Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mobil cihazdan bağlandığım tüm konuları inceleyemedim. Gtx 1080ti veya 5700 xt ile amd bir sistem kurmak istiyorum. Fiyat farkından dolayı intele yönelemiyorum. Araştırmalarım sonucu 5 serisi 3600 işlemci gayet makul geldi. X470 chipset bir anakart ile kullanmak istiyorum. Herhangi bir problem yaşar mıyım? Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

• Yanlış hatırlamıyorsam Rayzen 3. Seri işlemciler için x470 anakartların bios updatesi lazım. Yakın zamanda Msi mortar anakart aldım. Özellikle flasback butonu olduğu için tercih ettim. Bios güncellemesini kendi üzerinde ki buton ile yapabiliyorsunuz. Bios güncellemesini yaptıktan sonra işlemciyi kullanabildim. R5 3600 gerçekten fp canavarı bir işlemci. Harici bir soğutucu ile 4.2 mhz frekansta sorunsuz kullanıyorum. Oldukça memnunum. Tavsiye de ederim. Hepsiburada kdv indirimleri var şu anda. Bir bakın isterseniz
  • X470 anakart alırsan BIOS güncellemesi yapmak zorundasın hocam. Hemen hemen bnzer fiyata ve daha güncel olan X570 öneririm.

www.hepsiburada.com
    MSI X570-A Pro AMD X570 1866MHz DDR4 Soket AM4 ATX Anakart Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/msi-x570-a-pro-amd-x570-1866mhz-ddr4-soket-am4-atx-anakart-p-HBV00000LKRIX?magaza=Hepsiburada

• Yok 3600 mhz ram al ,onu o hızda çalıştırabil, bios güncellme ,yok fnlı 200 doalrlık 570 anakart al, stok fan yeterisiz. intel 10400 çıksada tak çalıştır kullansak h410 gaming ucuz anakart alırım, eldeki ramlari 2666 mhz oc yapar, 100-150 tl soğutucu alıp takılırım.
  • Burakcnl kullanıcısına yanıt
    Hocam şu an x470 msi gaming pro carbon 1050 tl Hepsiburada sitesinde baya avantajlı
  • SkumbagTutu kullanıcısına yanıt
    1050 TL için güzel bir anakart. Bios flashback özelliği mevcut. Öneririm. Standart bir 3200mhzlik ram işini görecektir. X470 carbon R5 için oldukça yeterli bir anakart. Çok takıntılı olmayın. Eğer sessiz çalışsın istiyorsanız 250tl gibi bir fiyata güzel bir kule tipi soğutucu alabilirsiniz.
  • Boş yapıyorsun. Sistem hemen hemen tak çalıştır. En iyi sonucu (maksimum getirisi %10) için yüzde 50 fazla kimse harcamak zorunda değil. Stok fan da yeterli. Biostan bir takım ayarların yapılmasında fayda var.
    İntel 10xxx anakartlar gelecekte stoklara girecekti hiiiiç fantaziye gerek yok. Mevcut durumda en iyi seçenek yüzde 90 amd.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 22 Ağustos 2019; 13:5:0 >
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    Yorumların için çok teşekkür ederim. X470 msi pro carbon ve cooler master liquid 240 sıvı soğutucu sipariş ettim.
    Yalnız x470 msi pro carbon'da flash bios özelliği yok. 3000 serisini çalıştırmak için gerekli olan BIOS güncellemesi için 1000 veya 2000 serisi işlemci gerekli.
    https://forums.tomshardware.com/threads/msi-x470-gaming-pro-carbon-supports-ryzen-3000.3498981/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stu. -- 22 Ağustos 2019; 15:26:27 >
  • Stu. S kullanıcısına yanıt
    Yani ikisini birlikte kullanamıyor muyum?
    BIOS update yaparak kullanabilirsiniz. BIOS update yapmak icin ise sistemi calistirmaniz lazim. Sistemi calistirabilmek icin ise Ryzen 1xxx veya Ryzen 2xxx islemciye ihtiyaciniz var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.