Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 ve İ5 11400F arasında çok kötü kaldım acil yardım!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
4.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Suan ekran kartim gtx460 fx8350 islemcim var malum ekran kartlari ucmus sistemim cok eski artik elden cikarmak gerek. Ankartada 1100 tl gibi veririm i5 alacaksam ne yapayim. Ya da ryzeni iade edip biraz daha mi bekleyim islemci almak icin dolarada guven olmuyor kafamda deli sorular :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama su kesin ki belirli bir sure ekran karti alamam 1000 tl civarindaki gtx 1050 ti lari suan 3000 tl seviyelerinde gordukce alasim uzun bir sure gelmez heralde

• Lorenzo__ kullanıcısına yanıt

sonra bi uyandım altımda ıslaklık

• quote:

Orijinalden alıntı: sevecen69

Siz kimsenin yazdıklarına bakmayın.

3300 TL 11400f ve b560 en uygun anakartı (oc yok)

2200 TL 3600 ve b450en uygun anakartı (oc yapabilirsin)

3450 TL 5600x ve b450 en uygun anakartı (oc biraz yapabilirsin)

11400f h serisi anakartlar 3200 mhz destekliyor cl değeri düşük ram alınsa da oyun performansı genel olarak mhz üzerinden geliyor. h510 takarsanız 3200 mhz ram takarsınız bir miktar kaybınız olur. O yüzden 4400mhz ram destekli b560ı baz aldım.

b450 s2h 3600mhz ram destekliyor ben oc yapmam diyorsanız aynı fiyata oc yapılamayan a520 veya oc yapılabilen 850 liraya b550 alabilirsiniz. yine çok daha ucuz olur sisteminiz.

11400f vs 5600x olabilir fiyat olarak karşılaştırma ondada 5600x ezer geçer.

3600 4.4-4.5 ghz çekerim kullanırım diyorsanız fazladan 1100 lira vermek bana kalırsa enayiliktir. 150 liralık soğutucu ile 4.5 ghzde 3300x kullanıyorum oyunlarda gram sorun yok. Bana kalsa gidip bir yerden 3300x bulun 1800 liraya kapatın konuyu derim. 3300x ilginç bir işlemci teknobiyotik donanim arşivide tasdikledi. Ben şahsen 3300xi bu ayın 2 sinde 1060 liraya aldım ve kesinlikle güzel bir işlemci.

11400f in h520 hayal kırıklığı ram kapasitesi ve b560 fiyatları düşünüldüğinde pek alınabilitesi yok bence. Aynı paraya 5600x b450 alıp oc bile yaparsınız ramı da istdeğiniz gibi takarsınız. B450 çatır çatır çalışıtırıyor 5600x tam performansta hala kafanızda soru işareti kalırsab450 yerine gidip a520 alırsınız.

NOT: Fiyatları cimriden falan anlık olarak bakıp yazdım.

Hocam amd tarafını bırak intel tarafında bile en uygun anakartı önermek ne kadar mantıklı? Kaldı ki amd tarafında zaten doğru düzgün anakart çıkmıyor çoğunda stabilite ve performans sorunları. Amd alan kişiye doğru düzgün kullanabilmesi için bırakın orta seviyeyi en üst seviye anakart tavsiye edilmeli bence.

• valla dostum ne yapayım şaştım kaldım lanet olsun  

• intel fanları tokatlanmaya doyamıyor maşallah. amdde düzgün anakart yok diyen var allah akıl fikir versin diyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Hocam amd tarafını bırak intel tarafında bile en uygun anakartı önermek ne kadar mantıklı? Kaldı ki amd tarafında zaten doğru düzgün anakart çıkmıyor çoğunda stabilite ve performans sorunları. Amd alan kişiye doğru düzgün kullanabilmesi için bırakın orta seviyeyi en üst seviye anakart tavsiye edilmeli bence.

Alıntıları Göster

Kaç kere amd sistem kullandınız bilmiyorum ama amd sistemlerde anakart problemi diye birşey yaşayan görmedim de duymadım da. b450 ile 5600x kullanan bir sürü kişi var. asrock a320 serisine bile 5600x desteğini sunuyor. İnternette testi var gayet stabil çalışıyor sistemler. Asıl stabiliteyi baltayalayan z490 thomahawk anakartımda xmp profili açınca sistemin sapıtması problemi. İnternette pek çok insanda z490da bu sorunu yaşadığını görünce şaşırmıştım.

