Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 e uygun sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar. Bu konulardan çok anlamadığım için sizlerin yardımına ihtiyaç duydum. Öncelikle planımı anlatıyım. Dün indirimli Ryzen 5 2600 satın aldım. Yakın zaman da elime nakit geçince anakart ve o anakarta uyumlu ddr 4 3000 mhz ram alacağım. Ramler pahalı olduğu için başta 1 tane 8 GB alacağım ileride belki aynısından 1 tane daha ekleyebilirim. Anakartı ise MSI B450M PRO düşünüyorum. Ekran kartım GTX 1060 6 GB. Sorularıma gelecek olursak;

- Bende kingstonun 240 GB Sata 3 girişli SSD'si ve 1 GB HDD var. Alacağım bu anakartta sorunsuz bir şekilde bunları kullanabilir miyim? Bazı sitelerde kullanılmaz tarzı yazılar gördüm.

- Anakart tercihim sizce iyi mi? 150 lira daha fazla verip gaming plus serisinden almaya değer mi ? Başka bir anakart öneriniz varsa lütfen önerin. Veya doğru soru Ryzen 5 2600, GTX 1060 6 GB ve 16 gb ram 3000 mhz li sisteme yakışan anakart nedir?

-Ryzen 5 2600 stok fan ile geliyor. Acele davrandım biraz aldıktan 5 dakika sonra aynı fiyata Wraith fanlı modelini gördüm. Overclock yapacak olursam stok fan sıkıntı çıkartır mı sizce?

-Ramleri 3000 mhzden aşağı seçersem ryzen li sistemde perfonmans kayıpları olacağını gördüm araştırırken. Ram önerileriniz var mı arkadaşlar?

Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

• Ekran kartı olarak Rx580 tercih edebilirsiniz hem +2gb VRam hem de Dx12 de daha yüksek performans alırsınız
    Anakartı mümkünse M ibareli almayın kısılmış oluyor ama bütçe yok ise B450M Gaming Plus alabilirsiniz
    Ram olarak ise Corsair Adata veya GSkill gibi markaları tercih edebilirsiniz seçtiğiniz anakartın desteğine bakarak en az 3000mhz alın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • talhalkaptan kullanıcısına yanıt
    1060 6 GB var. Rx580 daha kötü diye biliyorum benim ekran kartımdan.
  • Roammmm R kullanıcısına yanıt
    DX11 performansı olarak 1060 6gb daha önde ama şimdi çoğu oyun DX12 kullanıyor ve RX580 daha performanslı

• Rx570 bile 1060'a yaklaşırken Rx580'in geçmesi çok normal

• Ve ayrıca 1060 pahalı

• Hocam '5 dakika sonra aynı fiyata Wraith fanlı modelini gördüm.' demişsiniz.
    O modeli nerede gördünüz paylaşır mısınız ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam R5 2600 stok olarakta zaten Wraith Stealth ile gelmiyor mu? Diger link biraz reklam tarzi one cikarmak icin bu belirtilmis olabilir. Stok sogutucular arasinda gidip gelmektense 12CM fanli kule tipi bir sogutucu alirsiniz uygun oldugunuzda, OC olmadan her turlu isinizi gorur stok sogutucu.

Tech Showdownyoutube
    Wraith Prism vs Wraith Spire vs Wraith Stealth Comparison!
    https://www.youtube.com/watch?v=zCkS77QUreQ

1) HDD ve SSD yi sorun olmadan kullanabilirsiniz.

2) Anakart olarak Asus TUF veya dediginiz gibi MSI Gaming Plus serisine bakabilirsiniz. Olmadi guzel VRM seti barindiran MSI B450 A-pro modeline de bakabilirsiniz. Voltaj verip OC yapmayacaksaniz herhangi bir fark hissetmezsiniz, sata sayisi, fan sayisi, USB cikisi gibi detaylar size uyuyorsa uygun fiyatli olanlara yonelin. Genelde yazin vs cok isinmamasi icin VRM sogutmali modeller oneriliyor, Gaming Plus'lar gibi.

3)Ram olarak 3000-3200 Mhz CL15 bir urun tercih etmeniz yeterli olacaktir. Daha iyisi ile daha yuksek performans aliyorsunuz ama arada verdiginiz fiyat farkina degmez.(OC yapmayacaksaniz)

• İndirim kampanyasında mı aldın ryzen 2600 , bende aynı senin gibi indirim varken aldım işlemciyi şimdi anakart seçmekte zorlanıyorum
    Konu takip

• Anakartı Micro-ATX alacaksan Bazooka modelini tavsiye ederim hocam. Daha sağlam bir modeldir.

www.vatanbilgisayar.com
    MSI B450M BAZOOKA V2 AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3466 MHz(O.C.) USB3.1 Anakart - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-b450m-bazooka-v2-am4-amd-ryzen-ddr4-3466-mhz-o-c-usb3-1-anakart.html

• Anakart MSI B450 GAMING
    Bellek DDR4-3200Mhz 8GB

Ekran kartı; .....
    Kasa 500W 80+ PSU'lu mid tower : fiyatına bak

8GB belleğin birini ileride alabilirsiniz.

Ekran kartı GTX 1660 : fiyatına bak

elindeki SSD ve HDD yi kullanırsın sorun olmaz

• ASUS TUF B450-PRO GAMING AMD B450 Socket AM4 Ryzen DDR4 3533(O.C)MHz Anakart 740TL vatan %18 indirimli
    ASUS GeForce GTX1660Ti ROG STRIX GDDR6 6GB 192Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı 2048TL %18 indirimli
    MSI GeForce GTX1070 Ti ARMOR 8GB GDDR5 256Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı 1070 Ti 1870TL %18 indirimli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.