Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 stok fan yeterli mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: IVBACK

Yeterli, düzgün bir termal macun sürerseniz oc bile yapabilirsiniz. Ben stok fan ile 3.9ghz 1.275v kullanıyorum oyunlarda biraz sesli ama kulaklık varken duyulmuyor.
    agam voltage 1.275 verip llc kacta kullanıyosun acaba
  • clarq26 kullanıcısına yanıt
    Llc otomatikte hocam ellemedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eser. kullanıcısına yanıt
    Tüm çekirdekler sıcaklığa göre 3.6-3.7 ye ancak çıkıyor.

• quote:

Tüm çekirdekler sıcaklığa göre 3.6-3.7 ye ancak çıkıyor.
    outoda bıraktıysan 1.325 flan voltage veriyodur hocam o işlemci sana tavsiyem işlemci hızını 3.9 çek voltga olaraktada 1.275 ver cinebecng r20 test yap üst üste 3 kere yap ama baktın 3ünüde donadna gecti öle kullan oyunlarda daha yuksek hızlara cıkar bide otomatikte daha az ısınır
    Hocam voltajı sabir 1.275v frekansıda 3.9 olarak ayarladım zaten ama llc ye dokunmadım.

• quote:

Hocam voltajı sabir 1.275v frekansıda 3.9 olarak ayarladım zaten ama llc ye dokunmadım.
    cinebecnr r20 test yaptınmı yapmadıysan 3 kere sok teste baktın dondu llc2 ye cek bidaha 3 kere test et
    3ünüde gecerse emin ol sogutucu flan almana gerek kalmaz bende 1.275 4.0 llc3 kullanıyorum oyunlarda 64 dereceyi gecçmiyor
    Aylardır böyle kullanıyorum testler, render veya oyunlar sırasında hiçbir sorun çıkmadı hocam stabil. 1.275v 4.0ghz stabil değil ama.
  • quote:

Aylardır böyle kullanıyorum testler, render veya oyunlar sırasında hiçbir sorun çıkmadı hocam stabil. 1.275v 4.0ghz stabil değil ama.
    çip farkından dolayı 1 ay oncesine kadar bendede baska r5 2600 vardı 4.0 için 1.325voltage istiyodu bendekını satıp üstüne az bişi para koyup bi arkadastan satın aldım 1.275voltage ile sorunsuz kullananıyorum silikon biraz daha iyi demekki
  • Siz bu r5 2600 ü bırakın 70-80 leri 60 derecelere bile nasıl çıkarıyorsunuz anlamış değilim. Benim sistem imzamda mevcut oradan bakabilirsiniz. Benim bilgisayar boşta 36-37 derecelerde yük bindiren testlerde ise 57-58 dereceyi geçmiyor. Oyun oynarken 45-46 larda geziniyor. Tamam bende stok soğutucu yok fakat öyle uçan kaçan bir soğutucuda yok. Hyper TX3 EVO 92mm fanlı kule tipi giriş seviye soğutucu var. Kasam ve havalandırma çok iyi. Ama bu kadarda fark ettirecek bir durum olamaz. İsteyene özelden resim ve videoda atabilirim. Bence birazda vrm soğutucusu olmayan anakartlardanda kaynaklanıyor olabilir.

• bu sogutucu yeterli gelir boyuda kısa 144 mm
  • ayrıca ne yazdığımının fazlasıyla farkındayim çünkü gerçek kaliteli bir 650 w çok rahay yeter o sisteme....anacak frisby bross vs gibi kalitesiz psular ciddi bir soru işaretidir...çoğu zaman tavsiye edilmez....thermaltake zalman fps corsair gibi kaliteli markalar alın.... kaliteli bir 500 w o siteme yeter....psunun 12 v kanalından kaç watt güç verebildiğine bakın 500 watt yazan size tam 500w vermez ısıya dönüşen enerji nedeniyle 400-450 arası değerler alacaksınız...yeni nesil ryzenler cpu boyutlarının küçülmesi sayesinde genelde 65 w civarı ancak sistemde 590 gibi çok güç çeken bir gpu var bu yüzden 600 w civarı alın ileriye dönük olur....belki extra güç gereken cpu+gpu konbinasyonuna geçebilirsinz tekrar psu almak zorunda kalmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakessss -- 31 Ocak 2020; 14:15:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ymy67

