Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 stok fan yeterli mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit: aida64te 3 dakikada 80e ulaşıyor işlemci
    Anakart ise 37den 40 oluyor
    Ekran kartını aida64de teste soktuğumda ekran kartı 56°C olduğunda falan mouse donmaya başlıyor

Öncelikle sistemi yeni aldım;
    Frisby venom 9270g 650w 80+ kasa
    Ryzen 5 2600 stok fan
    radeon rx590 nitro
    Gigabyte b450m s2h anakart
    8 gb corsair vegeance
    240gb james donkey ssd var

Csgo oynarken işlemci 70 derecelere ulaşıyo ve ekran gidiyor onun dışında çok sık olmasa da günlük gezinmede 1-2snlik mouse ve klavye donması sorunuyla karşılaşıyorum ekran kartım oyunlarda genelde 50 derecelerde çalışıyor anakart sıcaklığım ise boşta 40 işlemci sıcaklığım ise yine boşta 50 civarlarında .

Sıcaklıktan kapanıyor diye düşünüyorum işlemciyi max %80 çalışsın diye ayarladım ama yine gidiyor. Sizce sorun kasada mı yoksa işlemci soğutucuyu mu değiştirmeliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reptarep -- 31 Ağustos 2019; 2:11:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İşlemciniz için 70 derece hiç bir şey. Kapanma sorununa başka bir şey yol açıyor olmalı. Yine aida da ki değer bile kapanmasina yol açmaz bildiğim kadari ile 95 lere kadar sorunsuz çalışmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WmGMD W kullanıcısına yanıt
    Ekran kartından dolayı olabilir mi ?

Gpuyu Aida64 testine soktuğumda windows donmaya başlıyor

• reptarep R kullanıcısına yanıt
    Donması olayı normal hocam yüke girdiğinden ötürü. Benim gpu da da yaşanıyor. Güç kaynağı 12V kanalından kaç A veriyor baktınız mı acaba

Kasanın içinden çıkan stok psu. 12v kanalından kaç vermesi lazım benim sistemi besleyebilmek için? kasanın yanını açtım yazmıyor nerden öğrenebilirim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: reptarep

Kasanın içinden çıkan stok psu. 12v kanalından kaç vermesi lazım benim sistemi besleyebilmek için? kasanın yanını açtım yazmıyor nerden öğrenebilirim ?
    PSU nün arkasinda yazar hocam. Yazan değerleri verebiliyor mu bir de o kısmı var. Benzer sistem sadece işlemcisi 8400 olan arkadaş ta 500W fsp var henüz hiç karşılaşmadık böyle bir sorunla. İşlemci nin sıcaklıkları bahsettiğiniz gibi ise diğer parçalara bakmakta fayda var. Hatta driver lara.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 3600 için anakart sorunu
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anladım peki mediamarkt veya vatan gibi yerler bu tarz işlere bakar mı yani götürsem sorunu bulup tamir ederler mi yoksa incehesapa geri mi göndermeliyim ?

• yetersiz psu ve ayrica yeni psu aldiktan sonra voltaj düşürme yapman gerekiyor cpu icin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakessss kullanıcısına yanıt
    İlk defa senden duydum

• DARKKO70 D kullanıcısına yanıt
    Öyle bişey yok zaten o yüzden ilk kez duydunuz.

• Yeterli, hatta ben işlemcinin boost özelliğini kapattım undervolt yaptım stres testinde 57 dereceyi geçmedi.

• Yeterliden kasıt ne ona bakmak lazım öncelikle. Amaç işlemcinin yanmaması ise yeterli tabi ama ben aynı zamanda kafa ütülemesin, ses yapmasın istiyorum derseniz hiç yeterli değil.

