Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 için stok fan mı yoksa sıvı soğutma mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    şimdi o voltaj işi kandırmacalı.biosa giriyorsun dediğin gibi 1.26 nan diyorsun bunun nesini oynayacam ama windowsta yükte bi bakıyorsun 1.45 yani kanma sen o düşük voltaj gösterdiğine oyunda falan uçar.bu offseti uçmasın diye ayarlıyoruz zaten.bunlar 12nm işlemci gerek yok o kadar voltaja 1.25 4 ghz benimki şu an.ayar uğraşmak istemiyorsan sadece ve sadece offseti eksi 0.1 yap çık sonra yüke sokmak için cinebench ya da cpuz benchmark yap bir programla da yine cpuz olabilir voltaja bak ona göre offseti oyna ya da bırak sıcaklıklar düşerse ve yüksek bir voltaj olmuyorsa ama dediğim gibi çok da rahat oynama sonra pil mil uğraşırsın.ben 0.1'in etkisini görmek istiyorum ısı ve seste ve devirde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

şimdi o voltaj işi kandırmacalı.biosa giriyorsun dediğin gibi 1.26 nan diyorsun bunun nesini oynayacam ama windowsta yükte bi bakıyorsun 1.45 yani kanma sen o düşük voltaj gösterdiğine oyunda falan uçar.bu offseti uçmasın diye ayarlıyoruz zaten.bunlar 12nm işlemci gerek yok o kadar voltaja 1.25 4 ghz benimki şu an.ayar uğraşmak istemiyorsan sadece ve sadece offseti eksi 0.1 yap çık sonra yüke sokmak için cinebench ya da cpuz benchmark yap bir programla da yine cpuz olabilir voltaja bak ona göre offseti oyna ya da bırak sıcaklıklar düşerse ve yüksek bir voltaj olmuyorsa ama dediğim gibi çok da rahat oynama sonra pil mil uğraşırsın.ben 0.1'in etkisini görmek istiyorum ısı ve seste ve devirde.
    offset eksi 0.1 yapıp entera bastığımda 0.125 oluyor.Şimdi işlemi yapacağım.hiç bilmediğimden bir iki sorum olacak

oyun oynarken ısı sıcaklık ve en önemlisi voltaj değerlerini hangi programla kontrol edebilirim.(msi afterburner da voltaj gösteriyormu ?)

cpuz benchmark ile de test edeceğim.

• gurkanse kullanıcısına yanıt
    oyun içinde afterburner ile işlemci yük mhz ve ısı değerlerini görebilirsin ama voltaj sanmıyorum.bunun için hwinfo programını açarsın açılışta sensor only seçip run diyip çark şeklinde ayarlara girer OSD sekmesinde işlemci voltajını bulup sol üst show value seçip afterburneri de açıp görebilirsin diye düşünüyorum.cpu core current seçtim ben voltaj ayarı olarak ayarlarda.bi deneyeyim.

edit: cpu core voltage imiş.

Ryzen 5 2600 için stok fan mı yoksa sıvı soğutma mı?

bir de boşta da demeyelim bir saattir chrome açık geziyorum sıcaklık ve voltaj durumunu göstereyim ama sen çaktırmadan fan hızlarına bak.1000+ vereceğin su soğutmada bu kadar sessizlik sağlayabilecek misin bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 13 Temmuz 2019; 11:56:43 >

• quote:

oyun içinde afterburner ile işlemci yük mhz ve ısı değerlerini görebilirsin ama voltaj sanmıyorum.bunun için hwinfo programını açarsın açılışta sensor only seçip run diyip çark şeklinde ayarlara girer OSD sekmesinde işlemci voltajını bulup sol üst show value seçip afterburneri de açıp görebilirsin diye düşünüyorum.cpu core current seçtim ben voltaj ayarı olarak ayarlarda.bi deneyeyim.

edit: cpu core voltage imiş.

bir de boşta da demeyelim bir saattir chrome açık geziyorum sıcaklık ve voltaj durumunu göstereyim ama sen çaktırmadan fan hızlarına bak.1000+ vereceğin su soğutmada bu kadar sessizlik sağlayabilecek misin bilemiyorum.

