Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 için stok fan mı yoksa sıvı soğutma mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün itibariyle AMD Ryzen 5 2600 işlemci satın aldım.
    Overclock v.s ile işim olmuyor fakat daha önceki sistemimden kalma elimde Gamepower Iceberg markalı işlemci sıvı soğutma sistemi mevcut.
    Sizce Ryzen 5 2600'ün stok fanını mı kullanmalıyım söylemiş olduğum sıvı soğutmayı mı?
    Sıvı soğutma boşta kalsın istemiyorum açıkcası bir de yüksek ısı görünce morali bozulan bir insanım 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıvı soğutma bence

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bundan bahsediyorsan am4 desteği yok.
    www.hepsiburada.com
    Gamepower Iceberg 240 CPU Sıvı Soğutma 240mm Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/gamepower-iceberg-240-cpu-sivi-sogutma-240mm-pm-HB000005E2GM

aldığın yere am4 aparatı var mı diye sorabilirsin ya da piyasada var mı diye bak.
  • Aynen bunun 120 olan tek fanlı versiyonu. Aparat bulabilirsem şayet tavsiyeniz sıvı soğutmadan yana mı olur peki?

• gokhan_life G kullanıcısına yanıt
    overclock yapmayacaksan ben olaya ses olarak bakarım.stok fan tak sesine bak sıcaklık canını sıkıyor mu bak ve voltajı otomatik değil işte nedir 1.2v 1.25v falan yap serin çalışsın.beğenmezsen bul su soğutmanın aparatını onu tak bir de onunla dene.overclock yapmayacak adamın kafası şişmemeli ben bunu bilirim.oc yapıyorsa ses mes takmaz.
    Kullanabiliyorsanız neden kullanmayasınız ki? Benim anakartın am3 desteği vardı o sayede braket derdi olmadan takabildim. Sırf onun için bu anakartı almıştım zaten. Stok soğutucu olsa 3.9 ghz dan ötesini göremezdim. 120 lik sıvı soğutmayla 4.1 ghzda kullanıyorum.

• Am4 için aparat bulamıyorum. Sanırım stok fanda kullanacağım. Ses olayı abartı olmadığı sürece sorun değil. 3.9 ghz da kullanmam için yeterlidir sanırım stok fan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    İşin doğrusu bende sıvı soğutma kullanma taraftarıyım aslında. Fakat aparat bulana kadar bu düşüncemi askıya alacağım sanırım.

hızı sabitleyecem diye uğraşma bence turbosu neyse o şekilde kalsın ama anakartlar 1.45v gibi çok yüksek voltajlar veriyorlar auto'da.voltajı sabitlemen ısıda ve seste çok farkeder.
  • Şu an anakartın ayarladığı şekilde 3.85 ghz da çalışıyor. Voltaj ise 1.297v sabit

kesin bir şeymiş gibi söylemeyeyim çünkü her işlemcinin voltajı farklı olur.bir başlıkta 1.2v kullanıyorum dedi bir arkadaş 2700x' ama ben 1.25v bile kullanamadım.yine de o 1.297'yi azar azar düşür 1.2v'a kadar.sabit olmaz autoda öyle gibi görünür ama anakart basar 1.4v falan çok rahat.1.25v bile yapsan kardır sabitlersen en azından ne olduğunu bilirsin süpriz olmaz.
  • Tamamdır hocam. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

• Kardeşim islemcinin boşta ki isisi ve stres testinde ki isisi nedir acaba

• hayatim boyunda hep intel kullandim stok fanla beraber.hic ses derdim olmadi.ilk defa ryzen 2600 + asus b450 tuf gaming anakart aldim ve normalde masaustunde hic bir sey yapmiyorken fan sesi duyuluyor,oyuna girince cok ses yapiyor(bana gore).intelde hic duymadigimdan dolayi rahatdiz ediyor beni.ne yapmami tavsiye edersiniz?

islemci bostw 48-50 derece calisiyor.oyunlarda test etmedim henuz.

Zalman z3 kasam var.

