Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 ve İ5 11400F arasında çok kötü kaldım acil yardım!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
4.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

inteli nerede destekledim çıkar göster

• Ne amacladigini anlamadim bu konuyu acan arkadasin.

Paran varsa parana gore al iste.

Iyi bir anakart al. Yeni seri islemcilere de destek versin. Performansi yetmedigi zaman degistirirsin. Alabiliyorsan 8 veya daha fazla ram alacaksin; ram frekansinin cok ust seviyelerde olmasina veya Overclock rami olmasina gerek yok. 128 veya 256 SSD alacaksin. M2 slotu varsa cok daha guzel.

Yahu kenarda duran eski bilgisayarim Phenom 940 var DDR2 1066mhz 4gb ramle hala calisan sistem.

Su anda kullandigim FX4100. Iyi bir Nvidia ekran karti var. Calisiyor hersey.

Dibine vurmak istiyorsan vur parana gore. isini gormek istiyorsan da ona gore sec iste biseyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 1 Mayıs 2021; 23:11:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostlowert

haklısın knka ben piyasa fiyatlarının ne kadar arttığını örnek vermek içn 1050 ti dedim 3090 serisi rtx leride beslediği var 3600 ün

Adam inteli övmek için link atıyor. 5600x tokatlamış linkte :)

11400f 5600x vs sinde 5600x stokta daha iyi olmakla birlikte oc yaparsan daha da iyi 11400f den böyle bir şansın yok. Söylemeye çalıştığımız şey şu. Bütçe oraya çıkıyorsa 5600x sistem kurarsın daha fazla performans alırsın. Çıkarmayacaksan 3600 oc çekersin güzel ramlerle birlikte 11400f ün gerisinde kalsan da paranın hakkını alırsın. Amd ısınıyor diyen sallıyordur. Stock soğutucu ile 100hz oc yapıyorum her aldığım işlemciye. 3 işlemcide ısı konusunda üzmez. Bu kadar net söylediklerim.

3600 ün rakibi zaten 11400f değil kaç yıllık işlemci 11400f ile 5600x karşılaştırmalısın 2 sininde maliyeti aynı çünkü. Adam çıkalı bir kaç ay olmuş i5 işlemci 3600 geçiyor diye seviniyor bununla da sistem tavsiyesi veriyor. 11400f in maliyeti 3600 maliyetinden % kaç fazla yukarıda hesaplayın isterseniz.

İntel 11xxx serisi çıksın diye aylarca 1200af ile idare ettim. Komple intel sisteme geçecektim kusura bakmayın yan yatırmayın 11400f hayal kırıklığından başka bir şey değil. İşlemci güzel ama toplam sistem maliyeti 5600x bulunca anlamı kalmıyor. b560 anakartlar b460 fiyatına gelecek ram kilidi olmayacak diye bekledim o kadar hüsrandan başka bir şey değil. 3000 serisine kadar amdnin yüzüne bakmamış biri olarak söylüyorum b560 anakartlar 800 lira seviyesine inene kadar 11400f ölü doğmuştur. çıktığı günden beri 20 tane bench baktım adam akıllı dişe dokunur bir tarafı yok.

Alacak arkadaş istediğini yapmakta özgür 11400f alıp 5600x aparası ödeyip daha az performans almak işine geliyorsa alır. Ben olaya her zaman para olarak bakıyorum evet paranın zor kazanıldığı bir ülkeyiz. Aslında sonuca bakarsak zaten ülke şartlarında takabileceğin kart belli 3060ti ona da hangi işlemciyi bağlarsan bağla.

• hatayı en baştan yapmışsın be kanka 11. nesil tercih etmeliydin ama iş işten geçmiş bile sanırsam :/

• quote:

Orijinalden alıntı: Lorenzo__

Bu mesaj silindi.

Yahu istediğin kadar yaz adamlara burda okusa bile öbür konuda gidiyor yine aynı şeyi yazıyor, zombi gibiler.

• intel kaç para veriyor hocam sana söyle bizde trollük yapalım

• @Lorenzo__

Ah canim kardesim; su yorumlari postlamadan once o kadar ugrastigin yazdigin yazilara ve o kadar paylastigin gorsellere 1-2 dakika baksaydin.

Testlerin bazilarinda 11400 11600K'yi OC haliyle bile gecmis ve kaldi ki; 11400 ila 11400F arasinda da fark var. 11400'un icinde ayrica grafik islemcisi oldugunu unutma. Bununda harici ekran karti olsa bile bos durdugunu zannetme.

Hadi fiyat konusunda haklisin diyecegim ama AMD ile yapilan testlerin DirectX 12'de 5600x in fiyatina gore uygun yerde oldugunu goruyorum.

Directx 13 ciksa ve sen 11400 alsan; ha o zaman diyecem ki yazik olmus. Simdilik sadece yeni oyunlari fiyatina gore uygun yerde oynuyorsun.

Desktop isi benim yasimdaki adam icin biraz; gereksiz. Oyuncu alacak bu bilgisayari. Tutupta yeni cikan oyunlari mi oynayacak; yoksa FPS kayibi ile eski directx11 testlerine mi bakacak.? Valla bir ekran karti driver versiyonuna bakar; orda bir islemci tepe yapar. O yuzden herkes sistemini cuzdanina gore yapar.

Son olarak bisey daha soyleyecegim..

bu muahaha emojisi gercekten cok sinir bozucu.. Ozellikle paragraflarda kullaniyorsun ya... dikkati dagitmaya calisiyormussun gibi. okutmuyor yemin ediyorum.

• Bu soruyu cevaplamak istiyorum i5 11400f daha iyi 3600 den 11400f nin dengi 5500 dür AMD tarafında düşüncek bir şey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.