1 saattir world of warcraft oynuyodum.şimdi biosa geçiyorum ve offset eksi 0.1 yapacağım.

resumde goruleb VDDCR CPU Voltage offset eksi 0.1 yapicam dogrumudur?
    Ryzen 5 2600 için stok fan mı yoksa sıvı soğutma mı? ,

tekrar world of warcraft oynamaya başladım.kaç dakika sonra aidata64 SS atiyim ? ya da başka ne yapmam gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkanse -- 13 Temmuz 2019; 12:19:31 >

evet dediğin yerde + tuşu ile offset seçiyorsun aşağısı eksi onun altındaki autoyu yine + tuşu ile 0.1 yapıyorsun başka ayar yok.

aida resmine baktım iyi aslında oyundan sonra.kasa içi sıcaklık sorunun yok olsa anakart sıcak olurdu 36 diyor çok iyi.fan devrin de fena değil ve cpu voltajı boşta olduğu için o şekilde sanırım daha yapmamışsın offseti.offseti yapınca yine böyle olacak yine düşük voltaj olacak boşta ama tek fark oyun içinde 1.4 falan çıkmayacak ama kaça çıkacak ben de merak ediyorum o yüzden şu hwinfo programı ile oyun içinde voltaja bakmayı yapabilirsin.beğenirsek bu şekilde bırakırız ve bence su soğutma falan alma o kadar para verip.çift kule noctua d15 gibi daha ucuzu falan varsa yavaş devir çevirmek için alınır.ben qfanı kapatıp full 1500 devir çevirsem buz tutar bu alet ama sesi çok geliyor o yüzden az dönsün ses yapmasın diye hem noctua 200mm fan aldım iki tane hem de 4 ghz'ye sabitledim voltajı da düşürüp.gayet memnunum sen de ayarlarsın umarım bir yol yöntem gidip 1000+ vermektense ki versen de sessiz olmuyor su soğutmalar.bendekinin pompası 5000 devir değişmiyor.fanları istediğin kadar kıs para etmiyordu.

• quote:

evet dediğin yerde + tuşu ile offset seçiyorsun aşağısı eksi onun altındaki autoyu yine + tuşu ile 0.1 yapıyorsun başka ayar yok.

aida resmine baktım iyi aslında oyundan sonra.kasa içi sıcaklık sorunun yok olsa anakart sıcak olurdu 36 diyor çok iyi.fan devrin de fena değil ve cpu voltajı boşta olduğu için o şekilde sanırım daha yapmamışsın offseti.offseti yapınca yine böyle olacak yine düşük voltaj olacak boşta ama tek fark oyun içinde 1.4 falan çıkmayacak ama kaça çıkacak ben de merak ediyorum o yüzden şu hwinfo programı ile oyun içinde voltaja bakmayı yapabilirsin.beğenirsek bu şekilde bırakırız ve bence su soğutma falan alma o kadar para verip.çift kule noctua d15 gibi daha ucuzu falan varsa yavaş devir çevirmek için alınır.ben qfanı kapatıp full 1500 devir çevirsem buz tutar bu alet ama sesi çok geliyor o yüzden az dönsün ses yapmasın diye hem noctua 200mm fan aldım iki tane hem de 4 ghz'ye sabitledim voltajı da düşürüp.gayet memnunum sen de ayarlarsın umarım bir yol yöntem gidip 1000+ vermektense ki versen de sessiz olmuyor su soğutmalar.bendekinin pompası 5000 devir değişmiyor.fanları istediğin kadar kıs para etmiyordu.
    sizin + 0.1 yap dediginiz VCDDR SOC Voltage dimi? ona dokunmadim ama iadata attigim ss eksi 0.1 ayarladiktan sonraki ss. 1400rpm de gezindi.max 52 derece gordu.anakart 37 40 arasi gezdi.bi uğultu yapacak kadar fan sesi vardi o azaldi.

su anda disaridayim.eve gecince VCDDR SOC Voltage ayarini da dediginiz gibi + 0.1 yapacagim.

eksi 0.1 biraz daha dusursem ne kadar dusurebilirim? biraz daha dusurunce belki biraz daha isi ve sicaklik duser.

asus fan expert diye bir yazilim gordum.onu yukleyip fan hizini biraz dusursem sikinti olurmu?

ryzen almamin sebebi fiyat konusunda uygun olmasi.gerci anakartina 700tl gibi bi rakam verdim :) sogutmaya 1000+ verdikten sonra direk intel alirdim daha iyi.o zaman hic ugrasmazdim boyle seylerle.benim sogutmadan kastim daha buyuk fan taktigimizda daha az döndüğünden dolayı cok daha az ses cikariyor.200-300 tl bandinda fani buyuk sogutma tavsiyeniz varsa alirim.noctua 200mm nasil takilir anlamadim pek.bakmam lazim.