İster inanın ister inanmayın 5600x gibi hatta 5800x gibi kallavi bir işlemciyi b450 ye takıp çatır çatır performans alırsınız internette tonla test var değil b450 a320 bile oyunlarda fps veya stabilite farkı yaratmıyor. Anakart istediğiniz özellikleri destekliyorsa bir etki yaratmıyor sistemlerde.

• Amd de anakartını doğru düzgün kullanamama gibi bir problem hiç duymadım.

500 tl civarındaki B450 ler (Güncelleme ile) şu an en üst versiyon amd işlemcilerini canavar gibi çalıştırıyor.

Zaten Amd' nin en avantajlı olduğu yer AM4 anakart ve uyumu.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevecen69

Kaç kere amd sistem kullandınız bilmiyorum ama amd sistemlerde anakart problemi diye birşey yaşayan görmedim de duymadım da. b450 ile 5600x kullanan bir sürü kişi var. asrock a320 serisine bile 5600x desteğini sunuyor. İnternette testi var gayet stabil çalışıyor sistemler. Asıl stabiliteyi baltayalayan z490 thomahawk anakartımda xmp profili açınca sistemin sapıtması problemi. İnternette pek çok insanda z490da bu sorunu yaşadığını görünce şaşırmıştım.

İster inanın ister inanmayın 5600x gibi hatta 5800x gibi kallavi bir işlemciyi b450 ye takıp çatır çatır performans alırsınız internette tonla test var değil b450 a320 bile oyunlarda fps veya stabilite farkı yaratmıyor. Anakart istediğiniz özellikleri destekliyorsa bir etki yaratmıyor sistemlerde.

Alıntıları Göster

Tek dayanak noktanız 5600x ise bu soruyu benim size sormam gerekli kaç yıldır amd sistem kullanıyorsunuz zira ben neredeyse 20 yıldır amd sistemler kullanıyorum. Uzun yıllar sistem yöneticiliği ve bilgisayarcılık işleri de yaptım. Mai gaming plus Z490 anakartımda manual oc yapıyorum 3000mhz cl 16 ramları 3800mhz cl15 kullanıyorum sorun yaşamıyorum, xmp ile ilgili bilgim yok şu anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 1 Mayıs 2021; 0:54:19 >

• @selmand Hangi Ryzen sistemde kronik bir stabilite problemi varmış ?

@ghostlowert GTX460'a hangi işlemciyi taksan boşa gider.

Önce kafanda hangi ekran kartı var ise ona göre bir seçim yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 1 Mayıs 2021; 13:29:53 >
  • Güncel olanı yani 11400f almak daha mantıklı
    3600 alırsanız yanına kule tipi soğutucu şart

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanız değil adamın elinde 3600 var geri verecekmiş de 11400f alacakmış yani konuyu okuyun da yazın yoksa bitmez bu mevzu amd idi intel idi diye.sizin elinizde ürün olsa uğraşır mısınız ver geri benzer aleti al ki ekran kartı da yok daha da uzun süre alamayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdRenaLime

intel fanları tokatlanmaya doyamıyor maşallah. amdde düzgün anakart yok diyen var allah akıl fikir versin diyelim.

İntel babanızın markası mı, 21 yıldır amd & intel sistem kullanıyorum, hangisi işinize gelirse onu alır geçersiniz. Futbol takımı gibi işlemci markası tutmanın anlamı nedir?

• valla beyler baktım ama intel için 3200 mhz ram desteği veren anakartlar pahalı baya o kadar para anakarta verilr mi.

• Yani ben olsam uğraşmam kargo iade süreçleri çok uğraştırır
    Şu anda amd kullanıyorum ancak bu iki model arasında güncel olanı almak daha iyidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bittabi ama 1050 ti diyor adam hani sanki 3600 işe yaramaz model gibi hava oluşmuş.çok daha iyi kartları kaldırır iade vs uğraşıncaya kadar artı hesaplı anakart uydurabilir 3600'e am4'ün güzelliği.11400f'e ben kötü anakart olmaz diyorum kaslı z490 z590 falan lazım onlar da pahalı.

• haklısın knka ben piyasa fiyatlarının ne kadar arttığını örnek vermek içn 1050 ti dedim 3090 serisi rtx leride beslediği var 3600 ün

• Ryzen derim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.