Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 güncellemeye değermi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayırlı olsun hocam bende bu soğutucuyu tercih edebilirim. Yorumlarıda çok iyi ama baya büyük demişler benim kasa biraz ufak :)

Hangi kasayı kullanıyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ylönen kullanıcısına yanıt
    Hocam sogutucu anakart kadar.
    rampage phantom kasa.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • işlemci yerine ekran kartı güncellemesi yapın 4070ti a kadar işlemci 2k için yeterli kendim kullandım. 3050-3080 4070-4070ti super arası tüm kartları 2k-4k olarak kullandım aynı işlemciyle. emin olun gram işlemci yükseltme yaptıracak birşey bulamadım.

• gmyo31 G kullanıcısına yanıt

Hocam sizin anakart benimkinden farklı bende 2 ram slotu var ve büyük ihtimalle ilk ram slotunu kapatacaktır :)

O yüzden biraz daha ölçüleri ufak olan bir kule tipi soğutucu tercih ettim umarım düzgün soğutur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylönen -- 19 Aralık 2024; 10:35:5 >
    5700x3d mi aldınız tavsiye ederim muhtemelen soğutur.oyunlarda bende 65 dereceyi geçmedi sizin ki de olsun olsun 70 derece olsun.undervolt yapar daha da düşünürsünüz.eger ddr 5 e geçmeyip am4 sokette kalacaksınız 5700x3d güzel alternatif .bana maliyeti 4.500 tl oldu.am5 gecseydim en 7500f veya 7600 alacaktım anakart Ram derken 12-13 k maliyeti olacakti,anakart ve rami de satsam en az 10 k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmyo31 -- 19 Aralık 2024; 11:31:54 >

Evet hocam 5700x3d aldım. 8*2 - 16 gb ram vardı onu da 32gb'ye yükselttim. İşlemci ram Soğutucu ile beraber hepsi yaklaşık 10.000 TL'ye geldi.

Eski işlemcim ve ramleri elden çıkarıp maliyeti biraz daha düşürmüş olurum.

Daha önce hiç bios update yada parça söküp takma falan yapmadım termal macun bile sürmüşlüğüm yok umarım hayırlısıyla bozmadan yaparım  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylönen -- 19 Aralık 2024; 11:18:19 >
    Hocam youtube videolarına bak.elin tornavida tutuyorsa basit.onune tlfnu tut aç youtube den yaparsın.anakarta dikkat et tornavidayi kaçırma.islemcinin pinlerine dikkat et yerlestirirken,hem islemcinin de hemde anakartin uzerinde isaret vardir,ona gore yerlestir islemciyi.macunu ince bir katman sür boca etme.sogutucuyu çok sıkma vidalarini gevsekte bırakma işlemciye temas etsin.

Teşekkürler hocam söylediklerine dikkat edeceğim.

Dün bir termal macun yenileme videosunda gördüm adam ekmeğe nutella sürer gibi boca etmiş işlemcinin her yeri macun :))

• yeni işlemciyi takmadan önce minimum 7C52v3L kodlu biosu güncellemeniz gerekir. yoksa pc açılmaz.

Hocam sana bir sorum var, bios update için usb bellek hazır dosyayı attım.

Yeni işlemciyi takıp öylemi bios update yapmalıyım yoksa eski işlemci üzerinde takılıyken mi yapmalıyım ?

• Hayir hocam Eski islemciyle yapacaksın.bios update sonra yenisini takacaksin.bak hocam geçmiş konum
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/147630109

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmyo31 -- 20 Aralık 2024; 14:16:50 >

Teşekkürler hocam tamamdır akşam eve geçtiğimde halledeceğim.

• İlginiz için hepinize teşekkürler ben 2 k monitör aldım ve High ayarlarda cyberpunk indiana jones gibi oyunlarda 40-45 fps alıyorum ryzen 5 3600 ve rtx 3060 12 gb ile.

• esdarking E kullanıcısına yanıt

Konu sizden çok benim konuma döndü hocam :))

Sanırım aynısı bende de oldu hocam.

son bios ile güncelledim herşeyi doğru yaptım yeni işlemciyi taktım. Pc açılıyor ama görüntü gelmiyor nerede sorun var anlayamadım.

Hocam şöyle yapmıştım sanırım ilk önce eski islemcini tak PC çalışırsa,5xxx serisi için ilk cikan biosu bul onu yükle ondan sonra islemcini tak.

Hocam yanlış alarm herşeyi doğru yapmışım ekran kartının kablosu çıkmış şimdi çalıştı :)

Yeniden tpm yi resetlettirdi bios ayalarını bir daha yapıyorum sanırım olacak.

• Herşey sorunsuz bitti, yeni işlemci yeni ramler ve soğtucu ile beraber gayet stabil çalışıyor.

Yalnız şöyle ilginç bir şey başıma geldi beni çok korkuttu; bios güncelleme başladıktan çok kısa bir süre sonra güncelleme devam ederken pc bir anda kapandı. Power tuşuna defalarca bassamda çalışmadı pc. 5 dk sonra tekrar denedin pc açıldı bios kendini tamir ediyor dokunmayın falan gibisinden bir uyarı verdi sonra problemsiz işlem devam etti. Buraya kadarmış anakart servislik oldu dedim ama çok şükür düzeldi :)

• Konuyu açan arkadaşımız ne oldu sonra acaba , nerdeyse hiç gözükmemiş sonra :) Kendisine tavsiyem 2k mönitör alacağını söylemiş.

3060 pek 2 k da çipset olarak yeterli gelmez güncel oyunlarda. Daha çok full hd de iş yapar bir yere kadar.

Am5 için bütçe yoksa, işlemci yi 5600 falan yapabilirseniz kartı da ilerde satıp bütçe oluşturabilirseniz sıfır veya 2. el 4070 gibi bir kart alırsanız 4000 serisinde dlss3 ve FG olduğundan 2K da daha güzel fpsler alabilirsiniz. 5600/5600x 2k da dediğim kart ve eşdeğer kartlara yeterli olur.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.