• gurkanse kullanıcısına yanıt
    2000 serisinin aslında stok fanları güzel ama 2700 serisine veriyorlar.karşılaştığın sorun 2600 modeline o şekilde fan vermeleri.ikincisi anakartların fanları çevirme yöntemi olur benimkinde de var Qfan diye standart turbo silent diye.asus diyorsun sende de bu şekildedir.hiçbir şey yapmadan önce biosa girip monitoring kısmındaki Qfan'a girip bakar mısın hangi ayarlarda çalıştırıyor?o ayarları bi oyna silent yap başka ayarlar da var.Qfan kapalı olabilir fan sürekli son devir dönüyor olabilir.amd'de ısılar biraz yüksek gösteriyor şimdilik ısılara çok takılma ama sesi ayarlayamazsan am4 sokete uygun şöyle bir şey alabilirsin:
    www.hepsiburada.com
    Arctic Freezer 34 Esports Kırmızı CPU Soğutucu Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/arctic-freezer-34-esports-kirmizi-cpu-sogutucu-p-HBV00000KLN2T

bunun duo modelini bulursan giriş seviyesi su soğutma performansı veriyor ama gösterdiğim de fena değil.
    https://www.eteknix.com/arctic-freezer-34-esports-duo-review/5/

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

2000 serisinin aslında stok fanları güzel ama 2700 serisine veriyorlar.karşılaştığın sorun 2600 modeline o şekilde fan vermeleri.ikincisi anakartların fanları çevirme yöntemi olur benimkinde de var Qfan diye standart turbo silent diye.asus diyorsun sende de bu şekildedir.hiçbir şey yapmadan önce biosa girip monitoring kısmındaki Qfan'a girip bakar mısın hangi ayarlarda çalıştırıyor?o ayarları bi oyna silent yap başka ayarlar da var.Qfan kapalı olabilir fan sürekli son devir dönüyor olabilir.amd'de ısılar biraz yüksek gösteriyor şimdilik ısılara çok takılma ama sesi ayarlayamazsan am4 sokete uygun şöyle bir şey alabilirsin:
    https://www.hepsiburada.com/arctic-freezer-34-esports-kirmizi-cpu-sogutucu-p-HBV00000KLN2T

bunun duo modelini bulursan giriş seviyesi su soğutma performansı veriyor ama gösterdiğim de fena değil.
    https://www.eteknix.com/arctic-freezer-34-esports-duo-review/5/
    Qfan açtım önce bir optimize et dedim 2 dakika bekletti ve optimize etti.

CPU FAN 1305 rpm
    cha1 fan 672 rpm
    cha2 fan n/a
    cha3 fan n/a
    AIO pump n/a

Başka yapılabilecek ayar varmı ? voltaj manuel ayarla diyenleri gördüm başkalarının konularında.voltaj auto kullanma,elle değer gir diyenler var.sıkıntı verirmi işlemciye ? etkilermi sessiz ve soğuk çalışmasını ? voltaj manuel ayarlamak işlemcinin performansını düşürür mü ?

tam olarak bu şekilde ve cpu fan silent olarak ayarladım.biostan baktığımda 45 derece gösteriyordu sıcaklığı.intel kullandığım zamanlarda çok sessizdi ama şimdi o uğultuyu çok rahat duyabiliyorum ve yıllarca intel kullanmış biri olarak beni rahatsız ediyor açıkçası.kasaya elimi koyduğumda işlemci fanı yüzünden fazla titrediğini hissedebiliyorum.

yapabileceğim bir şey yok ise sıvı soğutma almak zorunda kalıcam.

konuda bahsedilen voltaj düşürüp sabitleme işlemini yapabilirsiniz.yukarıda 1.25v olmadı demişim ama daha sonra ayarladım oldu siz de buna benzer 1.25-1.3v arası bir ayar verin voltaja anakart otomatik vermesin çünkü çok fazla veriyor bu da ısı ses demek.stok kullanıyorsanız 3.8 3.9 bir değere de sabitleyin precision boost ayarlarını kapatın.sabit hız ve voltajla belki 1300 devirin altına düşürebilir bilemem ama sıcaklıklara kesin faydası olacaktır.