Siz bu r5 2600 ü bırakın 70-80 leri 60 derecelere bile nasıl çıkarıyorsunuz anlamış değilim. Benim sistem imzamda mevcut oradan bakabilirsiniz. Benim bilgisayar boşta 36-37 derecelerde yük bindiren testlerde ise 57-58 dereceyi geçmiyor. Oyun oynarken 45-46 larda geziniyor. Tamam bende stok soğutucu yok fakat öyle uçan kaçan bir soğutucuda yok. Hyper TX3 EVO 92mm fanlı kule tipi giriş seviye soğutucu var. Kasam ve havalandırma çok iyi. Ama bu kadarda fark ettirecek bir durum olamaz. İsteyene özelden resim ve videoda atabilirim. Bence birazda vrm soğutucusu olmayan anakartlardanda kaynaklanıyor olabilir.
    hocam benımde işlemcide r5 2600 bosta 35 39 arası değişiyo teslerde 65 70 oluyo oyunlarda 50 60 arası bendekı stock sogutucu sendekı 6 bakır borulu sgotucu + kule tipi bence senin işlemcinden sorun var :d

Valla dediğinden hiçbirşey anlamadım. Ayrıca bende 6 bakır borulu soğutucu yok 3 bakır borulu Hyper TX3 EVO var. Sıcaklıklarımda aynı dediğim gibi bence bir sorun yok işlemci gayet serin çalışıyor ki zaten 65w tdp değeri var. Bence 70-80 lerde çalışması anormal.
  • quote:

Valla dediğinden hiçbirşey anlamadım. Ayrıca bende 6 bakır borulu soğutucu yok 3 bakır borulu Hyper TX3 EVO var. Sıcaklıklarımda aynı dediğim gibi bence bir sorun yok işlemci gayet serin çalışıyor ki zaten 65w tdp değeri var. Bence 70-80 lerde çalışması anormal.
    3 sagda 3 solda ya ondan dedim
    Hocam onlar u şeklinde aynı boru hem sağı hem solu dolaşıyor yani kısaca 3 bakır borulu.
  • quote:

Hocam onlar u şeklinde aynı boru hem sağı hem solu dolaşıyor yani kısaca 3 bakır borulu.
    biliyorum ısı yönetimi konusundan stock sogutu ile karsılastırılamaz ayriyeten stock ile hemen hemen aynı degerleri alıyorum saten
  • OC yapmayacaksan yeterli, ben stok fan kullanıyorum

Şuan DOTA2 maçından çıktım alt+tab'da bu yorumu yazıyorum

Ryzen 5 2600 stok fan yeterli miRyzen 5 2600 stok fan yeterli mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 1 Şubat 2020; 23:3:56 >

• ymy67 kullanıcısına yanıt
    Bende de önceden oyunlarda 65 dereceyi görüyordu. 3600 işlemci ve dandik bir xigmatek soğutucu var. Kabloları düzenledim, öndeki fanın hemen önündeki hdd yuvasını söktüm ve macunu kaliteli bir şey ile değiştirdim. 12-15 derece fark etti yükte. Şu an boşta 35 civarı. Yükte ise 50-55 arası geziniyor. Kısaca kasanın havalandırması çok fark ettiriyormuş.
  • arsenik kullanıcısına yanıt
    Tabi farkettiriyor. Millet tıkış tıkış kasalara montaj yapıyor, fabrikasyon termal macunuda stok soğutucuyla birlikte monte ediyor sonra işlemci yükte şöyle böyle. Benim kasa o kadar büyük ki anakartın yanına 2. bir anakart daha sığar. Ayrıca işlemci soğutucusunun fan kısmının kesinlikle kasa çıkışına dönük olması lazım kule tipi soğutucularda zaten direk arka eksoz fanına bakıyorda yatay soğutucularda kasanın yan tarafında hava girişinin olması çok büyük etken. Zaten 65w tdpli bir işlemci bu şartlarda katiyen sıcak çalışmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.