Ryzen 5 3600-5600-5600x (Render)
-
-
8 16 bir işlemci daha iyi olur
5700x 5800x gibi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler hocam. 5700x ve 5800x alırsam sanırım soğutucu da almam gerekir. Ryzen 9 5900x'e de baktım o da aynı şekilde. Bu sefer bunlara para harcamak yerine sistemi satıp 7500f-7600x'li ddr5 sistem almak daha mı mantıklı olur diye düşündüm. 3-4 ay içerisinde ddr5'e geçmeyi düşünüyordum ama bu saydığımız işlemciler ciddi oranda etki edecekse ddr5'e bir müddet daha geçmem herhalde. Sizce hangisi daha mantıklı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Render daha cok ekran karti ve ram yüklenen bi uygulama 2*16 yada 2*32 yapip min 12-16 vram kart lazim 4070ti super gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 28 Ocak 2025; 2:26:22 >
Teşekkürler hocam. Konuyu açmamın bir nedeni de yükseltme yapmak yerine giriş seviyesi bir ddr5 sisteme geçmek daha mı mantıklı sorusuydu. Siz ne düşünüyorsunuz hocam? Bu işlemci ddr5'e geçme ihtiyacını uzun süre erteler mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merzifonlu Joe -- 28 Ocak 2025; 14:27:17 >
Hocam kart düşük model ama vramı iyi. 3060 12gb. Şimdi ekran kartı yükseltmek daha maliyetli olacak,o yüzden de arkadaş 3-4 ay sonra ddr5 sistem almayı düşünüp bu sisteme çok harcamayı düşünmüyor. Kullandığı uygulamalardan birisi de işlemci ağırlıklıymış. Sistemini değiştirene kadar işini görecek değişiklikler istiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X