ryzem 5 3100 işlemci aldım oyuna yönelik orta seviyeli bir sistem kurmaya çalışıyorum. mid/high ayarlarda oyunları önümüzdeki 4-5 sene oynayabilmek için. bu kartı n11den kupon ile 887 tlye, bunu da hepsiburada'dan 825tlye alıyorum. hangisini almak uzun vadede daha mantıklı ? asus tuf b450m pro s benim daha çok hoşuma gitti nedense ama bu konularda çok bilgim yok. bilgili olan kişiler yorumlarını paylaşırlarsa sevinirim. |
Ryzen 5 3100 için B550M Pro VDH wifi mi yoksa Asus B450M Tuf Pro S mi ?
-
-
su konuya bak:https://forum.donanimhaber.com/msi-mpg-b550-gaming-plus-vs-msi-mpg-b550-gaming-edge-wifi--146417891
963 liraya denk gelecek olan b550 gaming plus varmis onu al..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
o paraları gelmiyor diyenleri gördüğüm için biraz riskli gibi. siz başlıktaki iki ürün hakkında ne düsünüyorsunuz
-
hayır hocam boyle birsey yapma.ryzen 5 3600 ve b450 ile daha yuksek fps alırsınız ve ileriye donuk olur.b550 alıp ryzen 5 3100 alınmaz.anakart kadar pahalı işlemci alınıp işlemciden kısılmaz.
-
ben senin konuyla ilgili konusayim o zaman, anakart olarak bakarsak, b450 nin üzerindeki heatsink daha iyi, mosfetler dr.mos yani daha iyi, genel olarak daha kaliteli bilesenler var -> tuf pro s te... ikisi arasindan chipset farkini ve wifi bluetooth gibi özellikleri cikartirsak b450 tuf pro s daha iyi... pro s te type-c de var... b550 pro vdh da pcb nin bakir kismi daha iyi, 2Oz bakir yani iki kat daha kalin veriyolu, isinmaya karsi etkisi olur ama bu anakartin mosfetleri zaten 46lik cok iyi degil hani yinede ikiside 4 katmanli pcb zannediyorum, b450 nin yazmiyor sadece ama 6 katmanli olsa reklamini yaparlardi.
ama uzun vade dedigin icin b550 demistim. (en az gaming plus gibi)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Kasım 2020; 10:39:57 >
teşekkürler, ileride daha yüksek donanımlı bir sistem kurabilirim şu anda 5sene civarı orta seviyede idare etse yeterli zaten hocam. bir de son bir sorum var hocam;
asus tuf pro-s in sitesinden
(https://www.asus.com/tr/Motherboards-Components/Motherboards/TUF-Gaming/TUF-GAMING-B450M-PRO-S//
uyumlu ramler listesi diye birşey varmış qvl diye ona baktım ama almak istediğim ramleri göremedim.
almak istediğim ramler bunlar :
corsair vengeance lpx-
CMK16GX4M2D3600C18 c18 3600mhz 2x8gb = 819tl
corsair vengeance rgb pro
CMW16GX4M2C3200C16 c18 3200 mhz 2x8gb =807tl
sizce uyumluluk sorunu yaşatır mı bu ramler, ve yaşatmazlarsa hangisini almam daha iyi olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 11 Kasım 2020; 10:41:46 >
-
yukariya extra bilgiler editledim, simdi webden de tekrar baktim. evet üzerinde ki bilesen kalitesine göre tuf daha uzun ömürlü olabilir diyebiliriz.
ram qvl listesi diye bir konu var, uyumlu ramler kolayliktir direk xmp den acarsin timingler ile ugrasmazsin, öteki türlü pek anlamiyorsan ugrastirir. bu konuyu bu anakarti kullanan arkadaslara sormak lazim, 3600mhz ile kullanan var mi? benim hatirladigim gskill gvk 3600 cl18 ile kullanan vardi sanki ama emin degilim.
b550 lerde ram konusunda daha esnektir. bulunabilir ram sayisi fazladir cünkü bu anakartlar revize edildi. Gerci tuf pro s te revize edilmis bir b450dir. ama bu anakarta uygun ram arastirmadim simdiye kadar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Kasım 2020; 11:4:45 >
quote:
mid/high ayarlarda oyunları önümüzdeki 4-5 sene oynayabilmek için.
Ne olduğuna bakmaksızın B450'leri pas geçip, bütçenize uygun orta karar B550 çipsetli anakart almak daha iyi olur.
R3 3100 sizi bir süre götürür. Önümüzdeki yılın başlarında R5 5600 (6/12) ve R7 5700x (8/16) çıkacak. İleride fiyatları da düşünce, durumunuza göre bu ikisinden birine güncelleme yaparak 4-5 yılı göreli olarak kurtarırsınız.
@kunGFu size uygun bir B550 anakart seçer
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hem fiyatı çok iyi hem de daha güncel bir anakart.
-
Seçiminizi b550 den yana yapmanızı öneririm A pro modele de göz atabilirsiniz aynı kartın atx modeli
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jane AshtartHem fiyatı çok iyi hem de daha güncel bir anakart.
bu işlemci için bu kartı almaya değer mi diye düşünsem de b550 (pci 4.0) 'den vazgeçemedim, çift m2 slotu ve wifi özelliği olduğu için bu kartı aldım.
5700xt 8gb
amd 3600
2x8 3000mhz
pci4.0 m2 ssd
pci3.0 nvme m.2ssd
2tb 7200rpm
750w thermaltake
bu sisteme bu anakart uygun mudur?
bir de sormak istediğim 100 tl farkla 3600x alınır mı? 24 saat açık kalacak pc. sürekli baskı işleri, geceleri mesai harici oyun elektrik tüketimi adına 3600x bizi zarara sokar mı?
-
chip set farklı olsada asus seviye olarak üst model. b550 yeni nesil olsada msı başlangıç seviye modeli ille b550 alacaksan prıme b550m-k almanı öneririm
-
quote:
Orijinalden alıntı: ankaraps3chip set farklı olsada asus seviye olarak üst model. b550 yeni nesil olsada msı başlangıç seviye modeli ille b550 alacaksan prıme b550m-k almanı öneririm
Hocam msi b550 pro vdh wi-fi özellikli anakart 1065 tl. Asus da ayni yaklasik. Hangisini önerirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: rec25Hocam msi b550 pro vdh wi-fi özellikli anakart 1065 tl. Asus da ayni yaklasik. Hangisini önerirsiniz.
Alıntıları GösterBirebir aynı özelliklere sahip anakartlar arasında tercih yapılamsı gerekirse, öncelikli olarak fiyat ve ardından teknik servis hizmetini baz almak gerekir. Özellikle teknik servis konusunda Msi bir gömlek daha iyidir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X