Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 / Gaming x 1660Tİ FPS DROP (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1. İşlemcinizi overclock yapın 4ghz civarına.

2. Konudan yardım alıp ram ayarlarınızı yapın.

Düzelir.

https://forum.donanimhaber.com/ram-de-subtiminglerin-cpu-oyun-performansina-etki--142821364

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 13 Haziran 2020; 9:28:33 >
  • İşlemcş sıcaklığı anormal ben mesela pubg oynarken r5 2600@3,9ghz de stok soğutucuyla maks 67 görüyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rami 3000e çekince düzelmedi mi xmp açınca?

bu değerler normal değil kesinlikle. aynı işlemciyi kullanıyoruz ben bir sıkıntı yaşamıyorum oyunlarda
  • Kurinkishi K kullanıcısına yanıt
    Çok bariz işlemci ısınıyor, throttle yapıyor yani hızını düşürüyor. Hwinfo'da görünmemiş nedense.

İşlemciye overclock yapmak zorunda değilsin. Voltajı ve frekansı serin çalışacağı ancak performansı etkilemeyeceği bir noktaya çekmek gerek.

1.25 volt civarında 3.9 ghz falan çalışır muhtemelen. O zaman bu kadar ısınmayacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

1. İşlemcinizi overclock yapın 4ghz civarına.

2. Konudan yardım alıp ram ayarlarınızı yapın.

Düzelir.

https://forum.donanimhaber.com/ram-de-subtiminglerin-cpu-oyun-performansina-etki--142821364
    kule tipi soğutucu almadan overclock yapamam çok ısınmakta.

ram ayarlarına bakacağım teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: relling

İşlemcş sıcaklığı anormal ben mesela pubg oynarken r5 2600@3,9ghz de stok soğutucuyla maks 67 görüyordum.
    normal oyunlarda sanırsam benimkide fazla gecmiyor dün abim full ultra da just cause 3 oynarken ki değerleriydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Philae

rami 3000e çekince düzelmedi mi xmp açınca?

bu değerler normal değil kesinlikle. aynı işlemciyi kullanıyoruz ben bir sıkıntı yaşamıyorum oyunlarda
    2933 mhzde calıstırıyorum ikisinide ama çok saçma bir şekilde lolde hala fps drop var 250 den 100 lere kadar düşen bir drop...
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Çok bariz işlemci ısınıyor, throttle yapıyor yani hızını düşürüyor. Hwinfo'da görünmemiş nedense.

İşlemciye overclock yapmak zorunda değilsin. Voltajı ve frekansı serin çalışacağı ancak performansı etkilemeyeceği bir noktaya çekmek gerek.

1.25 volt civarında 3.9 ghz falan çalışır muhtemelen. O zaman bu kadar ısınmayacaktır.
    ben pek anlamıyorum voltej ve frekansı ayarlamayı nerden ayarlayacağımı bilmiyorum desem daha doğru olur beni bu işlemle ilgili yönlendirebileceğiniz bir konu varsa çok yardımcı olmuş olursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurinkishi

ben pek anlamıyorum voltej ve frekansı ayarlamayı nerden ayarlayacağımı bilmiyorum desem daha doğru olur beni bu işlemle ilgili yönlendirebileceğiniz bir konu varsa çok yardımcı olmuş olursunuz

Alıntıları Göster
    Kendi actigim konu var Ryzen 3600 icin, 2600 icin de benzer yolu biraz daha dusuk hizlar icin izlemek mumkun.
    https://forum.donanimhaber.com/ryzen-3600-ile-sorun-yasayanlar-gelin-biktim-sizden--141337629

• Arkadaşlar ryzen 5 2600 işlemcimi stock fan ile beraber 1.25 volt kullanarak 4.1 ghz ye çıkardım 71.8 sıcaklık değeri gördüm iyimidir?
    Bir müddet sonra iyi bir cpu cooler alıp daha yukarıya çıkabilirmiyim?
    Şu an 4.1 ghz de kullanmamın zararı varmı
    Oyunlarda 144hz stabil olarak oynuyorum ve sıcaklık değeri max 73 min 66 derecede çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurinkishi -- 13 Haziran 2020; 22:13:43 >
  • Kurinkishi K kullanıcısına yanıt
    başka oyunlarda da aynı mı lol online bir oyun tam objektif bir değer olmayabilir. hdd ssd bunlar da kontrol edilmeli o halde
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.