Yüke girdiği zaman ani ısı yükselmesi ile işlemci 40 dereceden 60 derecelere çıkıyor ve fan kafa ütülemeye başlıyor.
    Ben Ryzen 1600 ile topladığım sisteme daha sonra 1600 yerine 2600X taktım. 1600 ile de Dark Freezer X120 kullandım, 2600X ile de kullanmaya devam ediyorum. Sıcaklığa etkisi gayet güzel oldu. İşlemci yük altında dahi 70 dereceyi geçmiyor ama Dark'ın fanı da yüksek rpm ile ses yapıyordu. Bir kaç gün önce Be quiet! pure wings 2 ile değiştirdim fanını ve aşırı sessiz bir işlemci soğutucu oldu. Şimdi 65 dereceyi geçmiyor işlemci ve fan sesi yok.
  • hem intel hem amd kullanmış birisiyim...bırakın ryzeni eski phenomlarda bile bu işe yarar...birçok anakart için default gelen voltaj ayarı 1.35 veya üstüdür çoğu zaman en az cpu voltajı 1.30 dur.....cpu undervolt yazarsanız büyük ihtimalle bulacaksınız araştırmadan birşey yazmamanızı tavsiye ederim....volkan oyun kuvvetlerine de bakabilirsinzi....VOLTAJ DÜŞÜRME DİYE BİRŞEY KESİNLİKLE VAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakessss -- 31 Ocak 2020; 23:45:38 >
  • Yeterli, düzgün bir termal macun sürerseniz oc bile yapabilirsiniz. Ben stok fan ile 3.9ghz 1.275v kullanıyorum oyunlarda biraz sesli ama kulaklık varken duyulmuyor.

• Stok fan ile normal çalışır. O soğutucu aida testinde doğal olarak ısınır. Lakin sorunun ramden kaynaklı da olabilir. Ramlerin bios üzerinden xmp profili açıkmı bir bakın. Ram 3000mhz ise eğer xmp açmazsan o performansta çalışmaz. İkincisi ise ramlerin anakartın 1 ve 3. Slotlarında ise onu 2 ve 4. Slotlara taşıyın. Eğer öteki türlüyse tam tersi.

• hocam r5 2600 stock sogutucu bi nebze yeterlidir

bende r5 2600 1.2750 voltage 4.0ghz da llc2 de stabil kullanıyorum suanlık bi problem yok ısınamda bosta 35 38 aracı gidip geliyor
    oyun oynarken atıyorum gta5 62 derecede sabit kalıyor chernobilyte oynuyorum oda stabil sorunu olan bi oyun 65 derece kalıyor
    ha bide fan eğrisini ayarlarsan eger ses sorunuda ortadan kalkıyor

ısı 40derece fan hızı %20
    ısı 50derece fan hızı %35
    ısı 60derece fan hızı %55
    ısı 65üstüne cıkınca fan hızı %75 ayarladım masa üstünde fan sesi bile gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarq26

hocam r5 2600 stock sogutucu bi nebze yeterlidir

bende r5 2600 1.2750 voltage 4.0ghz da llc2 de stabil kullanıyorum suanlık bi problem yok ısınamda bosta 35 38 aracı gidip geliyor
    oyun oynarken atıyorum gta5 62 derecede sabit kalıyor chernobilyte oynuyorum oda stabil sorunu olan bi oyun 65 derece kalıyor
    ha bide fan eğrisini ayarlarsan eger ses sorunuda ortadan kalkıyor

ısı 40derece fan hızı %20
    ısı 50derece fan hızı %35
    ısı 60derece fan hızı %55
    ısı 65üstüne cıkınca fan hızı %75 ayarladım masa üstünde fan sesi bile gelmiyor.
    Nerden ayarlayabiliyoruz işlemci fan hızını

• quote:

Orijinalden alıntı: IVBACK

Yeterli, düzgün bir termal macun sürerseniz oc bile yapabilirsiniz. Ben stok fan ile 3.9ghz 1.275v kullanıyorum oyunlarda biraz sesli ama kulaklık varken duyulmuyor.
    İşlemci stokta zaten 3.9 çalışmıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Eser.

Nerden ayarlayabiliyoruz işlemci fan hızını

Alıntıları Göster
    biostan smart fan controller diye bolum vardır ordan ayarlaya bilirsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.