lazım stok soğutucu ile olacak iş değil tabi game bosst açın 3.9 ghz 80 85 derece de oynarsın
    Dark frezer x94rd soğutucu var stock kullanmıyorum 4.2 ghz işte çıkmak istiyorum bilgili arkadaşlar yardımı dahilinde game bost ile 3.9 işte manuel 4.2 istediğim

• o soğutucuyla çok zor hocam 4.2.. benim sıvı soğutma bile 4.20 de biraz stabil kaldıktan sonra yazın frekans düşürmeye başladı. 1.27v verip 4.0 a sabitleyin bence değmez 100-150 mhz için 1.37v vermeye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 2.4@3.9
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: canozturk21

o soğutucuyla çok zor hocam 4.2.. benim sıvı soğutma bile 4.20 de biraz stabil kaldıktan sonra yazın frekans düşürmeye başladı. 1.27v verip 4.0 a sabitleyin bence değmez 100-150 mhz için 1.37v vermeye.
    Aynen öyle değmez onu geçtim bu sıcaklık boşta 50 55 yük te 75 civarı max. Ram slotları na 64 diyor cpu 55 system 55 kasa tavan ve cam çok ısınıyor termal sürdüm hava silkosyonu iyi fanlar havayı dışarı üflüyor sorun nerde endişe ediyorum kullanırken

• hocam öndekiler içeri üflesin arkadaki ve üsttekiler dışarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canozturk21

hocam öndekiler içeri üflesin arkadaki ve üsttekiler dışarı.
    Sana zahmet bakarmısın video çektim

• Hasan2424 H kullanıcısına yanıt
    üsttekiler de dışarı üflesin hocam
  • Cpu soğutmanız yetmez ve başka bir sorunda anakart vrm niz çok ama çok ısınır(en az 100 derece ve bu değer anakart vrm lerinizin ömrünü ciddi oranda azaltır.) eğer 4.2ghz yi denerseniz.

belki işinize yarar diye şu siteyide paylaşayım.
    www.hardwareluxx.de
    [�bersicht] PGA AM4 Mainboard VRM Liste
    https://www.hardwareluxx.de/community/f12/pga-am4-mainboard-vrm-liste-1155146.html

• selçux kullanıcısına yanıt

Game boost olayı nedir nerden açıyoruz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.