4ghz e nasil sabitlediniz? ben islemciyi sabitlemedim.hep 4ghz de calismasi iyimi ki? yani internette gezinirken 4ghz de gereksiz yere fazladan calismis olmaz mi?

aksam eve gecince istediginiz denemeyi yapicam.int i5 6400+ 1060 6gb varken witcher 3 ultrada kasiyordu.bakalim ryzenla 1060 nasil performans verecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

+ 0.1 yapmayacaksın + tuşu ile değiştireceksin değerleri. eksi 0.1 doğru ama daha ne kadar gider bilmem denemen lazım ama azar azar git 0.112 gibi.

asusun yazılımları iğrençtir fanexpertle falan devir düşmez bence ve sağlıklı da olmaz.işlemci ısındığı kadar dönsün ve oyunda 52 çok iyi klima mı var odada?

benim kasanın 200mm desteği var 120mm kasa fanı takıyor ya millet bendeki 200mm sessiz diye dedim sen bulaşma 200 liraydı tanesi.

300 liraya 14mm çift kule fan olmaz 750 lira falandı noctua d15 dediğim o da piyasada kalmamış zaten.hani 500 550'ye varsa al yavaş çevir dedim ama 250 300 arıyorsan tek fan 120mm çapında fan bulabilirsin fsp windale6 bi incele.

cpu frequency mi bi ayar var autodan manuel yaparsan sabitlersin hızı da bence uğraşma kendi artsın senin model farklı 4 ghz için çok voltaj isteyebilir.coolnquiet ayarı ile 0.8 ghz'ye kadar düşüyor boşta hani sabitledim derken 4.3'e falan çıkmıyor turboyla.

1060 w3'te tad vermez ben oynadım.ayar kısarsın ve çok fps vermez.high yap boşver önemli olan ani düşüş yapacak mı?

• quote:

+ 0.1 yapmayacaksın + tuşu ile değiştireceksin değerleri. eksi 0.1 doğru ama daha ne kadar gider bilmem denemen lazım ama azar azar git 0.112 gibi.

asusun yazılımları iğrençtir fanexpertle falan devir düşmez bence ve sağlıklı da olmaz.işlemci ısındığı kadar dönsün ve oyunda 52 çok iyi klima mı var odada?

benim kasanın 200mm desteği var 120mm kasa fanı takıyor ya millet bendeki 200mm sessiz diye dedim sen bulaşma 200 liraydı tanesi.

300 liraya 14mm çift kule fan olmaz 750 lira falandı noctua d15 dediğim o da piyasada kalmamış zaten.hani 500 550'ye varsa al yavaş çevir dedim ama 250 300 arıyorsan tek fan 120mm çapında fan bulabilirsin fsp windale6 bi incele.

cpu frequency mi bi ayar var autodan manuel yaparsan sabitlersin hızı da bence uğraşma kendi artsın senin model farklı 4 ghz için çok voltaj isteyebilir.coolnquiet ayarı ile 0.8 ghz'ye kadar düşüyor boşta hani sabitledim derken 4.3'e falan çıkmıyor turboyla.

1060 w3'te tad vermez ben oynadım.ayar kısarsın ve çok fps vermez.high yap boşver önemli olan ani düşüş yapacak mı?
    odada klima yok sadece zalman z3 kasam var.iyi kasa demekki :)

tek fanli sogutma taksam yetmezmi ki? daha sonra 2.fani da takarim.

dayanamadim 1060 ilana koydum.1070 alicam bitane.1100-1300tl bandinda 1060 in fiyatlari.1070 1400 e buldum palitin bitane.konustum arkadasla :)

bu arada vakit ayirip yardimci oldugun icin gercekten tesekkur ederim.

rica ederim güle güle kullan.
  • quote:

rica ederim güle güle kullan.
    bios default yaptim cunku sistem kararli calismadi.youtube ta bi kac kere ileri sarinca dondu, oyundayken 2 kere dondu.once 5fps oynatir gibi mouse lagli calisti sonra 3 kere bip sesi geldi kasadan ve dondu.ben de default ayarlara cektim.kendime minimum ses f/p sogutucu arayacagim kendime.ama sicaklikta hic problemim olmadi.bosta 45 50 iken oyunda maksimum 60 gordu.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.