not: voltajı sabitlemek verine voltajı offset -(eksi) 0.112 gibi bir değer de yapabilirsiniz yine oto voltaj düşecektir ve boşta 0.8v gibi olacaktır.sabit 1.25v verirseniz boşta yükte hep 1.25 verir yükte faydalı ama boşta gereksiz olur.offset ayarı biraz uğraştırabilir ama yanlış yaptığınız yerde windows belki de makine açılmayacaktır.
  • quote:

konuda bahsedilen voltaj düşürüp sabitleme işlemini yapabilirsiniz.yukarıda 1.25v olmadı demişim ama daha sonra ayarladım oldu siz de buna benzer 1.25-1.3v arası bir ayar verin voltaja anakart otomatik vermesin çünkü çok fazla veriyor bu da ısı ses demek.stok kullanıyorsanız 3.8 3.9 bir değere de sabitleyin precision boost ayarlarını kapatın.sabit hız ve voltajla belki 1300 devirin altına düşürebilir bilemem ama sıcaklıklara kesin faydası olacaktır.

not: voltajı sabitlemek verine voltajı offset -(eksi) 0.112 gibi bir değer de yapabilirsiniz yine oto voltaj düşecektir ve boşta 0.8v gibi olacaktır.sabit 1.25v verirseniz boşta yükte hep 1.25 verir yükte faydalı ama boşta gereksiz olur.offset ayarı biraz uğraştırabilir ama yanlış yaptığınız yerde windows belki de makine açılmayacaktır.
    hocam bu voltaj düşürme sabitleme işlerine tamamen fransızım ben.internette gezinirken olsun oyun oynarken olsun.gerektiği yerde gerektiği kadar çalışsın bana yeter.anladığım kadarıyla voltaj sabitlersem işlemciye hep aynı voltaj gideceğinden aynı seviyede çalışacaktır.bu da oyun oynamıyorken gereksiz olacaktır.benim bu voltaj mevzusunu araştırıp öğrenmem lazım.hangi durumda işlemci nasıl çalışıyor diye.Neticede daha yeni para verdim.makine açılmaz falan korkutmayın beni.hanım daha para harcatmaz makineye :D

yav açılmasın çıkar pili bekle tak açılır default halde.açılmaz derken bozulur anlamında değil.o offset işini ben anlamadım öğreneceksen onu öğren de bana da öğret.şimdi ben eksi 0.112 verdiğimde işlemci max 1.352 falan oluyordu yani demek ki 1.46 falan oluyor otomatikte hatta ben bir kere 1.5 bile gördüm yazık günah bu kadar voltaj verilir mi ömründen yer ve ısı ses.bu işin oluru az voltajla sessiz serin çalıştırmaktır fakat offset ile 1.25v nasıl verecem anlayamadım.fazla seçiyorum çok düşsün diye makine açılmıyor ve bu zalak asusta dual bios olmadığı için gigadaki gibi ve crashfree dedikleri nane her zaman çalışmadığı için yıldım pil sökmekten.stok kullanacaksan mhz sabitlemeyeceksen precision boost falan kapatmayacaksan yani hiçbir şey yapmayacaksan offset eksi 0.1 yap geç en azından 1.45v görmez bir daha ve boşta 0.8 olur.yine öğren ama bu tek ayarı yap ve bi bak nasıl oluyor?

• quote:

yav açılmasın çıkar pili bekle tak açılır default halde.açılmaz derken bozulur anlamında değil.o offset işini ben anlamadım öğreneceksen onu öğren de bana da öğret.şimdi ben eksi 0.112 verdiğimde işlemci max 1.352 falan oluyordu yani demek ki 1.46 falan oluyor otomatikte hatta ben bir kere 1.5 bile gördüm yazık günah bu kadar voltaj verilir mi ömründen yer ve ısı ses.bu işin oluru az voltajla sessiz serin çalıştırmaktır fakat offset ile 1.25v nasıl verecem anlayamadım.fazla seçiyorum çok düşsün diye makine açılmıyor ve bu zalak asusta dual bios olmadığı için gigadaki gibi ve crashfree dedikleri nane her zaman çalışmadığı için yıldım pil sökmekten.stok kullanacaksan mhz sabitlemeyeceksen precision boost falan kapatmayacaksan yani hiçbir şey yapmayacaksan offset eksi 0.1 yap geç en azından 1.45v görmez bir daha ve boşta 0.8 olur.yine öğren ama bu tek ayarı yap ve bi bak nasıl oluyor?
    bios ayarlarında precision boost'u bulamadım.tamam birazdan offset eksi 0.1 yapacağım.voltaj bende 1.25 lerde geziyor zaten 1.45 hiç görmedimki :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.